reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka lekarz zasugerowal dziewczynkę ponieważ na usg widać było płaski wyrostek, ja tez to widziałam, ale to był 12+5 wiec to nic nie znaczy.
Ja porzuciłam starania o dziewczynkę i poprostu chciałam byc w ciazy. Cieszę sie z dziecka bez względu na plec.

reklama
Moja strategia na synka była taka (a wyszła córka): od jakichś 6-8 tygodni wiesiołek i syrop Guajazyl. Sex późno w nocy we wtorek z zabezpieczeniem dla wzmocnienia plemniczków, w czwartek test owu pozytywny, zatem odczekaliśmy 20h i do dzieła, potem poprawiliśmy za jakieś 10h w nocy, a rano tempka wysoko, a na usg na monitoringu brak pęcherzyka. Także cały czas myślę że idealnie wstrzeliłam się w owulację. Chiński mi się tylko sprawdził pokazywał dziewczynkę i jest. Teraz pewnie zrobię podobnie może tylko dla wzmocnienia plemniczków będzie jeszcze jeden w międzyczasie ale już sama nie wiem z której strony to ugryźć bo naprawdę jakoś nie czuję że sie uda ten synek....
Po świętach gdzie Wam pisałam że u mnie w rodzinie kolejna córka ma się urodzić to już zaczynam się zastanawiać czy to nie geny....

Maziajka ja tam w takie czary nie wierzę, musiałaś mieć farta z tym przepowiadania innym ;-) a ty nie pisałaś, że czujesz u Imama córkę? Ajlak jak płaski wyrostek to naprawdę duża szansa na dziewczynkę, w tym tyg po prostu nie ma sensu między nogi zagladac:) wprzy okazji przejrzałam twoje posty i robiliśmy betę w tych samych dpo i miałyśmy prawie identyczny przyrost ty 170 ja 176 lipiec jest nasz! Ja mimo że dalej kombinował to też już w głębi mówiłam że chce po prostu zajść. Ile lat ma twój synek?

Kinga, naprawdę dużo zrobiłaś z planowaniem płci. Niestety można stawać na głowie, robić cuda a wyjdzie na odwrót. Nie wiem czy jest to kwestia genow-rozumiem ze po Twojej stronie jest dużo dziewczynek? A jak u męża?
Zonami, mam podobnie w czary itp tez nie wierze. Już szybciej w przyrost bety, chociaż Imama miała gigantyczny i ma synka. Wiec tu tez byłabym ostrożna z szacunkami.
Ajlak, może lekarz wie co mówi. Wiadomo różnie z nimi bywa. U mnie w obu ciążach lekarz się nie pomylił, ma po prostu dobre oko. Na znanymlekarzu wszystkie dziewczyny pisały ze prawidłowo oszacował płeć dziecka na prenatalnych. Jeśli u Ciebie ma racje to wg przyrostu bety może akurat Zonami będzie miała te sama płeć dzidziusia [emoji4] Mam nadzieje ze na połówkowych się dowiesz.[emoji110]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zonami wiesz co to nie chodzi tylko o przepowiadania plci... ja wiedzialam ze moja siostra poroni, ze maz bedzie mial wypadek..wiele takich przykladow mam .
Ale to tylko u osob mi bliskich nie czuje plci przez internet co do Imama wierzylam ze bedzie miec coreczke no i jeszcze ta beta ale tak jak pisze przez internet nie potrafie.

Mam rozbudowana intuicje czy cokolwiek sama nie wiem...ale przykladow mozna by mnozyc.
Wiem ze cos sie po prostu stanie i niestety ale zawsze tak jest.
To jest mega pezeklenstwo i takie uczucie ktorego nie moge opisac..strasznie sie tego boje.To po prostu we mnie siedzi...i za chiny tego uczucia nie moge sie pozbyc.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica przyrost bety to też mit. Ile ja się naczytalam przykładów naprawdę to żaden wyznacznik, jeżeli już to te wczesne przyrosty 10-14dpo my z ajlak robiliśmy 15 17 dpo. Ale mnóstwo przykładów znalazłam niskiego wczesnego przyrostu u dziewczynek i wysokiego chłopaków. Wiecie co moje miasto zrobiło zestawienie narodzenie zgonów itp za 2017 i chłopców urodziło się 915 a dziewczyn 793. Jestem w szoku czytałam że stosunek jest 100 na 104 a tu taka duża różnica! No naprawdę ciężko mieć tą dziewuszke o_O

Ogólnie płeć można próbować zaplanować, ale to nie od nas zależy :). Mi się udało, ale to był przydek :) w pierwszej ciąży urodziłam syna (choć oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe;). W drugiej ciąży bardzo chciałam mieć dziewczynkę i przez 2 miesiące starałam się od początku w dni które większe szanse mają dziewczynki :), ale nic z tego dopiero jak przestałam o tym myśleć zaszłam w ciążę. Ze swojego doświadczenia powiem, że ciąża z dziewczynką była dużo trudniejsza, ale w obu ciążach było warto się przemęczyć.

Ogólnie płeć można próbować zaplanować, ale to nie od nas zależy :). Mi się udało, ale to był przydek :) w pierwszej ciąży urodziłam syna (choć oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe;). W drugiej ciąży bardzo chciałam mieć dziewczynkę i przez 2 miesiące starałam się od początku w dni które większe szanse mają dziewczynki :), ale nic z tego dopiero jak przestałam o tym myśleć zaszłam w ciążę. Ze swojego doświadczenia powiem, że ciąża z dziewczynką była dużo trudniejsza, ale w obu ciążach było warto się przemęczyć.

reklama
Biedronka, tak jutro zatestuje. Objawów nie mam, poza tymi dziwnymi bólami w piątek. Nie nastawiam się...
Anna30, tak naprawdę to przypadek. Ile par jest które specjalnie nie kombinują i maja córki, No i odwrotnie. U większości z nas sytuacja jest taka ze mamy 2-4 synów i bardzo pragniemy córek. Tym samym próbujemy zwiększyć szanse na upragniona płeć.
Zonami, tez ten przyrost będę traktowała z przymróżeniem oka. Myślałam ze przyrost masz z 10-14 dpo. Późniejsze rzeczywiście nie są miarodajne. Ale po przypadku Imamy widzę ze nawet te 10-14 dpo gwarancji nie dają. Ooo spora przewaga chłopców. Kiedyś Siemowitowi ze jest 100:101 z przewaga dziewczynek. Świat oszalał [emoji854]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry