reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Majorcia - właśnie pójdę po taki apteczny, także zobaczymy , generalnie jeszcze i tak wcześnie , to można poczekać - dlatego też chce robić z 1 "sikania"

Kati- niby tak niby nie z tymi sportowcami, moj były sportowiec a mamy syna,moja siostra ma córkę facet też sportowiec , niby jeżdżenie na rowerze bardzo dziewczynkowe jest, ja to nigdy chyba nie pójdę od czego to zależy [emoji23], Ale mam kolegę on startuje w triathlonach i ma córkę , to może coś w tym jest

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka ja to cie podziwiam że dziś nie zatestowalas!
A ten j&d to po jakim czasie robicie? I podmywacie, sorry za pytanie, tak aż w środku czy normalnie

Zonami - przegapiłam pierwszy sikaniec a z drugiego już nie chciałam robić a na dodatek testu mąż nie kupił i nie mam czym zatestowac jutro! (Tylko mi został ten niebieski najtanszy) no to najwyżej nim.. :/

Wychodzi na to że ja j&d robiłam od zawsze nie wiedząc o tym [emoji23],ja generalnie szybko łapie infekcje to muszę jakby tak zrobić,Nie podmywam się jak chce zajść w ciążę bo nie chce wszystkiego wybic- po prostu wstaje i się pozbywam materiału, w tym miesiącu poczekałam chwile moze ze 3 minuty leżenia na płasko i wstałam ,

Dziewczyny jak to się dzieje, że jakby nie zawsze moje wiadomości na forum się pojawiają?
cytowałam chyba Miciurkę i LeeLee i Imamę i coś dopisałam, a tego teraz nie widzę:(
Miciurka- szok szokiem, byle POZYTYWNY!!!!
LeeLee- nie sama zostaniesz na polu bitwy. Z tym, że Ty chyba szybciej zaciążysz, bo jakoś dość szybko się starasz po porodzie. Ja myślałam, że od stycznia spróbujemy, ale muszę gina odwiedzić i może tej diety postosować....ale mi się wydaje, że jednak u nas, to od męża zależy...a to przypadek chyba nieuleczalny chłopczykowo: uwielbia słodkie, nie lubi piwa, nie będzie pić mięty ani się suplementować, (lubi rower, a ze zmian, to ma teraz pracę bardziej siedząco przy kompie), ma energii za troje, jest ode mnie młodszy i ma dwóch braci:p czyli chyba szanse na córkę mam niewielkie....wysłałabym Go na badania hormonów, o ciekawam testosteronu, ale zakładam, że ho ho ho wysoki.

no i jeszcze to nieszczęsne tsh:( jak radzicie...? brać hormony jak gin. zaleci, czy dieta? pisałam o tym wcześniej, ale nikt mi nie odpisał....

Z mojego doświadczenia hormony pewniejsze Ja bym brała zresztą biorę Dla zdrowej dzidzi zrobiłabym wszystko ja gdybym nie brała pewnie stracilabym i ciąże z córką przed nią straciłam dwie na początku było wszystko ok a potem ciąża spowalniała i w końcu się zatrzymywała Już tu pisałam że jak zaszłam w ciążę z córką to już na drugi dzień robiłam bete i tsh przy czym tsh już szło do góry i było dużo powyżej sama zaraz zwiekszałam dawkę o 25 euthyroxu i biegłam do endo i tak miałam zwiększane dawki przez pierwsze trzy miesiące a potem mi spadało aż miałam 0,3 i znów miałam zmniejszane dawki i nie wiem ale bardzo ważne było żebym od początku brała jod
Ciężko tak komuś doradzić to i tak zależy wszystko od tego czy jest Ci potrzebne czy też nie i o tym musi zdecydować dobry endokrynolog więc jak cię to niepokoi to musisz znaleźć dobrego lekarza

Ostatnia edycja:
Gorligor- właśnie twoje wiadomości jakoś dziwnie przychodzą ! Nie zawsze mogę je odczytać ,

Męża wyślij na badania jak mówisz spr.testosteron. może pogadaj z mężem że bys chciała spróbować na córkę przecież kilka tabletek może polknac bez przesady ;) , ale szkoda że piwa nie lubi mojemu to było najbardziej to piwo na rękę [emoji23], za to płakał za mięsem no i jajka ograniczone , moj mąż ma 3 siostry! I tak mamy syna także wiesz ;) , z tsh definitywnie musisz zrobić porzadek!

Majorcia - dopiero wstałam i będę robić test niestety nie mam takiego aptecznego

Też właśnie będę robić tsh jeśli ciąża się potwierdzi , i jeszcze progesteron zrobię

reklama
Do góry