reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama-tez jestem ciekawa przypadku tej laski co będzie :D !! Wiesz co ja chodzę do takiego ginka ze pozwala nagrywać filmiki całe usg także np.mam pełno filmików jak sobie w brzuchu jeszcze fikał- już nasz prawie teraz roczny synuś - to gdybym miała takie "kwiatki" z płcia to bym chyba non stop oglądała filmiki i kminiła co tam widać lub czego nie widac [emoji23] :D , chyba zależy gdzie się idzie a też nie pozwalają nagrywać nigdzie gdzie byłam i pytałam . No oby był ten zapas testów na 4 ciążę bo jak nie raz czytam że laski rok dwa się starają to strach się bać a ja tu marzę że styczeń lub luty będzie mój [emoji23] nie ma to jak bujanie w obłokach :D !

Bo apropo tej laski co jej się udało córkę strzelić to jutro zapytam co jej niby ta lukrecja miała dać , ciekawe co napiszę , a żurawinę jej mąż brał 5000!!mg dziennie! Cały czas ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. Miłego dnia ;)
Dzisiaj się wysłałam i jeszcze sobie leżę [emoji4]
Miciurka, dzięki za wrzucone staranka. Dobrze czytam?-45 min przed sexem wymiana plemników? Potem działali, po 12 h znowu sex? Od czego jest ten skrót dtd?
Zonami ja w pierwszej ciazy ten stan lubiłam, ale juz w drugiej nie bo się słabo czułam do końca I trymestru. Potem ciężko mi było oddychać, a na dodatek doszła cukrzyca. Ale pocieszam się ze każda ciąża jest inna. Życzę Ci aby objawy zniknęły z końcem I trymestru.
Imama, może ona brała lukrecję zamiast saw palmetto. Lepiej na nią to działało czy co.
Dziewczyny, tez ciekawi mnie przypadek tej laski. Chyba zacznę zbierać kasę na nifty, tu w miarę można być pewnym płci.
Trochę dużo żurawiny mąż dostawał, podobno OLE lepsze nie uszkadza plemników, a nawet podrasowuje i ich jakosc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica- ja też jeszcze leżę :D , tak moim zdaniem jej mąż nie potrzebnie biedny miał abstynencje skoro przed wymienił towar - tylko się nameczyl [emoji23], no ale ,najważniejsze że coś z tego zadziałało -skrot " dtd" znaczy seks - "did the deed" ,

Mnie mąż wkurwił pierwszy raz w życiu swoim komentarzem bo dziecko płakało i zrobił mu butlę, Tak to ja zawsze robię - chora jestem mam chyba zapalenie oskrzeli , pół nocy miałam duszności no ku*rwa , on sobie stwierdził że czemu pozwolilam na to "żeby on się obudził skoro ja i tak nie śpię " A już karmilam o 2 am dziecko a to była 3.30 am a ja jeszcze ani grama snu wtedy nie miałam - I musiał mnie wkurwic to mu powiedziałam i że ogólnie ja to pierdole bo skoro ja "tylko zostaje z dziecmi" i generalnie mam hi Life a on biedny bo praca - to ja Też idę do pracy to będzie " po równo " a niech on niani szuka - chrzanie takie coś będzie mi tu narzekał bo książę się obudził ...no ok pracuje wstaje o 5 rano codziennie dlatego nie budzę go do dziecka itp. Ale wie dobrze że odpoczywa psychicznie zmienia klimat itp. Niech spada z taka gadka - musiałam mu dogadać i powiedziałam że pierdole i idę do pracy też wolę pracować ,

U nas i zurawina i OLE Też, ale ja nie dam my tyle , teraz pobierze 2-3 tyg przed staraniami później zrobię mu przerwę

Miciurka ja to nie wiedziałam że Ty masz roczniaka w domu. Moja we wrześniu rok skończyła. Od tygodnia ma jakieś bunty całe szczęście od kiedy skończyła 9 m-cy nie je w nocy ale od 5 zaczyna się kręcić wiercic w łóżeczku ale nie narzekam śpi od 19 więc do 5 i tak śpi jak aniołek potem na takim kręceniu do 7 wytrwa więc naprawdę nie mam co narzekać. A u mnie to mąż śpi jak zabity więc nie wiem czy w ogóle udałoby się to dobudzic. Ale on nigdy nic mi nie powiedział jak kiedyś kiedyś cała noc walczyliśmy z Mała a ja w rezultacie poszłam spać pierwsza.
Ale doskonale Cię rozumiem moja siostra tak ma i to naprawdę nie ma co liczyć że mąż jej wstanie w nocy tam postawił jej warunek że on pracuje a ona ma dzieckiem się zajmować. Jej Mała potrafi budzić się co godzinę a ma 2 lata a dłużej zasypia niż śpi. Także ona też mówi że chętnie by do pracy wróciła niż z dzieckiem zostawala bo jest wykończona jak od 2 lat nie przespala 3h pod rząd....
Miciurka trzymam kciuki za styczeń. Ja wczoraj miałam na bank owu (dziś skok temp) i wieczorem aż się poplakalam do męża że musimy czekać przez to tsh. Byłam w kropce czy próbować mimo to bo tak jak Imama napisała że ciąża wiele leczy znam dziewczynę co zaszła mając tsh powyżej 10. I utrzymała ciążę. Ale w Internecie raczej większość poronien ewentualnie braku ciąży. I zobaczymy daje sobie miesiąc jeśli tsh nie spadnie to próbujemy mimo to.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, dzięki za wyjaśnienie. Znałam na to skrót bd=baby dance. Z tymi mężami tak to jest. Mój wczoraj wrócił z pracy przed 20. Po 30 min zmęczył się zabawa z dziećmi typu:ja leżę a oni mi chodzą po plecach. Potem nawet ich nie położył spać, taki mnie wk... wziął. Czasem szkoda gadać, co jakiś czas trzeba huknąć bo inaczej jest słabo.
Kuruj się, jakoś mąż sobieporadzi, po takich akcjach dopiero kumają jak bardzo my jesteśmy potrzebne.

Kinga, poczekasz jeszcze miesiąc i może spróbuje is. Kto wie może uda się do tego czas choć leciutko podrasować tsh. Trzymam mocno kciuki. [emoji110]

No dziewczyny z mężami to ciężko. Jedna znajoma ma męża co wszystko robi przy dziecku i jeszcze pracuje. A ta sobie śpi.
Mój tez jest raczej pokroju ze skoro on pracuje to ja się zajmuje dziećmi. Tak było z jego mama i tak on jest wychowany. Ja go od początku uczyłam. I owszem w nocy się nie zajmuje jak się dzieci obudza ale już po pracy niestety musi.
Kinga ciężka sytuacja. Rozumie ze masz obawy. Bo jednak jakby nie daj Boże było z tego poronienie to byś miała wyrzuty. Wiec może lepiej poczekać. Ja tez nie czekałam jednego cyklu po poronieniu bo czytałam ze jednak tyle dziewczyn zachodzi i wszystko jest Ok. A tu bum i jednak następne poronienie.
Miciurka niektóre przesadzają z tymi suplementami. Później u niektórych jest płacz. Jak chwile i się zachodzi to Ok a jak dłużej to takie mega dawki suplementów napewno odbijają się na organizmie. Ja bym nie mieszała OLE z żurawina. Obydwa rozrzedzają krew. I niby wszystko Ok a mój miał wypadek którego nigdy nigdy bym nie przewidziała- nawet nie pomyślała. Został na kawalerskim drzgniety nozem! O mało by się nie wykrwawił itd. I gdybym dawała jeszcze mu żurawinę to mogło by to być tragiezne w skutkach. Nigdy nie wiemy co się stanie. Jak zalecają nie łączyć, nie łączmy. Naprawdę jakiś wypadek i krew się leje litrami. Już damo OLE rozrzedza a dodając żurawinę to może złe wpływać.
Gosica z tego co zytalam lukrecja nie działa na kobiety. Tak samo jak SP na mężczyzn wręcz odwrotnie bo jest na prostatę i pomaga plemnika itd. Także nie można tego zamieniać. Dziwne naprawdę jak czytam co dziewczyny kombinują. Przesada. Akurat jej się może udało. Ale co do metod to bez sensu. Abstynecja i później stosunek- jedno wyklucza drugie. I robiąc abstynencje a później sex to wręcz pójdzie w stronę chłopczyka. No ale to tak właśnie jest 50/50. Zaleciłam znajomej bo chciała drugiego syna żeby starała się dwa w płodne i ona ma córkę a chciała syna a ja syna a chciałam córkę. Termin mamy ten sam wiec kompletny absurd!

Zonami ja w obu ciazach mialam przeczucie i sie sprawdzilo .
Ale ja przeczuwam tez innym co maja ;D jeszcze sie nie pomylilam.

Imamma akcja troche jak u mojej siostry z ta kwietniowka i u niej wyszedl chlopak jednak ( z malym siisiaczkoem)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Kinga - serio nie wiedziałaś ?[emoji23] pisałam kilka razy chyba przeoczyłas - mój synuś to moja "nieudane"starania o córkę ;),z zakwaszaczami suplementami jonami i wszystkim innym :)! Mam jeszcze 4 latka :)

U nas młody też zwykle śpi nam ładniw tylko my wszyscy chorzy jesteśmy , już 2 miesiąc !! To jakaś porażka po prostu a oczywiście ja i najmłodszy najbardziej :/,

Wiesz no tym bardziej jestem zaskoczona bo mąż właśnie nigdy taki nie był - chyba ma jakiś bunt ;), hehe ale mnie wkurzył ostro ! Naprawdę nie lubię takiego pierdolenia- każdy ma obowiązki jak się ich nie chce to niech będzie sam bezdzietny itp.

Następny miesiąc jest twój ! Będzie dobrze

Gosica - słuchaj mój pracuje 6rano do 14.30 , I nie powiem nakarmie dziecko itp. Ale po co tak chrzanic, każdy coś ma do roboty , Ja tam sobie gorzkich żali nie będę wyrzucać chyba zrobię mu terapię szokowa i po prostu sobie sama do Polski polecę a niech sobie siedzi i zobaczy jak to jest [emoji23]

Wiecie ja też może mam kryzys bo ja serio mało teraz co z domu wychodzę sama jestem schorowana oskrzela ,ż kręgosłupem problem po wypadku i młodszy jak chory przed świętami tak się ciągnie to z nim nawet wyjść nie mogę i już świra dostaje w 4 scianach !

Imama-ja dokładnie to samo , Nie ma że sobie chodzi do pracy i leży po, owszem może odpocząć itp po pracy ale wiadomo że fajnie jak pomoże z dziecmi , ja nie widzę siebie w roli kury domowej - wolę iść do pracy to będę miała odskocznie,fajna ofertę znalazlam ale akurat ciągle coś trzeba by było 2 auto , no i najgorzej niania :/ ,

No to może jak już Ole mu się skończy to dam żurawinę a nie będę mieszać ;),

reklama
Miciurka wiedziałam że masz dwóch synkow ale nie wiedziałam że maluszek taki dopiero co[emoji6] czasami się gubię bo Was matek chłopców jest tak dużo że czasami mylę Was która ma jakiego synka. Kurka, jak Wam się oni udali. Nawet wczoraj jak siedziałam zaplakana wieczorem że nie mogę się starać to myślałam że raczej ten synek to pewnie marne szanse że co jak co ale byłaby z tego córka na pewno. Całe szczęście nie czułam w środku jakiegoś mega rozczarowania więc może nie będzie aż tak źle. Ale wiem na pewno że płci nie będę chciała znać do końca. Żeby nie mieć jeszcze złudzeń jak ostatnio.

Kitqa a Ty byłaś u swojej gin po porodzie na pierwszej wizycie poporodowej? Jestem ciekawa jej reakcji na córeczkę której tak jajka ogladalyscie:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry