reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczerze to bałam się odebrać te wyniki progesteronu bo wiedziałam ze jak wynik będzie niski to stres gwarantowany. Ale byłam odebrać receptę i No zapytałam.
Ana87 zobaczysz ze jeszcze będziesz miała córeczkę. człowiek chce jak najwiecej zaplanować czy dopomóc. Ja 7 miesięcy dieta, suplementacja i inne zalecenia a pewnie będzie chłopak. I pewnie jak przeczytasz ze mam syna to sobie pomyślisz a w sumie dobrze ze się nie starałam nie kombinowałam. Niby chcemy zrobić jak najwiecej ale później pewnie rozczarowanie będzie ze przecież tyle się zrobiło a się nie udało. Czytam opisy planowań i naprawdę nie jestem przekonana co pomaga. A czy sobie np nie zaszkodziłyśmy. Najgorsze jest to ze naprawdę masę osób ma mieszane dzieci nie robiąc kompletnie nic. Moja kuzynka ma teraz bliźniaki chłopczyka i dziewczynkę i maja jeszcze córkę straszą. Także im się poszczęściło strasznie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ana wydaje mi się ze u Ciebie będzie ta wyczekana córeczka ;) wiara czyni cuda :* mi z kolei z synkiem w dniu @ wyszedł widoczny pozytyw a w tej ciąży dużo wcześniej w sumie już bladzioch był 9dpo a 12dpo dwie wyraźne kreseczki i podobnie jak u Ciebie synek z lewego jajnika a ta dzidzia z prawego ;)

Dziewczyny, a jak czujecie tę ciąże? Różnią sie obiawami od poprzednich? Czy jak macie dzieci tej samej płuci to ciąże i tak się miedzy soba różniły? Tak pytam z ciekawości bo moje ciąże są zupełnie od siebie rożne a i tak bedzie podobno 2 córcia i zastanawiam sie jak to było u Was :D

Mikallo u mnie przy Jasiu ciagly glod i wyczulony wech innych objawow nie mialam moglam jesc ciagle chodzilam o 20 spac bo nie potrafilam tego glodu ujarzmic.

Teraz z Jagoda mdlosci i wymioty do 20 tc odrzucilo mniebod wiekszosci rzeczy od miesa, kawy, slodyczy,jajek na poczatku jadlam glownie ziemniaki, melona, ananasa a na sniadanie bulka z serem zadnych wedlin kielbas parowek.Do tego ciagle chorowalam ...jakies przeziebienia itp
Apetyt zerowy jadlam jak ptaszek cala ciaze...dopiero pod koniec moze tydzien przed cc wlaczylo mi sie gastro.

Z jasiem zbrzydlam i w ogole wiecej przytylam .A podobno dziewczybki urode zabieraja a u mnie na odwrot;p

Co do brzucha mialam identyczny ksztalt w obu ciazach.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a jak czujecie tę ciąże? Różnią sie obiawami od poprzednich? Czy jak macie dzieci tej samej płuci to ciąże i tak się miedzy soba różniły? Tak pytam z ciekawości bo moje ciąże są zupełnie od siebie rożne a i tak bedzie podobno 2 córcia i zastanawiam sie jak to było u Was :D

U mnie obecna ciąża zupełnie inna. Zero mdłości, wymiotów. Brzuszek zupełnie inny kształt, mniejszy niż w poprzednich. Zachcianki na słodko, za czekolada to aż sie trzęsłam ( a nie lubię ) na początku odrzuciło mnie od wszelkiego mięsa za to wcinałam sałatki. Włosy mi gorzej rosły, szczegolnie te na nogach.

@Ana87 ta ciaza inna niz poprzednie.
@Imama ciesze sie ze wszystko sie uklada, ze wyniki ok.
@leeleeth to juz tuz tuż :)

@ana No tuż tuż ale skurcze zupełnie odpuściły [emoji6][emoji23]

m3sx9jcgquxjjbv2.png

Leeleeth to już końcówka. W każdej chwili może przyjść. Polecam Ci bardzo herbatę z liści malin. U mnie bardzo szybkie porody. Może akurat pomoże poczytaj sobie o niej jako o przyspieszeniu porodu [emoji6]
Mikallo ja przy dwóch synach inne ciąże. Nudności i wymioty w obu takie same. Ale ochota przy pierwszym na kwaśne i kiszone przy drugim slodycze. Brzuszki podobno inne i przeczucia tez. Jakieś wypryski na początku miałam a później już bezproblemowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
u mnie dwie wczesniejsze ciaze podobne lekkie mdlosci, mniejszy apetyt na mieso,ochota na slodycze od razu na plus waga, ale nie przytylam duzo po 11 kg w kazdej, a w tej mdlosci okropne obrzydzenie do miesa, kielbas, jajek, herbaty, kawy fuj schudlam tym razem. tylko chleb z maslem i pomidorem do picia woda gazowana a na obiad tylko zupa wszystko inne bee

U mnie obecna ciąża zupełnie inna. Zero mdłości, wymiotów. Brzuszek zupełnie inny kształt, mniejszy niż w poprzednich. Zachcianki na słodko, za czekolada to aż sie trzęsłam ( a nie lubię ) na początku odrzuciło mnie od wszelkiego mięsa za to wcinałam sałatki. Włosy mi gorzej rosły, szczegolnie te na nogach.

@ana No tuż tuż ale skurcze zupełnie odpuściły [emoji6][emoji23]

m3sx9jcgquxjjbv2.png
no to te falszywe byly to teraz czas na te wlasciwe:)

reklama
U mnie ciąża zupełnie inna od tych gdzie byli synki a i tak synek [emoji39]

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry