reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Racja, racja, nie ma reguł. Tylko jest wiara, że coś pomoże przy zaplanowaniu płci dziecka.

Który Ty masz tam już tydzień ?
Jakieś symptomy na chlopczyka masz ? Jakieś przeczucia ? : ) [emoji57] kiedy wizyta u gina ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dopiero 9+4 :) Przeczucia mam na chłopca ale tylko dlatego, że ta ciąża to zupełne przeciwienstwo poprzedniej ;)
Dziewczyny z ramzeja też wróżka synka ale ja do tego podchodze z dystansem. Z córci tez będę się bardzo cieszyć ale wtedy raczej nie bedzie to moja ostatnia ciąża ;)

Wizytę mam dopiero 1.08, juz nie moge się doczekać :D jak dla mnie wizyty powinny byc co 2 a nie 4 tyg haha

A Ty ktory masz tc? Jak czujesz bedzie synek czy córcia?

Majorcia z głębi serducha Ci dziękuję :-* i Was wszystkie dziewczyny pozdrawiam:) zamierzam zaglądać do Was:) przyjmiecie mnie? ;)
kłucie w ciąży jest jak najbardziej normalne:) w końcu gniazdko musi się przygotować na pisklaczka:p
A mi się wydaje, że chłopca prościej ustrzelić.
Każda ciąża jest inna. Ja w drugiej czułam się troszkę lepiej, niż w pierwszej (choć ja przechodzę ciąże mało przyjemnie z reguły...no wiecie, wiszenie nad wc, to u mnie co najmniej 3-5 miesięcy) i w drugiej jadłam inaczej i ogólnie czułam, że chyba córeczka, a tu nic z tego. Teraz mam trzech fajnych łobuziaków, ale szczerze...no każda matka chyba gdzieś tam w sercu marzy o córce.
Działy dziecięce z ciuchami...ehhh mam ten sam problem...wszędzie rzucają mi się w oczy a to sukieneczki, a to rajstopeczki, a to spineczki itd. a dla chłopców, to mam wrażenie, że w koło to samo i mniejszy wybór. Jedynie, co mogę się czasami wyżyć, to jeśli prezent dla córeczki przyjaciółki kupuję...ot tyle radości....ale uczucie fajne....choć rzadkie. Marzę o córci całą sobą, ale mój M ma chyba spidermeny:p te plemniczki. Nawet sny mam z córeczkami:( to już chyba poważny etap...

a jak u kogoś, kogo znam pojawi się córeczka, a mają np. dwóch synków i cieszą się jak nie wiem, że w końcu córeczka, to nie powiem...jest mi smutno. Rozumiem ich radość i cieszę się, że się im udało, ale ścisk jest, że mi się jeszcze nie udało i tej wisienki na torcie jeszcze nie mam. Chętnie koronę oddam:) no, ale tym razem zamierzam się przygotować...choćby rok

Mikallo. To tak jak u mnie. Ta ciąża różni się od wcześniejszej we wszystkim stad też mam wrażenie że jest we mnie syn:)
Ja tylko chce donosić ciąże do końca, wytrzymać do terminu. Tyle dziewczyn na około ma problem z donoszeniem ciaż:( sama urodzilam późnego wczesniaczka. Nie wiem, ale to chyba wina Czarnobyla ze akurat dziewczyny urodzone po wybuchu maja teraz problemy kobiece, problemy z taczyca, problem z zajsciem w ciaże...
Jestem w 17tc :) nic nie przytylam mam maly wystajacy wysoko ulozony brzuszek, czesto jestem zla ( :) ) i wszystko sole. Wygladam brzydko, jakies wypryski mam na buzi:/ gdy z córka bylam piekna i zero pryszczy[emoji1303]
Wizyte mam w srodę i mam nadzieje ze dr zobaczy juz plec bo jaka bedzie to juz wiem [emoji5][emoji6][emoji57][emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa jak dzidza będzie współpracować to napewno dowiesz się kto tam siedzi. Kciuki zaciskam Żeby było wszystko Ok i siusiak [emoji6]
Gorligor moje dwie znajome jak byliśmy teraz z drugimi dziećmi w ciąży miały córki. Ale mi smutno było. Teraz już trochę lepiej ale może dlatego ze planuje córeczkę i mam nadzieje ze się uda. No ale się okaże. Jak Ci się nie spieszy to jasne można próbować ale najgorsze chyba jak człowiek rok się przygotowuje i nastawia bo spełnia wszystkie czynniki a los chce inaczej i będzie synek. Tyle czasu, pieniędzy o nadzieji w ciągu jednej chwili stracone. Ja chciałam te minimum 12 tyg bo nie widziałam różnicy w statystykach. Poprostu jak ma coś pomoc to w ciągu tego czasu powinno pomoc. Takie moje myślenie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

gorligorligor rozumiem cie doskonale też mam takie schizy niestety . Nawet teściowa dziś mowi fajne by było gdyby była dziewczynka.... No było by bosko ale najważniejsze żeby wszystko było ok. Jak mam te klocia itd i nie przypomniam sobie żeby w poprzednich ciazach też były to się zaraz martwię... Czytam.. Czy czasem nie ciaza pozamaciczna... Rany.. Ale chyba w takowej beta nie wzrasta tyle ile potrzeba to a u mnie wzrost Byl 90%... W życiu nie miałam żadnych problemów ciążowych i dlatego zganiam to że wiek inny to i organizm inaczej reaguje wcześniej miałam 23 lata przy drugim Bobo a teraz 10 lat plus

Nam matkom synów wydaje się ze to wielka sztuka spłodzić córkę i na odwrót.
Imama, rok temu jak udało mi się zajść w ciąże, niestety biochemiczna. Stosunek był OK.5-6 dni przed ov, przed osłabienie ciepła kapiela, po włożyłam sporo sylku a potem w ciągu 48h OK.4 lactovaginale. 2 mies wcześniej byłam na żurawinie, magnezie i wapnie. Mój mąż ma chyba mega mocne plemniki, dlatego tak cały czas analizuje która z opcji/kiedy zacząć ze staraniami.

Marzycielka-po przeczytaniu Twojego posta z mocą plemników mam totalny mętlik w głowie jeśli chodzi tezę mocne/słabe plemniki.

Buniczek, jedziemy na jednym wózku. Jesteśmy w tym samym wieku, tez bardzo pragnę córki. Wmawiam sobie, ze może się uda z drugiej strony wiem ze szans dużych na córę nie mamy bo u męża w rodzinie prawie sami chłopcy. Przepraszam, ale już nie kojarzę. Przestrzegasz diety, suplementy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mikallo. To tak jak u mnie. Ta ciąża różni się od wcześniejszej we wszystkim stad też mam wrażenie że jest we mnie syn:)
Ja tylko chce donosić ciąże do końca, wytrzymać do terminu. Tyle dziewczyn na około ma problem z donoszeniem ciaż:( sama urodzilam późnego wczesniaczka. Nie wiem, ale to chyba wina Czarnobyla ze akurat dziewczyny urodzone po wybuchu maja teraz problemy kobiece, problemy z taczyca, problem z zajsciem w ciaże...
Jestem w 17tc :) nic nie przytylam mam maly wystajacy wysoko ulozony brzuszek, czesto jestem zla ( :) ) i wszystko sole. Wygladam brzydko, jakies wypryski mam na buzi:/ gdy z córka bylam piekna i zero pryszczy[emoji1303]
Wizyte mam w srodę i mam nadzieje ze dr zobaczy juz plec bo jaka bedzie to juz wiem [emoji5][emoji6][emoji57][emoji14]
Na którą masz wizytę? Daj proszę znać po czy wszystko ok u dzidzi oraz czy dała się podejrzeć :) Zyczę Ci zdrowego pięknego synka!

Ja płeć pewnie poznam późno ze względu na dość spory tłuszczyk ale cóż próbować podejrzeć możemy ;)
Ja w tej ciaży mam od samego poczatku duzy, wystajacy do przodu brzuch, klopoty z cerą i zle samopoczucie. Zupelne przeciwienstwo poprzedniej ciazy ;)

Tez mam w sobie duzą obawę by donosić i urodzić zdrowe dziecko. Moja przyjaciółka niedawno poroniła w 10tc i puki ja nie skończę tych 10 tc i nie zobaczę, że z dzidzią jest ok to obawa nie mminie.

reklama
Majorcia z głębi serducha Ci dziękuję :-* i Was wszystkie dziewczyny pozdrawiam:) zamierzam zaglądać do Was:) przyjmiecie mnie? ;)
kłucie w ciąży jest jak najbardziej normalne:) w końcu gniazdko musi się przygotować na pisklaczka:p
A mi się wydaje, że chłopca prościej ustrzelić.
Każda ciąża jest inna. Ja w drugiej czułam się troszkę lepiej, niż w pierwszej (choć ja przechodzę ciąże mało przyjemnie z reguły...no wiecie, wiszenie nad wc, to u mnie co najmniej 3-5 miesięcy) i w drugiej jadłam inaczej i ogólnie czułam, że chyba córeczka, a tu nic z tego. Teraz mam trzech fajnych łobuziaków, ale szczerze...no każda matka chyba gdzieś tam w sercu marzy o córce.
Działy dziecięce z ciuchami...ehhh mam ten sam problem...wszędzie rzucają mi się w oczy a to sukieneczki, a to rajstopeczki, a to spineczki itd. a dla chłopców, to mam wrażenie, że w koło to samo i mniejszy wybór. Jedynie, co mogę się czasami wyżyć, to jeśli prezent dla córeczki przyjaciółki kupuję...ot tyle radości....ale uczucie fajne....choć rzadkie. Marzę o córci całą sobą, ale mój M ma chyba spidermeny:p te plemniczki. Nawet sny mam z córeczkami:( to już chyba poważny etap...

Witaj! dziewczyny dużo wiedzą na temat planowania i chętnie Ci pomogą no i trzymam kciuki by teraz się udało Ja też mam trzech synów i moja wisienkę na torcie udało mi się za czwartym razem czego i Tobie życzę

A w jakim wieku masz dzieci?

Do góry