reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja z Jagoda ruchy czulam szybsze i bardziej bolesne jak z Jasiem wiec to chyba nie regula.Moja to w ogole miala w brzuchu ADhD co ona wyprawaila to nie pojete:D

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszłamama nic nie przesadzone. Trzymam kciuki za dziewuszke bo różnie to bywa jednak. W którym tc będziesz na wizycie?
Kitqa moje znajome tez prawie wszystkie maja mieszane dzieciaki. Tylko jedna ma dwóch synów jak ja ale oni pewnie będą mieli córeczkę. Chyba z czasem to mija. Dzieci większe itd szkoła inne problemy.
Ja przy okazji czytania o becie i o bliźniakach niestety natrafiłam na artykuł ze wysokie bety często prognozują zespół downa także szok. Lepiej już nic nie czytam. Ale nudzi mi się w domu i tak to później jest.
Ja mam wizytę po was bo 24 w czwartek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Podobno dziewczynki sa slabsze i tym samym ruchy odczuwa sie pozniej [emoji6]
Co to za brednie?? [emoji23]

xnw40tc7sy506vxn.png

Imama dokładnie trzeba myśleć pozytywnie a Ty kochana się nie zamartwiaj bo na pewno dzieciątko będzie zdrowe :* jak będę mieć wizytę to będzie to początek 19 tygodnia.
Kitqa a jak brzuszek u Ciebie? Mocno urósł? :D

@PrzyszłaMama mam bardzo maly brzuszek, jak ktos nie wie ze jestem w ciazy to moze sie nie kapnąć ;) w pierwszej ciazy tez mialam maly brzuszek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Antonia2016 brednie nie brednie mozna pomarzyc ,a napewno nie ma co sie zamartwiac :)
@Imama ja bety nie robiłam, ale tez o tym czytalam o zd, bo u mnie testy bardzo szybko ciemnialy szybciej i intensywniej jak w popszedniej ciazy i tez miałam to w głowie co ty, ze moze dziecko chore i przestan nie czytaj, bo naprade idzie osiwiec

@ana. dziekuje za pamiec :D brzuch juz mniej boli bo wiecej wypoczywam. Chyba mialam te bóle od arbuza, odkąd przestalam go jeść to bóle ustały.
Od dzis oficjalnie mogę powiedzieć, że czuje ruchy dziecka :D cudowne uczucie!

@kitqa kiedy masz kolejną wizytę?
Super ze czujesz ruchy .My kestesmy jakos podobnoe w ciazy ale ja keszcze nic nie czuje.czekam nadal na ruchy :-)

@kitqa bede czekac na wiesci z wizyty :) Ja tez juz się nastawilam na 2 córkę, bedzie Natalka ;) Moze mnie zaskoczy na polowkowym ale parcia nie mam :) Też miałam chwilę rozczarowania, ale juz w pełni ciesze się z malutkiej :D
Znam te rozmowy z ludźmi, ktorzy maja wymarzone plcie dzieci ale ja pyskata jestem i sie nie daje ;)

@PrzyszłaMama87 wydaje mi się, że odczuwanie ruchow to sprawa indywidualna. W pierwszej ciąży czulam ruchy dziecka tez wczesnie bo chyba w 17tc. Wczoraj mała szalała jak szalona a dzis juz spokojniej i mniej ruchow czuję. Chyba to tez zalezy od ułożenia dziecka :)

Co do wielkosci brzucha to u mnie bez zmiam, wielki bebech jak w 8m-c ciazy. Przynajmniej w kolejkach mnie przpuszczają ;)

@andzelisia jak u Ciebie? Kiedy kolejna wizyta? Brzuszek juz rosnie? Ja mam dzis 13+5 według om, z usg 14+1 ;)

@Imama tez czytalam o wysokiej becie ale z tego co pamietam to należy sie nia przejmowac dopiero pod koniec 1 trymesrtu. Jak jest wysoka pomimo, iz powinna juz spaść, to dopiero może o czyms świadczyć a nie w tak wczesnej ciąży, wiec nie stresuj się proszę ;)

reklama
Do góry