reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga współczuje bardzo
W późniejszych tc to sobie nawet nie wyobrażam utracić dzidziusia. Życzę aby synuś szybko do Ciebie powrócił [emoji8]
Jak byłam na prenatalnych badaniach i musiałam wypełnić dokumenty i wpisać ze to moja 5(!!!) ciąża to aż zamarlam wgłębiając się w to.
Moja znajoma starała się urodzić drugie dziecko naturalnie bo niby do 3800 miała mieć córka. Ale okazało się ze nie da rady szybko cc i waga 4800
Kitqa No ważne żeby mieć szpital blisko. Moja bratowa miała zaplanowana cc ale zaczęła się akcja szybciej i urodziła sn. Ale o dziwo mega zadowolona i już następnej cc nie chciała. Pierwszy syn tez cc.
A mi mój mały muszkieter daje pierwsze kopniaki [emoji170][emoji170] o jeny zapomniałam jakie to uczucie- później pewnie będę narzekać
Kati oby te prima aprilis to była ta córka niespodziewana [emoji7]. Ja tez jestem Byczek także cieszę się ze dołączy do mamusi
Ja nie chciałam znów rodzic w czerwcu. Jak komuś mówiłam ze druga dzidza tez z czerwca to wszyscy odrazu ze na bank chłopczyk! I No za dużo tych imprez by było

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Oj powiem wam że u mnie w 2 ciąży wszystko było super aż do 37 tyg ciąży i przyplatało mi się zatrucie ciążowe ciśnienie mega podskoczyło i do tego białko w moczu urodziłam sn w ostatniej chwili bo synek urodził się siny z mocno oplątaną pepowina wokół szyi a lekarze czekali aż sam poród się zacznie nie chcieli zrobić cc. Także ja to się mega boję porodu!

Ciężko mi o tym mówić choć minęły już ponad dwa lata.... zalewam się morzem łez... :( jedyne co mnie trzyma to ta przyszła ciąża i wiara, że tym razem będzie to On. Pamiętam jak chodziłam na spotkania dla matek które utraciły dzieci, to tam mówiono że nasze dziecko nie umarło- ono przełożyło sobie tylko datę urodzenia... Ja jestem w tej gorszej sytuacji, że wiem, że był to synek i dlatego tak bardzo liczyłam, że zaraz urodzę synka, a wyszła córeczka. Którą oczywiście bardzo kocham, jednakże czuję, że muszę mieć wszystkie dzieci w domu....

@kitqa, no właśnie czuwaj tam nad terminem porodu, żeby Ci Małego nie wyjęli za szybko. Argumentuj to, że dokładnie wiesz kiedy była owu a że Mały jest mały to taka jego uroda...

@Gosica, póki nie ma @ jest wiara:) ja tam kciuki trzymam:) a piersi z córką w ogóle mnie nie bolały na początku i pamiętam, że myślałam, że nic z tego. Także tego:)

Oj dziewczynki, mi też bardzo przykro jak słyszę, że ktoś utracił dziecko. To okropne doświadczenie. U mnie w rodzinie para utraciła córkę już jak mała miała 7 miesięcy życia na świecie. Zakrztusiła się. Para ma trzech chłopców. To była jedyna córka. Chyba trzeba żyć nadzieją i nie zadręczać się myślami, by nie zwariować.
Ja dostałam dziś @.
Imama-drugi synek może i będzie sławny, ale za to trzeci już jest supermenem!!!!:)
Kitqa-u mnie Święta były w gościnie, a za to Sylwestra spędziłam w szpitalu.
wiecie co? nie lubię listopada:( Od tygodnia nie przychodzi nasza ulubiona kotka dochodząca, a ona była u nas codziennie! Mam złe przeczucia. A teraz mija trzecia noc, jak nasza domowa kotka ruda zwiała. Kolega synka był u nas i nie domknął drzwi. Zorientowaliśmy się dopiero wczoraj, że coś jej nie ma (mam dwa rudzielce, jedna cała ruda a druga z białym kołnierzem). Cała ruda często się po domu zaszywa i śpi.
Przeszukaliśmy wczoraj wszystko. Mąż szukał też koło domu. Dziś zrobiliśmy spacerek poza teren, jak jedziemy autem ciągle patrzę, czy aby gdzieś na łące, w polu, przy lesie. Ona jest kotem domowym, nawet wolę nie myśleć co się z nią dzieje?:( a teraz paskudna pogoda. No i co ja mam zrobić? (to jest ta kicia, która jako maluszek grzała mi brzuszek ciążowy z trzecim synkiem).

Kinga- sciagam jeszcze mleko , już końcówka ale jeszcze ciągne bo to też sprzyja na córkę [emoji23]

Przykro mi z powodu straty dzieciątka, to jest niewyobrażalne dla mnie zawsze powtarzam.ze ja nie mogę przeżyć czegoś takiego bo jestem już za słaba psychicznie inne sytuacje mnie wykończyły

Kati- chwilowy zanik pamięci z mojej strony ;) - ty już znasz płeć? Wybacz [emoji23] naprawdę skleroza w tym momencie :)

Imama - Super czas na rodzenie też chciałam się na kwiecień wbić teraz już nie dam rady [emoji23], ten miesiąc chyba sobie daruję bo ja jestem z sierpnia i pierwszy syn też to może starczy tych sierpniowych imprez hehe :) , chyba jednak zacznę miesiąc wcześniej w grudniu , sama nie wiem - Kinga mówi żebym czekała na styczen bo dużo 30tek z synami , chyba zrobię tak że zbadam hormony i spróbuje coś wyliczyć z tego i zadecyduje hehe

Gosica- Ja chyba zrobię tak że abstynencja , ciepła kąpiel i 1 dzień przed owu,

Hm rozmyslam bo jak już jest pozytyw test LH to chyba max do 48 h owulacja ,
Znam dużo dziewczyn z córkami z owu,

Kitqa- przez takie dylematy zawsze właśnie wolalam ominac ten grudzień jako rzekomo przyszłą datę porodu ,

Ja cc nie przeżyłam i przeraża mnie na sama myśl, ale ja miałam szybkie bardzo porody 20 minutowe może , chociaż sobie powiedziałam że na 3 ciążę chyba biorę znieczulenie [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Imama, o rany 5 ciąża e tym 2 poronienia. Współczuje, a z tego co pamietam jedna z nich była bliźniacza.
Różne są podejścia jeśli chodzi o typ porodu. Mam koleżankę która jest uparła na cc, bo tak i już. Chyba boi się bólu, wolała zapłacić 3tys za cesarkę na życzenie. Każdy ma prawo mieć swoje racje.
Kinga, trzymam za Was kciuki i życzę synka. Zasłużyłaś na niego.
Czekam na @, właśnie poczułam jakby @byla już za rogiem, wiec czekam.Dluzy mi się strasznie, bo chciałabym powoli zacząć staranka.Gorligor, wyglada ze będziemy się starały w przybliżonym terminie [emoji106]
Mam nadzieje, ze kicia się znajdzie, kto będzie Ci grzał kolejny brzuszek...
Miciurka, ja raczej musze sobie abstynencje podarować, bo mąż już powyżej 35l, wiec chyba przytulanka w dniu pozytywu lub blizej ovu-cały czas myśle który termin lepszy, nadal będziemy działać na 1 strzał, może tez ciepła kąpiel przed przytulankami.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kinga- sciagam jeszcze mleko , już końcówka ale jeszcze ciągne bo to też sprzyja na córkę [emoji23]

Przykro mi z powodu straty dzieciątka, to jest niewyobrażalne dla mnie zawsze powtarzam.ze ja nie mogę przeżyć czegoś takiego bo jestem już za słaba psychicznie inne sytuacje mnie wykończyły

Kati- chwilowy zanik pamięci z mojej strony ;) - ty już znasz płeć? Wybacz [emoji23] naprawdę skleroza w tym momencie :)

Imama - Super czas na rodzenie też chciałam się na kwiecień wbić teraz już nie dam rady [emoji23], ten miesiąc chyba sobie daruję bo ja jestem z sierpnia i pierwszy syn też to może starczy tych sierpniowych imprez hehe :) , chyba jednak zacznę miesiąc wcześniej w grudniu , sama nie wiem - Kinga mówi żebym czekała na styczen bo dużo 30tek z synami , chyba zrobię tak że zbadam hormony i spróbuje coś wyliczyć z tego i zadecyduje hehe

Gosica- Ja chyba zrobię tak że abstynencja , ciepła kąpiel i 1 dzień przed owu,

Hm rozmyslam bo jak już jest pozytyw test LH to chyba max do 48 h owulacja ,
Znam dużo dziewczyn z córkami z owu,

Kitqa- przez takie dylematy zawsze właśnie wolalam ominac ten grudzień jako rzekomo przyszłą datę porodu ,

Ja cc nie przeżyłam i przeraża mnie na sama myśl, ale ja miałam szybkie bardzo porody 20 minutowe może , chociaż sobie powiedziałam że na 3 ciążę chyba biorę znieczulenie [emoji23]

Na prenatalnych gin zasugerował że może to chłopiec a 28 listopada będę wiedziała tak na pewno wtedy idę na połówkowe.

Dziewczyny, pamiętacie w ostatni pon zrobiłam test i był negatywny. Od tamtej pory @nie ma! W pon po negatywie odstawiłam luteinę-był to 11/12 dpo, tak wynikało z monitoringu.
Dzisiaj juz30 dc, 16/17 dpo. Rano pobolewaly jajniki, myślałam ze okres blisko ale na razie cisza.
Skusiłem się na wygenerowanie wykresu na baby comp i kompletnie jestem zdezorientowana. Z tego wykresu wynika ze 19/20dc była ovu, ale lekarz na monitoringu wyznaczył ovu w 13/14dc. Kurczę nie mam testu w domu, z chęcią bym sprawdziła co jest grane. Co myślicie o tym wykresie?
1510393074-bee4d91bb5ff17a8-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica - Ja tam nie mam nic do cc na życzenie , kto chce ten tak ma,ja mam problemy z bliznowcami, i u mnie w ciąży zawsze się modliłam żeby się na cc nie skończyło lub na rozcinaniu krocza jeszcze w gorszym wypadku bo miałabym duży problem później , taka tendencja skóry chyba , kiedyś musiałam wyciąć kilka pieprzykow o matko co to było ! Eh

Hm to robisz FR ? Wtedy , bo jeśli nie możesz abstynencji to ja bym chyba FR zrobila, mój mąż jest młodszy ode mnie , ma jeszcze 2 z przodu choć to już końcówka [emoji23], to ja spróbuje narazie abstynencja plus kąpiel, też 1 strzał, i bez orgazmu ,

A teraz bomba dla was , spróbujemy w tym miesiącu [emoji23] hehe, a później w styczniu , jeszcze pójdę na hormony, w tym cyklu i w grudniu też jeśli nie zaciaze,

Kati - o to niedługo będziesz wiedziala,u mnie nic nie mówią o płci aż do polowkowych! A w ogóle że tak spytam mieszkasz w irl ? Bo taka końcówka Nicka Twojego :) ?

My z mężem sobie pofolgowalismy i piliśmy piwo i gadaliśmy do 5 nad ranem hahah , nieźle [emoji23] , ja bezalko oczywiście , hehe może chmiel mi pomoże :D lol

reklama
Gosica ja z wykresem nie pomogę bo sama w tym cyklu mam taki nie do ogarniecia haha nic na nim nie widać ale może Imama pomoże :)

Miciurka super wiadomość ;) zawsze to jedna staraczka więcej :D

Do góry