reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Majorcia - właśnie pójdę po taki apteczny, także zobaczymy , generalnie jeszcze i tak wcześnie , to można poczekać - dlatego też chce robić z 1 "sikania"

Kati- niby tak niby nie z tymi sportowcami, moj były sportowiec a mamy syna,moja siostra ma córkę facet też sportowiec , niby jeżdżenie na rowerze bardzo dziewczynkowe jest, ja to nigdy chyba nie pójdę od czego to zależy [emoji23], Ale mam kolegę on startuje w triathlonach i ma córkę , to może coś w tym jest

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka ja to cie podziwiam że dziś nie zatestowalas!
A ten j&d to po jakim czasie robicie? I podmywacie, sorry za pytanie, tak aż w środku czy normalnie

Zonami - przegapiłam pierwszy sikaniec a z drugiego już nie chciałam robić a na dodatek testu mąż nie kupił i nie mam czym zatestowac jutro! (Tylko mi został ten niebieski najtanszy) no to najwyżej nim.. :/

Wychodzi na to że ja j&d robiłam od zawsze nie wiedząc o tym [emoji23],ja generalnie szybko łapie infekcje to muszę jakby tak zrobić,Nie podmywam się jak chce zajść w ciążę bo nie chce wszystkiego wybic- po prostu wstaje i się pozbywam materiału, w tym miesiącu poczekałam chwile moze ze 3 minuty leżenia na płasko i wstałam ,

Dziewczyny jak to się dzieje, że jakby nie zawsze moje wiadomości na forum się pojawiają?
cytowałam chyba Miciurkę i LeeLee i Imamę i coś dopisałam, a tego teraz nie widzę:(
Miciurka- szok szokiem, byle POZYTYWNY!!!!
LeeLee- nie sama zostaniesz na polu bitwy. Z tym, że Ty chyba szybciej zaciążysz, bo jakoś dość szybko się starasz po porodzie. Ja myślałam, że od stycznia spróbujemy, ale muszę gina odwiedzić i może tej diety postosować....ale mi się wydaje, że jednak u nas, to od męża zależy...a to przypadek chyba nieuleczalny chłopczykowo: uwielbia słodkie, nie lubi piwa, nie będzie pić mięty ani się suplementować, (lubi rower, a ze zmian, to ma teraz pracę bardziej siedząco przy kompie), ma energii za troje, jest ode mnie młodszy i ma dwóch braci:p czyli chyba szanse na córkę mam niewielkie....wysłałabym Go na badania hormonów, o ciekawam testosteronu, ale zakładam, że ho ho ho wysoki.

no i jeszcze to nieszczęsne tsh:( jak radzicie...? brać hormony jak gin. zaleci, czy dieta? pisałam o tym wcześniej, ale nikt mi nie odpisał....

Z mojego doświadczenia hormony pewniejsze Ja bym brała zresztą biorę Dla zdrowej dzidzi zrobiłabym wszystko ja gdybym nie brała pewnie stracilabym i ciąże z córką przed nią straciłam dwie na początku było wszystko ok a potem ciąża spowalniała i w końcu się zatrzymywała Już tu pisałam że jak zaszłam w ciążę z córką to już na drugi dzień robiłam bete i tsh przy czym tsh już szło do góry i było dużo powyżej sama zaraz zwiekszałam dawkę o 25 euthyroxu i biegłam do endo i tak miałam zwiększane dawki przez pierwsze trzy miesiące a potem mi spadało aż miałam 0,3 i znów miałam zmniejszane dawki i nie wiem ale bardzo ważne było żebym od początku brała jod
Ciężko tak komuś doradzić to i tak zależy wszystko od tego czy jest Ci potrzebne czy też nie i o tym musi zdecydować dobry endokrynolog więc jak cię to niepokoi to musisz znaleźć dobrego lekarza

Ostatnia edycja:
Gorligor- właśnie twoje wiadomości jakoś dziwnie przychodzą ! Nie zawsze mogę je odczytać ,

Męża wyślij na badania jak mówisz spr.testosteron. może pogadaj z mężem że bys chciała spróbować na córkę przecież kilka tabletek może polknac bez przesady ;) , ale szkoda że piwa nie lubi mojemu to było najbardziej to piwo na rękę [emoji23], za to płakał za mięsem no i jajka ograniczone , moj mąż ma 3 siostry! I tak mamy syna także wiesz ;) , z tsh definitywnie musisz zrobić porzadek!

Majorcia - dopiero wstałam i będę robić test niestety nie mam takiego aptecznego

Też właśnie będę robić tsh jeśli ciąża się potwierdzi , i jeszcze progesteron zrobię

reklama
Do góry