reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mam zdjecie, ale jakies takie niewyrazne w kazdym razie nie ma szans nic z niego wyczytac, bo jakos tak obkrecony byl, to prawda martwilam sie wiadomo chyba jak kazda troszke ta przyziernoscia ,ale ochlodzil mnie ginek, bo ta przyziernosc to tylko jeden z parametrow czy dziecko zdrowe, potem porownaja z wynikami krwi i jesli cos bedzie nie tak to beda dalej drazyc, mam czekac, staram sie myslec pozytywnie, pewnie dzieki temu ze ta przyziernosc nie jest jednak powiekszona, a jak na wielkosc płodu to jest w normie naczytalam sie na ten temat i przyziernosc rosnie nie z wiekiem ciazy , a z wielkosia plodu ,wiec tym bardziej spokoj jakis taki mam.
@Mikallo jak twoj brzuch? boli nadal bylas u lekarza?
@Imama ja nadal mam strach czy dotrwam ,wiec wiem co tam mozesz miec w głowie, idac to toalety zawsze sprawdzam papier czy krwi nie ma, juz taki nawyk, ostatnio mialam stresa jak choler... byłam u kuzynki siadam na wc podcieram jak zawsze, no czysto, chce spuscic wodę, a tam czerwowo!!!! goraco mi sie zrobiło, podcieram drugi raz, no kurcze sucho, czysto, mysle spytam kuzynki czy ma @ no miała ufff a była w wc przede mną, ale mi strachu narobiła masakra.
a mam pytanie do ciebie @Imama wczoraj bylam u meza brata i oni kiedys juz pisalam staraja sie juz ładnych kilka lat i zawsze nic, on mial badania diagnoza slabe nasienie ,od roku zmienil diete ,koktajle warzywno owocowe, zero alkocholu, papierochow ,zdrowy tryb zycia no i okazalo sie, że zaszla dwa razy pod rzad teraz tak jak ty i tak samo wczesne poronienie, pierwszy raz szybko w 28dc a w drugim mcu w 40dc i juz miala objawy ciazowe i dlugie krwawienie bol z krzyza i silny @ niestety nie poszla sprawddzic czy wszystko ok i troche ja brzuch pobolewa, mowilam jej by sie przeszla nie chce, bo doczytala ze macica sama sobie da rade przy biochemicznej, teraz chce dac na wstrzymanie jeden cykl, ale to cud tyle lat nic, az tu nagle dwa razy pod rzad, maja jechac do polski we wrzesniu tu raczej jej nic nie dadza, chyba szybciej w pl sama wiesz najlepiej, mowilam jej o zbadaniu hormonow mowi ze pomysli, tlumaczylam ze musi, bo wychodzi na to ze ma problem z utrzymaniem ciazy i teraz moje pytanie, co jeszcze powinna zrobic jakie badania?? wiem o progesteronie bo mi kazal, ale kojarze ze ty robilas wiecej

Ostatnia edycja:
reklama
Ja czytam ale nic nie pisze bo nie mam co pisać, musze kupić inne testy owu bo te to dziadostwo :-) nie wychodzą mi wcale :-) Imama, Kitqa i Ana będzie dobrze nie martwcie się ;-)

Ana ten strach o ciąże chyba zostanie do końca. Ja już nic nie czytam bo nieraz takie smutne historie się trafia ze później spać nie potrawie.
To Cię postraszyło dobrze ze to od kuzynki bo ja byk chyba odrazu zemdlała.
Co do badań to mi badali w pierwszej kolejności tarczyce, ths bo bardzo często jest powodem poronień. Na jej miejscu napewno bym zrobiła badania bo nie ma żartów. Dwa razy poronienie wiec coś poszło nie tak. U mnie nie znaleziono przyczyny tak czasem jest ale radziłabym tak jak piszesz zrobić badania. Może do tego zbadać testosteron progesteron estradiol i prolaktyne. To podstawowe badani z których idzie wywnioskować czy coś jest podwyższone bądź za mało. Moja siostra Np ma mega wysoki testosteron stad brak okresu bardz plamienia cały miesiąc.
Mi po dwóch poronieniach gin zaleciła 100mg aspiryny raz dziennie. Czytałam różne opinie. Ale podobno pomaga.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama pogadam z nia szkoda mi ich strasznie tyle lat i nigdy nic ,az tu nagle test pozytywny, mozna sobie wyobrazic radosc ich, ktora nie trwala dlugo niestety, a w nastepnym mcu powtorka.

Ana z drugiej str dobrze ze coś "ruszyło" po takim czasie. Przykre ze niestety poroniła. Jeszcze jak tyle lat próbowali to dopiero załamanie. Ale pewnie jak się udało dwa razy zrobi badania i będzie Ok [emoji6]
Biedronka ja tez nigdy nie chciałam mierzyć bo się nie znałam itd ale to naprawdę super sprawa. Tyle dobrze ze teraz aplikacje są zapisze się i wyznacza nam owu [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ana i Imama dziękuje :-) a gdzie mierzyłyście te temperature w pochwie czy ustach??? Na katechezach przedmałżeńskich pani mowiła, że trzeba mierzyć conajmniej po 3 godzinach ciągłego snu a u mnie nie wiem czy było by to możliwe bo mój mały coraz gorzej śpi, chyba ząbkowanie oszaleć można, oczy zamknięte ma i krzyczy :-D i powiem Wam, że jak już to wygodniejsze dla mnie byłoby mierzenie w ustach, jakie macie doświadczenia z mierzeniem????

Do góry