reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedronka, dzięki. Te wykresy to skamnieniałości magia. Niby mierze o podobnej porze-jest budzik w baby compie, pomiar bez wcześniejszego wstawania z łóżka ... a takie góry i doliny. Nie wiem, może ta luteina tak miesza [emoji57]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Miciurka, jeszcze nie wiem życzę damy radę FR,w tej metodzie po 2 stosunki dziennie przez7 dni, tak? Ma na celu osłabienie plemników?
Jyz gubię się w tych metodach.
Jesteście młodzi to możecie sobie pozwolić na abstynencje.Trzymam kciuki za Wasze najbliższe staranka, super ze się zdecydowaliście już dzialac.

Kati oj to napewno bym się upierała na ta ciąże o cesarkę po takich przeżyciach. Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło! I tak właśnie strach do końca bo nigdy nie wiemy co się może przydarzyć...
Gosica myśle ze clo namieszalo w temperaturach i lepiej nie patrzeć na wykres skoro byłaś na monitoringu i przeważnie po clo jest regualarna wiec naprawdę wątpię żeby aż tak się przesunęła. Nie patrzyłabym na to.
Przy FR nie trzeba dwa razy dziennie, raz wystarczy. Dziewczyna jedna robiła dwa razy dziennie a po pozytywnym 3 razy i ma synka mega podnosi to testo wiec nie ryzykowalabym tak częstym i wtedy odpada ciepła kapiel o ile pamietam. Nawet chyba przy długiej abstynencji kapiel odpada. Zreszta już nie zalecają 14 dni tylko jednak 7-10 dni ten abstynencji. Ja tak patrzyłam na tabletkę i z tej abstynencji dużo córek niestety nie było. U mnie było 6,5 dnia abstynecji. Mąż po tych chorobach i lekach to nie ryzykowałam dłuższej po tych poronieniach. Bo my mieismu chyba 14 dni przy pierwszej ciąży abstynecji i lipa wyszła wiec się bałam. Mój ma 34 lata wiec się mieścił ale na granicy.

Imama, dzięki za odpowiedz. Może rzeczywiście to clo namieszalo. Nie wierze, że owu mogłaby byc 5 dni po dniu jaki został wyznaczony przez lekarza.
FR jest niby dobry, ale tego testo trzeba pilnować. Z ostatniego wyniku poziomu testosteronu u męża jestem mega zadowolona, ale domyślam się ze ten poziom przy bardzo częstych przytulankach może zostać zmieniony, pojawi się peak.
Tez czytałam ze FR zmienia pH pochwy na bardziej zasadowe, bo z każdym stosunkiem zostaje w nas coraz więcej spermy (sorry za takie zobrazowanie) co sprzyja plemnikom męskim.
Ja już mam mętlik i naprawdę nie wiem jak postąpić w kolejnych starankach. Trochę boje się tego FR. Nie wykluczam ze się zdecyduje na 1 strzał, OK.1-2 dni przed ovu, przed stosunkiem ciepła kąpiel, a po j&d.

Gosica FR musisz z zabezpieczeniem wiec pH się nie zmieni [emoji6] albo ze tak napisze mąż sam
Podobno i FR i abstynecja to neutralne wg Atomic wiec najważniejszy jest 1 stosunek.
Przy FR jedyna wada jest ze jak się jednego dnia zapomni to plan „zniszczony” i ja tego się bałam.
Musisz musisz sie zastanowić. Ale myśle ze nie ma co zabytnio się przejmować [emoji6]

Imama, dzięki! FR pomyliłam z z czymś innym,Raz stosowaliśmy CFR i nie zadziałało. Nie wiem czy chce to powtarzać i tracić kolejny cykl. To i tak loteria, trzeba się zdać na los, bo to kombinowanie powoli mnie wykańcza [emoji30]

Dziewczynki, no właśnie ja już sama nie wiem, co myśleć. Przeanalizowałam ostatnie @ jak jeszcze karmiłam i jak już odstawiłam mlekołaka od cyca i mam tak mega nieregularne @, rozrzut dniowy duży, także z planowaniem, to chyba nici wyjdą. Mieliśmy próbować od stycznia, ale kurcze z pracą u męża się kiełbasi i może po Nowym Roku będzie jasna sprawa, także pewnie będę musiała wziąć na wstrzymanie. Z jednej str.plus, bo trochę sama się podbuduję magnezem, jodem, żurawinką, selenem, wit. D, kwasem foliowym, burakami na żelazo. Minus-cała reszta:p
Strach-ogromny jak zawsze, a może i większy wraz z wiekiem.
Męża nie suplementuję. Chyba by na to nie poszedł:/ no chyba, że coś cichaczem ziołowego polecacie? nie badaliśmy testosteronu, ale ma go b.dużo na bank.

Mówicie, żeby (jak już przyjdą staranka) zadziałać inaczej, niż przy poprzednich? to u mnie teraz powinny być częste przytulanka, aż do????i tu nie wiem? jak zrobię test z Persony (pokazuje chyba jak test owu), i wyjdzie, że owulacja w przeciągu 48h, to działać nadal?czy czekać? a może spróbować jednak z tą przerwą 3 dni przed owu? (no, ale tu podejrzewam, że trudno będzie zajść w ciążę i sama już zgłupiałam). Mam dwie możliwości:
1. częste przytulanka do czasu aż test wykaże nadchodzącą owu (lub nawet dzień przed testem się już nie przytulać-tu problem będzie z wyliczeniem przez nieregularne okresy)
2. Jedno przytulanko przed owu i jedno po teście i wyczekaniu kilku godzin z nadzieją, że się człowiek nie spóźni a utrafi dokładnie)
Nie wiem.

reklama
Do góry