reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, rzeczywiscie komplecik cudny, na pewno Wam się przyda!
Kitqa, ja również na Twoim miejscu nie zaprosiłabym gości na wigilie. Po cesarce domyślam się, ze człowiek nie jest w formie żeby normalnie funkcjonować, nakarmić dziecko itd. A kiedy przygotowania do kolacji. Naprawdę odpuscilabym sobie.
Mikallo, o rany jak Ty dałaś radę, współczuje. Ludzie czasem potrafią dobić. Mam nadzieje, ze w przyszłości nie popełnisz już TVP błędu.
Miciurka, ja już tez głupieje co z tym planowaniem. Czekam na @, dzisiaj 29dc, ale cały czas nie wiem czy działać odciąży po pierwszym pozytywie czy blizej ovu, z abstynencja czy tak normalnie.
Imama, masz idealny termin na poród. Ja tez mam takie myśli ze gdyby nie ciąża biochemiczna to dziecko by chyba już raczkowało, termin miałam właśnie a kwiecień.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzięki za opinie. Gdyby kolacja była u nas to jest powiedziane że koszyczkowa, czyli każdy coś przynosi żebym nie musiała gotować, siostra z męża śpią u nas i powiedziała że posprzątać mi w domu i naszykuje wszystko tak abym nic nie musiała robić. Dziecko zamykam w sypialni aby nikt tam nie wchodzil i mi dziecka czymś nie zaraził. Po cc nie jest źle, można się ruszać, córkę po pierwszej cc normalnie podnosiłam wszystko robiłam, także tylko blizna trochę boli i wiadomo lepiej jes leżeć a nie siedzieć przy stole. Tak sobie myślę że wątpię aby przeszła opcja świat tylko z naszą czwórką, a taką opcję bym wolała! Wątpię że rodzina nam odpuści.... :/
Mikallo bardzo Ci współczuję tamtych świat! Przykro mi że musiałaś coś takiego przeżyć... Ja bym nie wytrzymala albo zagonilabym ich do pracy albo wygonila z domu. Daj spokój co za buradztwo. [emoji35]
Imama kwiecień, piękna pora, wszystko budzi się do zycia:) jeszcze masz sporo czasu. Wiem że myślisz o utraconym dziecku...nie przeżyłam czegoś takiego i nie wiem nawet co powiedzieć.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosica, a robiłaś dziś test? A może jednak zaskoczyłaś? Ja już wspominałam że mi dopiero dwie kreski wyszły 3 dni po terminie.

@Imama, dokładnie. Ja wierzę w charakter dziecka, ale wiem że małego łobuza można wychować na dorosłego super człowieka. Wystarczy że rodzice nie odpuszczą. Mojego męża siostra ma bliźniaczki. Jedna super kochana do zacalowania, a druga to diabeł wcielony nie dość że nieposluszna to jeszcze złośliwa. Wychowywane w jednym domu tak samo. Charakter i już. Ale wierzę że to tylko dzieciństwo a potem będzie wartościowa dziewczyną. O ile rodzice jej nie odpuszczą.

@Imama, co do znaku bliźniąt to mój mąż jest bliźniakiem. I teściowa mówi że był Aniołem jako dziecko, teraz ja też nie narzekam:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

kinga_z1 cc robi się na tydzień czy tam kilka dni przed terminem, tylko u mnie jest taka sytuacja ze mam dużą rozbieżność pomiędzy data porodu, om a usg bo aż dwa tygodnie. W poniedzialek będę już wiedzieć kiedy, mam nadzieje ze dobrze lekarz ustali cc. Ja tak obstawiam że będzie w połowie grudnia.
Tak pierwsza ciąża też rozwiązana przez cc na życzenie u teraz to samo :) tak po prostu wolę. Nie chcę wiedzieć jak rodzi się naturalnie. Córeczka ma 2lata i 4 miesiące :)[emoji175] urodziła się to miała 2750, i 51cm [emoji7]

@kitqa, rozumiem, że usg pokazuje Ci że dzidziuś mniejszy? Skoro córeczka była malutka to synek zapewne też nie będzie miał 4kg. Powinni sugerować się om.
Mi od razu powiedzieli że drugie będzie cc bo skoro pierwsze takie duże dziecko to drugie nie będzie 2kg. A o cc to ja się modlilam i się wymodliłam:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Kinga_1 tak masz rację z usg mam teraz 33tc a wg OM 35tc.dziecko pewnie nadgonilo, ale nie wiem ile... I się trochę martwię. Myślisz że będą brać datę porodu z okresu w planowaniu cc? Boję się żeby nie wycieli mi dziecka za wcześnie[emoji57] z om mam termin na 8.12(tk do świąt bym się ogarnęła) i gdyby było wtedy cc to nawet gdyby wg usg byłby 38tc, także spoko:) nie?
Przykro, mi że starcilas synka... Nie wyobrażam sobie stracić dziecko, chyba nawet tego nie da się wyobrazic.
Co dziennie skupiam się nad tym czy dzidziol się rusza..
Dobrze pamiętam że w styczniu będziecie się starać?

@kinga_z1 to duża córcie urodzilas :)

Dziewczyny dziekuje za wsparcie to był ciezki czas ale juz na szczescie za mna :) Jak dziewczyny wprosily się wtedy na swieta to tez było, że zrobimy koszykowo i mąż się zgodził a przyniosły tylko kapustę z gtlrochem, nie wiedzialam czy mam się smiac czy płakać. Teraz tez swieta robie tylko dla nas i pewnie tesciowa bedzie się chciała wprosic ale sie nie dam!

Dziewczyny tak Was podczytuje i czekam na pozytywy, mam nadzieję, że niedlugo się posypia ;)

Strata dziecka to chyba najgorsze co moze sie przytrafić kobiecie. Bardzo Wam współczuję :(

Imama ja 1 synka mam z połowy kwietnia znak zodiaku byk jako małe dziecko był bardzo grzeczny ale teraz nadrabia to taka dusza towarzystwa drugi synek też byczek ale już charakterny ma dopiero 2 lata a już wie czego chce! A teraz mam termin na 1 kwietnia to dzieciątko pryma aprilis mi zrobi...

reklama
Kinga, nie robiłam testu. Jakoś nie czuje aby zaskoczyło, piersi flaki. 29 dc to jeszcze nawet nie do końca termin @, ja nam dłuższa fazę poowulacyjna nawet kiedy biorę luteinę. Jeśli do niedzieli nie przyjdzie @ to w niedziele kupuje test i sikam ;)
Kinga, przykro mi z powodu straty. Domyślam się ze misi to być niesamowity ból, cierpienie. Ja swoją ciaze biochemiczna złe zniosłam, a gdyby cos poszło nie tak w późniejszej fazie ciazy to byłoby mi nieporównywalnie ciężko znieść taka stratę.
Kitqa, z pierwszym synem tez miałam duże rozbieżność w terminie porodu po om a z usg. U mnie musieli się sugerować usg bo ov była jakoś w 25dc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry