reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Kruszynka123 jak mogę się zapytać. W jaki sposób chcesz powiedzieć o ciąży swoim chłopakom ? Nie boisz się ich reakcji ? Ja mam mniejsze dzieci ale tez ewentualna różnica jak dla mnie będzie duża. I trochę się tego boje choć moje dzieci chciałyby rodzeństwo. Jakie masz podejście do tej różnicy wieku ?

reklama
Szczypiorkowa ja blondyna ale dla potrzeb twojego snu mogę się ufarbowac :) choć od wielu lat rozjaśnianie włosy i mam teraz mysie więc może to ja jednak w tym snie :)
Leeleeth to powiem ci super zdjęcia robisz ja niestety nie mam talentu do foto. Dla mnie też jesteś hero matka 5 synów to musisz mieć taką wisienkę na torcie w postaci małej księżniczki.

Mówicie nasiona chia... Mam całą paczkę ale jakoś nie specjalnie przepadam ale jak ma to pomoc, jeśli test nie wyjdzie to dołącza do mojego jadłospisu na 100%

Co do imion to wiadomo każdemu jakieś się z kimś kojarzy, gorzej lub lepiej, ja tam uważam że może być każde byle by do nazwiska pasowało. Bo czasem imię wymyślne i do nazwiska nijak nie pasuje i potem dziecko ma przechlapane w szkole bo się z niego smieja.

Jeju z tymi imionami i nazwiskami to dramat... Znam Kevina Ogórek, Nicole Kiełbasa, Bianke Nędza, Iwo Kapusniak itp jo koszmar... Też uważam że imię powinno współgrać z nazwiskiem. :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Gosica widzisz. Zobaczysz będzie owu tylko jej nie przegap. Bo temp w gorze i zaraz spadek możesz mieć.
Nasiona chia chłopczykowe. Jadłam przy drugim synu mega dużo. Omega 3 tak jak w wiesiołku w sumie pewnie dlatego na chłopca.
Jak sobie przypomnę codzienne mdłości to tragedia. Dobrze ze mam za sobą w miare bo dla mnie to zawsze w każdej ciąży hardcore a teraz to już przebiło wszystkie.
Także współczuje ale z drugiej str to objaw ciazy i chyba człowiek spokojniejszy jest

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Luisa, Rephresh zamówiłam jakoś we czwartek, a we wtorek był u mnie.
Kura33, zgodzę się z Tobą, ze imię musi pasować do nazwiska, żeby jakoś to brzmiało ;)
Imama, No właśnie i tu jest pies pogrzebany. Nie wiem kiedy działać. Zrobiłam ponownie test ovu i kreska taka sama jak na teście z godz.17. Nie wiem czy już dzisiaj nie zadzialac, czy może jednak dopiero jutro.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Heh dziewczyny ja to żadnych mdłości nie miałam, troszkę mdlilo ale np nigdy nie zwymiotowałam.

Gosica dzięki za odp :*

Kurczę ja to mam coś nie halo z tym cyklem dziś niby 3 dzień @ a dalej skąpo leci, dziwna ta miesiączka w ciąży nie jestem ale tak skąpego okresu nie miałam .

Ja mialam mdlosci przy drugim to juz wogole i objaw na dziewczynke i co? Chlopak [emoji14] ja wogole w 2 ciazy mialam wszystko na dziewczynke razem z kalendarzem chińskim [emoji14]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

No ja miałam nadzieje na dziewczynkę ale wszystko nieświadomie poszło w stronę chłopca

Ale
Dzisiaj tak wystroiłam mojego przystojniaka w koszule jeansowa itp i zakochałam się ;) z tata pojechał do cioci i dzwonił do mnie i tak słodko mama mama ah

reklama
@Kruszynka123 jak mogę się zapytać. W jaki sposób chcesz powiedzieć o ciąży swoim chłopakom ? Nie boisz się ich reakcji ? Ja mam mniejsze dzieci ale tez ewentualna różnica jak dla mnie będzie duża. I trochę się tego boje choć moje dzieci chciałyby rodzeństwo. Jakie masz podejście do tej różnicy wieku ?
Nie wiem jeszcze.... Oni wiedzieli że planujemy więc mówiłam im że muszą się tego spodziewać ale... wiadomo bywa różnie, myślę że powiem wprost i już nie będę kombinować bo to niczego nie zmieni. A różnica wieku między chłopakami jest 5lat i to jest mega dużo teraz będzie dużo więcej ale chłopaki są już w takim wieku ze powinni zrozumieć że to będzie maleństwo, ja im tłumaczyłam że mi zegar biologiczny tyka i nie będę czekać.
Imama masz rację są mdlosci to trochę uspokaja ale kurcze czemu akurat na noc największe ehhh.... Dziś też raczej szybko przez to nie zasnę.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry