reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kitqa im lepsze nasienie tym chłopcy są. Im gorsze, mniejsza ilość tym córki. Bieganie, palenie papierosów, alkohol zmniejszają ilość i dlatego wskazane przy córkach. Takie założenia. Myśle ze łatwiej zrobić córkę gdyż wystarczy właśnie osłabić plodnosc itd ciepłe kąpiele jakieś suplementy. A jednak poprawa spermy to do końca nie jest aż taka łatwa i jak facet ma problem to już nie tak łatwo. To samo dieta. Łatwiej jednak obniżyć kcal itd. Dieta chłopczykowa powinna trwać tylko 6 tyg i wtedy staranka jak najszybciej a jak się ma córki to wiadomo dłużej trwają przeważnie staranka i wtedy już dieta nie działa. Zreszta jest tyle sprzeczności ze tylko możemy same wnioski czy analizy robić.
Są plusy i minusy każdego planowania. Jak zabardzo zanurzymy plodnosc żeby wyszła córka możemy w ogóle nie potrafić zajc w ciąże a jak znów zajdziemy odrazu to znaczy ze tak naprawdę plemniki super jakości i bardzo płodni jesteśmy co wskazuje na duże prawdopodobieństwo syna.
Gosica wg mnie jak chcesz się zakwaszac, abstynecja, ciepła kąpiel to lepiej próbować szybciej bo to naprawdę uniemożliwia wręcz zajście w ciaze

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie mąż ma słabe plemniki i mamy 2 kochanych synkow. Także u mnie to się nie sprawdza. Starania przy 1 synku trwały prawie rok a przy 2 udało się w 2 cyklu starań. Chyba nie ma reguły na to.
A i Przytulanka były co 2-3 dni.

@kitqa ale nic nie jest przesadzone, zawsze jest 50/50. Niektórzy biegają, siedza z komputerem na kolanach i biora gorace kopiele a i tak wychodzi syn. Jak dla mnie zaplanowanie płci dziecka jest prawie niemożliwe ;)

hej dziewczyny, pomyliłam się i napisałam do Was kilka stron wcześniej:p
chciałam spytać, czy "piranha", to jeszcze tu doradza? czy ktoś ma jej 7 punktów, które powinno się spełnić? a może macie listę odnośnie starania się o dziewuszkę?
Będę wdzięczna, bo całego forum nie dam rady przeczytać.
Pozdrawiam! Mama 3 chłopczyków:)

zakupiłam dziś olive leaf ale w tabletkach bo jakoś tak patrzyłam ze wiecej tego extraktu jest,,,
zrobiłam hormony i taki wynik:
luteina 11,3 norma dla faz, folikul. 2,4-12,6
estrogen norma dla faz. folik 12.4 - 233

chyba dośc dobrze wyglada to, co?? luteina dość wysoko a estadiol nisko. Dziewczynkowo?

Przyszlamama chcialabym szalec na zakupach ale tak sie przestawilam na chlopiece ciuszki ze wiekszosc ich mi sie podoba:p dzisiaj nawet chcialam kupic niedrapki w chlopiecych kolorach haha:D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

wiecie co, im bliżej moich starań (sierpień) tym wiecej mam wątpliwości i stresuje sie, że moze jednak siie nie uda tej córki mieć. Mam wątpliwości bo od maja dieta i suplementy, mąż i ja ale może to za krótko, bo dziewczyny dłużej jednak tą diete trzymały i suplementowały. Z drugiej strony wiek mnie nagli, bo 37 lat i nie wiem co robić :((( bo ja tak naprawdę to wstyd się przyznać chcę córkę a nie synka:(( jenyyyy jaka ga głupia, aż samej mi przykro....ale nie wiem jak z tym walczyć, nie mam komu się pożalić bo pewnie by się w głowe popukali jakby wiedzieli co wyczyniam na tą córkę:(

reklama
Do góry