reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka lekarz zasugerowal dziewczynkę ponieważ na usg widać było płaski wyrostek, ja tez to widziałam, ale to był 12+5 wiec to nic nie znaczy.
Ja porzuciłam starania o dziewczynkę i poprostu chciałam byc w ciazy. Cieszę sie z dziecka bez względu na plec.

reklama
Moja strategia na synka była taka (a wyszła córka): od jakichś 6-8 tygodni wiesiołek i syrop Guajazyl. Sex późno w nocy we wtorek z zabezpieczeniem dla wzmocnienia plemniczków, w czwartek test owu pozytywny, zatem odczekaliśmy 20h i do dzieła, potem poprawiliśmy za jakieś 10h w nocy, a rano tempka wysoko, a na usg na monitoringu brak pęcherzyka. Także cały czas myślę że idealnie wstrzeliłam się w owulację. Chiński mi się tylko sprawdził pokazywał dziewczynkę i jest. Teraz pewnie zrobię podobnie może tylko dla wzmocnienia plemniczków będzie jeszcze jeden w międzyczasie ale już sama nie wiem z której strony to ugryźć bo naprawdę jakoś nie czuję że sie uda ten synek....
Po świętach gdzie Wam pisałam że u mnie w rodzinie kolejna córka ma się urodzić to już zaczynam się zastanawiać czy to nie geny....

Maziajka ja tam w takie czary nie wierzę, musiałaś mieć farta z tym przepowiadania innym ;-) a ty nie pisałaś, że czujesz u Imama córkę? Ajlak jak płaski wyrostek to naprawdę duża szansa na dziewczynkę, w tym tyg po prostu nie ma sensu między nogi zagladac:) wprzy okazji przejrzałam twoje posty i robiliśmy betę w tych samych dpo i miałyśmy prawie identyczny przyrost ty 170 ja 176 lipiec jest nasz! Ja mimo że dalej kombinował to też już w głębi mówiłam że chce po prostu zajść. Ile lat ma twój synek?

Kinga, naprawdę dużo zrobiłaś z planowaniem płci. Niestety można stawać na głowie, robić cuda a wyjdzie na odwrót. Nie wiem czy jest to kwestia genow-rozumiem ze po Twojej stronie jest dużo dziewczynek? A jak u męża?
Zonami, mam podobnie w czary itp tez nie wierze. Już szybciej w przyrost bety, chociaż Imama miała gigantyczny i ma synka. Wiec tu tez byłabym ostrożna z szacunkami.
Ajlak, może lekarz wie co mówi. Wiadomo różnie z nimi bywa. U mnie w obu ciążach lekarz się nie pomylił, ma po prostu dobre oko. Na znanymlekarzu wszystkie dziewczyny pisały ze prawidłowo oszacował płeć dziecka na prenatalnych. Jeśli u Ciebie ma racje to wg przyrostu bety może akurat Zonami będzie miała te sama płeć dzidziusia [emoji4] Mam nadzieje ze na połówkowych się dowiesz.[emoji110]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zonami wiesz co to nie chodzi tylko o przepowiadania plci... ja wiedzialam ze moja siostra poroni, ze maz bedzie mial wypadek..wiele takich przykladow mam .
Ale to tylko u osob mi bliskich nie czuje plci przez internet co do Imama wierzylam ze bedzie miec coreczke no i jeszcze ta beta ale tak jak pisze przez internet nie potrafie.

Mam rozbudowana intuicje czy cokolwiek sama nie wiem...ale przykladow mozna by mnozyc.
Wiem ze cos sie po prostu stanie i niestety ale zawsze tak jest.
To jest mega pezeklenstwo i takie uczucie ktorego nie moge opisac..strasznie sie tego boje.To po prostu we mnie siedzi...i za chiny tego uczucia nie moge sie pozbyc.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica przyrost bety to też mit. Ile ja się naczytalam przykładów naprawdę to żaden wyznacznik, jeżeli już to te wczesne przyrosty 10-14dpo my z ajlak robiliśmy 15 17 dpo. Ale mnóstwo przykładów znalazłam niskiego wczesnego przyrostu u dziewczynek i wysokiego chłopaków. Wiecie co moje miasto zrobiło zestawienie narodzenie zgonów itp za 2017 i chłopców urodziło się 915 a dziewczyn 793. Jestem w szoku czytałam że stosunek jest 100 na 104 a tu taka duża różnica! No naprawdę ciężko mieć tą dziewuszke o_O

Ogólnie płeć można próbować zaplanować, ale to nie od nas zależy :). Mi się udało, ale to był przydek :) w pierwszej ciąży urodziłam syna (choć oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe;). W drugiej ciąży bardzo chciałam mieć dziewczynkę i przez 2 miesiące starałam się od początku w dni które większe szanse mają dziewczynki :), ale nic z tego dopiero jak przestałam o tym myśleć zaszłam w ciążę. Ze swojego doświadczenia powiem, że ciąża z dziewczynką była dużo trudniejsza, ale w obu ciążach było warto się przemęczyć.

Ogólnie płeć można próbować zaplanować, ale to nie od nas zależy :). Mi się udało, ale to był przydek :) w pierwszej ciąży urodziłam syna (choć oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe;). W drugiej ciąży bardzo chciałam mieć dziewczynkę i przez 2 miesiące starałam się od początku w dni które większe szanse mają dziewczynki :), ale nic z tego dopiero jak przestałam o tym myśleć zaszłam w ciążę. Ze swojego doświadczenia powiem, że ciąża z dziewczynką była dużo trudniejsza, ale w obu ciążach było warto się przemęczyć.

reklama
Biedronka, tak jutro zatestuje. Objawów nie mam, poza tymi dziwnymi bólami w piątek. Nie nastawiam się...
Anna30, tak naprawdę to przypadek. Ile par jest które specjalnie nie kombinują i maja córki, No i odwrotnie. U większości z nas sytuacja jest taka ze mamy 2-4 synów i bardzo pragniemy córek. Tym samym próbujemy zwiększyć szanse na upragniona płeć.
Zonami, tez ten przyrost będę traktowała z przymróżeniem oka. Myślałam ze przyrost masz z 10-14 dpo. Późniejsze rzeczywiście nie są miarodajne. Ale po przypadku Imamy widzę ze nawet te 10-14 dpo gwarancji nie dają. Ooo spora przewaga chłopców. Kiedyś Siemowitowi ze jest 100:101 z przewaga dziewczynek. Świat oszalał [emoji854]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry