reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja z Jagoda ruchy czulam szybsze i bardziej bolesne jak z Jasiem wiec to chyba nie regula.Moja to w ogole miala w brzuchu ADhD co ona wyprawaila to nie pojete:D

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przyszłamama nic nie przesadzone. Trzymam kciuki za dziewuszke bo różnie to bywa jednak. W którym tc będziesz na wizycie?
Kitqa moje znajome tez prawie wszystkie maja mieszane dzieciaki. Tylko jedna ma dwóch synów jak ja ale oni pewnie będą mieli córeczkę. Chyba z czasem to mija. Dzieci większe itd szkoła inne problemy.
Ja przy okazji czytania o becie i o bliźniakach niestety natrafiłam na artykuł ze wysokie bety często prognozują zespół downa także szok. Lepiej już nic nie czytam. Ale nudzi mi się w domu i tak to później jest.
Ja mam wizytę po was bo 24 w czwartek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Podobno dziewczynki sa slabsze i tym samym ruchy odczuwa sie pozniej [emoji6]
Co to za brednie?? [emoji23]

xnw40tc7sy506vxn.png

Imama dokładnie trzeba myśleć pozytywnie a Ty kochana się nie zamartwiaj bo na pewno dzieciątko będzie zdrowe :* jak będę mieć wizytę to będzie to początek 19 tygodnia.
Kitqa a jak brzuszek u Ciebie? Mocno urósł? :D

@PrzyszłaMama mam bardzo maly brzuszek, jak ktos nie wie ze jestem w ciazy to moze sie nie kapnąć ;) w pierwszej ciazy tez mialam maly brzuszek.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Antonia2016 brednie nie brednie mozna pomarzyc ,a napewno nie ma co sie zamartwiac :)
@Imama ja bety nie robiłam, ale tez o tym czytalam o zd, bo u mnie testy bardzo szybko ciemnialy szybciej i intensywniej jak w popszedniej ciazy i tez miałam to w głowie co ty, ze moze dziecko chore i przestan nie czytaj, bo naprade idzie osiwiec

@ana. dziekuje za pamiec :D brzuch juz mniej boli bo wiecej wypoczywam. Chyba mialam te bóle od arbuza, odkąd przestalam go jeść to bóle ustały.
Od dzis oficjalnie mogę powiedzieć, że czuje ruchy dziecka :D cudowne uczucie!

@kitqa kiedy masz kolejną wizytę?
Super ze czujesz ruchy .My kestesmy jakos podobnoe w ciazy ale ja keszcze nic nie czuje.czekam nadal na ruchy :-)

@kitqa bede czekac na wiesci z wizyty :) Ja tez juz się nastawilam na 2 córkę, bedzie Natalka ;) Moze mnie zaskoczy na polowkowym ale parcia nie mam :) Też miałam chwilę rozczarowania, ale juz w pełni ciesze się z malutkiej :D
Znam te rozmowy z ludźmi, ktorzy maja wymarzone plcie dzieci ale ja pyskata jestem i sie nie daje ;)

@PrzyszłaMama87 wydaje mi się, że odczuwanie ruchow to sprawa indywidualna. W pierwszej ciąży czulam ruchy dziecka tez wczesnie bo chyba w 17tc. Wczoraj mała szalała jak szalona a dzis juz spokojniej i mniej ruchow czuję. Chyba to tez zalezy od ułożenia dziecka :)

Co do wielkosci brzucha to u mnie bez zmiam, wielki bebech jak w 8m-c ciazy. Przynajmniej w kolejkach mnie przpuszczają ;)

@andzelisia jak u Ciebie? Kiedy kolejna wizyta? Brzuszek juz rosnie? Ja mam dzis 13+5 według om, z usg 14+1 ;)

@Imama tez czytalam o wysokiej becie ale z tego co pamietam to należy sie nia przejmowac dopiero pod koniec 1 trymesrtu. Jak jest wysoka pomimo, iz powinna juz spaść, to dopiero może o czyms świadczyć a nie w tak wczesnej ciąży, wiec nie stresuj się proszę ;)

reklama
Do góry