reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczerze to bałam się odebrać te wyniki progesteronu bo wiedziałam ze jak wynik będzie niski to stres gwarantowany. Ale byłam odebrać receptę i No zapytałam.
Ana87 zobaczysz ze jeszcze będziesz miała córeczkę. człowiek chce jak najwiecej zaplanować czy dopomóc. Ja 7 miesięcy dieta, suplementacja i inne zalecenia a pewnie będzie chłopak. I pewnie jak przeczytasz ze mam syna to sobie pomyślisz a w sumie dobrze ze się nie starałam nie kombinowałam. Niby chcemy zrobić jak najwiecej ale później pewnie rozczarowanie będzie ze przecież tyle się zrobiło a się nie udało. Czytam opisy planowań i naprawdę nie jestem przekonana co pomaga. A czy sobie np nie zaszkodziłyśmy. Najgorsze jest to ze naprawdę masę osób ma mieszane dzieci nie robiąc kompletnie nic. Moja kuzynka ma teraz bliźniaki chłopczyka i dziewczynkę i maja jeszcze córkę straszą. Także im się poszczęściło strasznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ana wydaje mi się ze u Ciebie będzie ta wyczekana córeczka ;) wiara czyni cuda :* mi z kolei z synkiem w dniu @ wyszedł widoczny pozytyw a w tej ciąży dużo wcześniej w sumie już bladzioch był 9dpo a 12dpo dwie wyraźne kreseczki i podobnie jak u Ciebie synek z lewego jajnika a ta dzidzia z prawego ;)

Dziewczyny, a jak czujecie tę ciąże? Różnią sie obiawami od poprzednich? Czy jak macie dzieci tej samej płuci to ciąże i tak się miedzy soba różniły? Tak pytam z ciekawości bo moje ciąże są zupełnie od siebie rożne a i tak bedzie podobno 2 córcia i zastanawiam sie jak to było u Was :D

Mikallo u mnie przy Jasiu ciagly glod i wyczulony wech innych objawow nie mialam moglam jesc ciagle chodzilam o 20 spac bo nie potrafilam tego glodu ujarzmic.

Teraz z Jagoda mdlosci i wymioty do 20 tc odrzucilo mniebod wiekszosci rzeczy od miesa, kawy, slodyczy,jajek na poczatku jadlam glownie ziemniaki, melona, ananasa a na sniadanie bulka z serem zadnych wedlin kielbas parowek.Do tego ciagle chorowalam ...jakies przeziebienia itp
Apetyt zerowy jadlam jak ptaszek cala ciaze...dopiero pod koniec moze tydzien przed cc wlaczylo mi sie gastro.

Z jasiem zbrzydlam i w ogole wiecej przytylam .A podobno dziewczybki urode zabieraja a u mnie na odwrot;p

Co do brzucha mialam identyczny ksztalt w obu ciazach.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a jak czujecie tę ciąże? Różnią sie obiawami od poprzednich? Czy jak macie dzieci tej samej płuci to ciąże i tak się miedzy soba różniły? Tak pytam z ciekawości bo moje ciąże są zupełnie od siebie rożne a i tak bedzie podobno 2 córcia i zastanawiam sie jak to było u Was :D

U mnie obecna ciąża zupełnie inna. Zero mdłości, wymiotów. Brzuszek zupełnie inny kształt, mniejszy niż w poprzednich. Zachcianki na słodko, za czekolada to aż sie trzęsłam ( a nie lubię ) na początku odrzuciło mnie od wszelkiego mięsa za to wcinałam sałatki. Włosy mi gorzej rosły, szczegolnie te na nogach.

@Ana87 ta ciaza inna niz poprzednie.
@Imama ciesze sie ze wszystko sie uklada, ze wyniki ok.
@leeleeth to juz tuz tuż :)

@ana No tuż tuż ale skurcze zupełnie odpuściły [emoji6][emoji23]

m3sx9jcgquxjjbv2.png

Leeleeth to już końcówka. W każdej chwili może przyjść. Polecam Ci bardzo herbatę z liści malin. U mnie bardzo szybkie porody. Może akurat pomoże poczytaj sobie o niej jako o przyspieszeniu porodu [emoji6]
Mikallo ja przy dwóch synach inne ciąże. Nudności i wymioty w obu takie same. Ale ochota przy pierwszym na kwaśne i kiszone przy drugim slodycze. Brzuszki podobno inne i przeczucia tez. Jakieś wypryski na początku miałam a później już bezproblemowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
u mnie dwie wczesniejsze ciaze podobne lekkie mdlosci, mniejszy apetyt na mieso,ochota na slodycze od razu na plus waga, ale nie przytylam duzo po 11 kg w kazdej, a w tej mdlosci okropne obrzydzenie do miesa, kielbas, jajek, herbaty, kawy fuj schudlam tym razem. tylko chleb z maslem i pomidorem do picia woda gazowana a na obiad tylko zupa wszystko inne bee

U mnie obecna ciąża zupełnie inna. Zero mdłości, wymiotów. Brzuszek zupełnie inny kształt, mniejszy niż w poprzednich. Zachcianki na słodko, za czekolada to aż sie trzęsłam ( a nie lubię ) na początku odrzuciło mnie od wszelkiego mięsa za to wcinałam sałatki. Włosy mi gorzej rosły, szczegolnie te na nogach.

@ana No tuż tuż ale skurcze zupełnie odpuściły [emoji6][emoji23]

m3sx9jcgquxjjbv2.png
no to te falszywe byly to teraz czas na te wlasciwe:)

reklama
U mnie ciąża zupełnie inna od tych gdzie byli synki a i tak synek [emoji39]

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry