reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Racja, racja, nie ma reguł. Tylko jest wiara, że coś pomoże przy zaplanowaniu płci dziecka.

Który Ty masz tam już tydzień ?
Jakieś symptomy na chlopczyka masz ? Jakieś przeczucia ? : ) [emoji57] kiedy wizyta u gina ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dopiero 9+4 :) Przeczucia mam na chłopca ale tylko dlatego, że ta ciąża to zupełne przeciwienstwo poprzedniej ;)
Dziewczyny z ramzeja też wróżka synka ale ja do tego podchodze z dystansem. Z córci tez będę się bardzo cieszyć ale wtedy raczej nie bedzie to moja ostatnia ciąża ;)

Wizytę mam dopiero 1.08, juz nie moge się doczekać :D jak dla mnie wizyty powinny byc co 2 a nie 4 tyg haha

A Ty ktory masz tc? Jak czujesz bedzie synek czy córcia?

Majorcia z głębi serducha Ci dziękuję :-* i Was wszystkie dziewczyny pozdrawiam:) zamierzam zaglądać do Was:) przyjmiecie mnie? ;)
kłucie w ciąży jest jak najbardziej normalne:) w końcu gniazdko musi się przygotować na pisklaczka:p
A mi się wydaje, że chłopca prościej ustrzelić.
Każda ciąża jest inna. Ja w drugiej czułam się troszkę lepiej, niż w pierwszej (choć ja przechodzę ciąże mało przyjemnie z reguły...no wiecie, wiszenie nad wc, to u mnie co najmniej 3-5 miesięcy) i w drugiej jadłam inaczej i ogólnie czułam, że chyba córeczka, a tu nic z tego. Teraz mam trzech fajnych łobuziaków, ale szczerze...no każda matka chyba gdzieś tam w sercu marzy o córce.
Działy dziecięce z ciuchami...ehhh mam ten sam problem...wszędzie rzucają mi się w oczy a to sukieneczki, a to rajstopeczki, a to spineczki itd. a dla chłopców, to mam wrażenie, że w koło to samo i mniejszy wybór. Jedynie, co mogę się czasami wyżyć, to jeśli prezent dla córeczki przyjaciółki kupuję...ot tyle radości....ale uczucie fajne....choć rzadkie. Marzę o córci całą sobą, ale mój M ma chyba spidermeny:p te plemniczki. Nawet sny mam z córeczkami:( to już chyba poważny etap...

a jak u kogoś, kogo znam pojawi się córeczka, a mają np. dwóch synków i cieszą się jak nie wiem, że w końcu córeczka, to nie powiem...jest mi smutno. Rozumiem ich radość i cieszę się, że się im udało, ale ścisk jest, że mi się jeszcze nie udało i tej wisienki na torcie jeszcze nie mam. Chętnie koronę oddam:) no, ale tym razem zamierzam się przygotować...choćby rok

Mikallo. To tak jak u mnie. Ta ciąża różni się od wcześniejszej we wszystkim stad też mam wrażenie że jest we mnie syn:)
Ja tylko chce donosić ciąże do końca, wytrzymać do terminu. Tyle dziewczyn na około ma problem z donoszeniem ciaż:( sama urodzilam późnego wczesniaczka. Nie wiem, ale to chyba wina Czarnobyla ze akurat dziewczyny urodzone po wybuchu maja teraz problemy kobiece, problemy z taczyca, problem z zajsciem w ciaże...
Jestem w 17tc :) nic nie przytylam mam maly wystajacy wysoko ulozony brzuszek, czesto jestem zla ( :) ) i wszystko sole. Wygladam brzydko, jakies wypryski mam na buzi:/ gdy z córka bylam piekna i zero pryszczy[emoji1303]
Wizyte mam w srodę i mam nadzieje ze dr zobaczy juz plec bo jaka bedzie to juz wiem [emoji5][emoji6][emoji57][emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa jak dzidza będzie współpracować to napewno dowiesz się kto tam siedzi. Kciuki zaciskam Żeby było wszystko Ok i siusiak [emoji6]
Gorligor moje dwie znajome jak byliśmy teraz z drugimi dziećmi w ciąży miały córki. Ale mi smutno było. Teraz już trochę lepiej ale może dlatego ze planuje córeczkę i mam nadzieje ze się uda. No ale się okaże. Jak Ci się nie spieszy to jasne można próbować ale najgorsze chyba jak człowiek rok się przygotowuje i nastawia bo spełnia wszystkie czynniki a los chce inaczej i będzie synek. Tyle czasu, pieniędzy o nadzieji w ciągu jednej chwili stracone. Ja chciałam te minimum 12 tyg bo nie widziałam różnicy w statystykach. Poprostu jak ma coś pomoc to w ciągu tego czasu powinno pomoc. Takie moje myślenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

gorligorligor rozumiem cie doskonale też mam takie schizy niestety . Nawet teściowa dziś mowi fajne by było gdyby była dziewczynka.... No było by bosko ale najważniejsze żeby wszystko było ok. Jak mam te klocia itd i nie przypomniam sobie żeby w poprzednich ciazach też były to się zaraz martwię... Czytam.. Czy czasem nie ciaza pozamaciczna... Rany.. Ale chyba w takowej beta nie wzrasta tyle ile potrzeba to a u mnie wzrost Byl 90%... W życiu nie miałam żadnych problemów ciążowych i dlatego zganiam to że wiek inny to i organizm inaczej reaguje wcześniej miałam 23 lata przy drugim Bobo a teraz 10 lat plus

Nam matkom synów wydaje się ze to wielka sztuka spłodzić córkę i na odwrót.
Imama, rok temu jak udało mi się zajść w ciąże, niestety biochemiczna. Stosunek był OK.5-6 dni przed ov, przed osłabienie ciepła kapiela, po włożyłam sporo sylku a potem w ciągu 48h OK.4 lactovaginale. 2 mies wcześniej byłam na żurawinie, magnezie i wapnie. Mój mąż ma chyba mega mocne plemniki, dlatego tak cały czas analizuje która z opcji/kiedy zacząć ze staraniami.

Marzycielka-po przeczytaniu Twojego posta z mocą plemników mam totalny mętlik w głowie jeśli chodzi tezę mocne/słabe plemniki.

Buniczek, jedziemy na jednym wózku. Jesteśmy w tym samym wieku, tez bardzo pragnę córki. Wmawiam sobie, ze może się uda z drugiej strony wiem ze szans dużych na córę nie mamy bo u męża w rodzinie prawie sami chłopcy. Przepraszam, ale już nie kojarzę. Przestrzegasz diety, suplementy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mikallo. To tak jak u mnie. Ta ciąża różni się od wcześniejszej we wszystkim stad też mam wrażenie że jest we mnie syn:)
Ja tylko chce donosić ciąże do końca, wytrzymać do terminu. Tyle dziewczyn na około ma problem z donoszeniem ciaż:( sama urodzilam późnego wczesniaczka. Nie wiem, ale to chyba wina Czarnobyla ze akurat dziewczyny urodzone po wybuchu maja teraz problemy kobiece, problemy z taczyca, problem z zajsciem w ciaże...
Jestem w 17tc :) nic nie przytylam mam maly wystajacy wysoko ulozony brzuszek, czesto jestem zla ( :) ) i wszystko sole. Wygladam brzydko, jakies wypryski mam na buzi:/ gdy z córka bylam piekna i zero pryszczy[emoji1303]
Wizyte mam w srodę i mam nadzieje ze dr zobaczy juz plec bo jaka bedzie to juz wiem [emoji5][emoji6][emoji57][emoji14]
Na którą masz wizytę? Daj proszę znać po czy wszystko ok u dzidzi oraz czy dała się podejrzeć :) Zyczę Ci zdrowego pięknego synka!

Ja płeć pewnie poznam późno ze względu na dość spory tłuszczyk ale cóż próbować podejrzeć możemy ;)
Ja w tej ciaży mam od samego poczatku duzy, wystajacy do przodu brzuch, klopoty z cerą i zle samopoczucie. Zupelne przeciwienstwo poprzedniej ciazy ;)

Tez mam w sobie duzą obawę by donosić i urodzić zdrowe dziecko. Moja przyjaciółka niedawno poroniła w 10tc i puki ja nie skończę tych 10 tc i nie zobaczę, że z dzidzią jest ok to obawa nie mminie.

reklama
Majorcia z głębi serducha Ci dziękuję :-* i Was wszystkie dziewczyny pozdrawiam:) zamierzam zaglądać do Was:) przyjmiecie mnie? ;)
kłucie w ciąży jest jak najbardziej normalne:) w końcu gniazdko musi się przygotować na pisklaczka:p
A mi się wydaje, że chłopca prościej ustrzelić.
Każda ciąża jest inna. Ja w drugiej czułam się troszkę lepiej, niż w pierwszej (choć ja przechodzę ciąże mało przyjemnie z reguły...no wiecie, wiszenie nad wc, to u mnie co najmniej 3-5 miesięcy) i w drugiej jadłam inaczej i ogólnie czułam, że chyba córeczka, a tu nic z tego. Teraz mam trzech fajnych łobuziaków, ale szczerze...no każda matka chyba gdzieś tam w sercu marzy o córce.
Działy dziecięce z ciuchami...ehhh mam ten sam problem...wszędzie rzucają mi się w oczy a to sukieneczki, a to rajstopeczki, a to spineczki itd. a dla chłopców, to mam wrażenie, że w koło to samo i mniejszy wybór. Jedynie, co mogę się czasami wyżyć, to jeśli prezent dla córeczki przyjaciółki kupuję...ot tyle radości....ale uczucie fajne....choć rzadkie. Marzę o córci całą sobą, ale mój M ma chyba spidermeny:p te plemniczki. Nawet sny mam z córeczkami:( to już chyba poważny etap...

Witaj! dziewczyny dużo wiedzą na temat planowania i chętnie Ci pomogą no i trzymam kciuki by teraz się udało Ja też mam trzech synów i moja wisienkę na torcie udało mi się za czwartym razem czego i Tobie życzę

A w jakim wieku masz dzieci?

Do góry