reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kitqa im lepsze nasienie tym chłopcy są. Im gorsze, mniejsza ilość tym córki. Bieganie, palenie papierosów, alkohol zmniejszają ilość i dlatego wskazane przy córkach. Takie założenia. Myśle ze łatwiej zrobić córkę gdyż wystarczy właśnie osłabić plodnosc itd ciepłe kąpiele jakieś suplementy. A jednak poprawa spermy to do końca nie jest aż taka łatwa i jak facet ma problem to już nie tak łatwo. To samo dieta. Łatwiej jednak obniżyć kcal itd. Dieta chłopczykowa powinna trwać tylko 6 tyg i wtedy staranka jak najszybciej a jak się ma córki to wiadomo dłużej trwają przeważnie staranka i wtedy już dieta nie działa. Zreszta jest tyle sprzeczności ze tylko możemy same wnioski czy analizy robić.
Są plusy i minusy każdego planowania. Jak zabardzo zanurzymy plodnosc żeby wyszła córka możemy w ogóle nie potrafić zajc w ciąże a jak znów zajdziemy odrazu to znaczy ze tak naprawdę plemniki super jakości i bardzo płodni jesteśmy co wskazuje na duże prawdopodobieństwo syna.
Gosica wg mnie jak chcesz się zakwaszac, abstynecja, ciepła kąpiel to lepiej próbować szybciej bo to naprawdę uniemożliwia wręcz zajście w ciaze

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie mąż ma słabe plemniki i mamy 2 kochanych synkow. Także u mnie to się nie sprawdza. Starania przy 1 synku trwały prawie rok a przy 2 udało się w 2 cyklu starań. Chyba nie ma reguły na to.
A i Przytulanka były co 2-3 dni.

@kitqa ale nic nie jest przesadzone, zawsze jest 50/50. Niektórzy biegają, siedza z komputerem na kolanach i biora gorace kopiele a i tak wychodzi syn. Jak dla mnie zaplanowanie płci dziecka jest prawie niemożliwe ;)

hej dziewczyny, pomyliłam się i napisałam do Was kilka stron wcześniej:p
chciałam spytać, czy "piranha", to jeszcze tu doradza? czy ktoś ma jej 7 punktów, które powinno się spełnić? a może macie listę odnośnie starania się o dziewuszkę?
Będę wdzięczna, bo całego forum nie dam rady przeczytać.
Pozdrawiam! Mama 3 chłopczyków:)

zakupiłam dziś olive leaf ale w tabletkach bo jakoś tak patrzyłam ze wiecej tego extraktu jest,,,
zrobiłam hormony i taki wynik:
luteina 11,3 norma dla faz, folikul. 2,4-12,6
estrogen norma dla faz. folik 12.4 - 233

chyba dośc dobrze wyglada to, co?? luteina dość wysoko a estadiol nisko. Dziewczynkowo?

Przyszlamama chcialabym szalec na zakupach ale tak sie przestawilam na chlopiece ciuszki ze wiekszosc ich mi sie podoba:p dzisiaj nawet chcialam kupic niedrapki w chlopiecych kolorach haha:D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

wiecie co, im bliżej moich starań (sierpień) tym wiecej mam wątpliwości i stresuje sie, że moze jednak siie nie uda tej córki mieć. Mam wątpliwości bo od maja dieta i suplementy, mąż i ja ale może to za krótko, bo dziewczyny dłużej jednak tą diete trzymały i suplementowały. Z drugiej strony wiek mnie nagli, bo 37 lat i nie wiem co robić :((( bo ja tak naprawdę to wstyd się przyznać chcę córkę a nie synka:(( jenyyyy jaka ga głupia, aż samej mi przykro....ale nie wiem jak z tym walczyć, nie mam komu się pożalić bo pewnie by się w głowe popukali jakby wiedzieli co wyczyniam na tą córkę:(

reklama
Do góry