reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, niestety link nie działa bo wymaga logowania. Rozumiem, ze dostęp płatny?
Kurczę nie wiem czy nie za dużo płynu daje mężowi-aż 30 ml;) trochę się krzywi ale dzielnie pije.

Dziewczyny, płyn kupiłam na stronie sklepu talizman.pl, wpiszcie w polu szukaj: liść oliwnego gaju sok.500 ml.
Tak, podobno ten ekstrakt ma zwiększyć ilość plemników X.

Gdzieś kiedyś czytałam ze każdy facet ma równo X-ów i Y-ów, wiecie jak w końcu z tym jest?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Gosica możliwe ze to tylko dla czlonkow. Ogólnie działanie OLE jest nie znane. Jest potwierdzone ze każdy mężczyzna ma tyle samo XX co XY. Ale właśnie przy selekcji plemników, in vitro mężczyźni stosujące OLE maja np 6 XX a 2 XY zdolnych do zapłodnienia. A przed nie mieli wogole XX plemników. Zauważono ze po OLE jest nie dość ze lepsza jakość plemników to więcej XX zdolnych- czyli zdrowych i bez wad, które można "wszczepić".
Dam screena paru wpisów
1500286477-aaaaaa.jpeg
1500286489-aaaaaa.jpeg
1500286506-aaaaaa.jpeg

Wiadomo tez trzeba dłużej stosować. Bo niektóre stosowały 4-6 tyg i poprawy nie było. Ale to tak jak ze wszystkimi suplementami. Uważam ze owszem jakość plemników będzie lepsza co wg niektórych może sprzyjać poczęciu chłopców. Ale ja osobiście w jakoś plemników wolałbym nie ingerować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marzycielka86, dokładnie to mam ;)

Imama, aaa teraz chodzi o podrasowane XX-ów aby były zdolne do zapłodnienia.
Wiesz może ile przed staraniami trzeba zacząć suplemenotowac to OLE żeby te XX-y byly już w lepszej formie?;)
Dzięki za screen, ja w statystycznych zauważyłam ze ten ekstrakt zwiększa szanse na dziewczynkę dlatego zainteresowałam się tym tematem.
Imam rozumiem, ze Twój mąż łyka to w formie tabletek, jak dlugo?

Gosica mój mąż to bierze w formie tabletek od 5 miesięcy ale mieliśmy czasem przerwę. 750mg w jednej tabletce. Raz dziennie. Ja właśnie tez poczytałam w statystykach ze dość wysoko stoi. To tak jak chyba ze wszystkimi suplementami ze do końca nie wiadomo jak działa/pomaga. Ja myśle ze Ok 3 miesiące trzeba brać żeby jakieś zmiany zaszły. Tyle trwa spermatogeneza. Ale na ingender piszą ze diata i suplementacja conajmniej 6 tyg.
Aleksandra wiem ze Cię niepokoi ta owulacja itd. Ale i tak każdy lekarz będzie patrzył na wiek ciąży z ostatniej @. Później ewentualnie zmieni datę porodu ale to chyba po późniejszych usg.

Majorcia ile informacji :) no i u mnie głównie dieta była która została tu obalona ;) no i trafiłam na jony ujemne bo właśnie księżyc był w nowiu no i lato ;) ale to zupełny przypadek bo na jony nie patrzyłam

Majorcia ale 3 chłopców i teraz 4 dziewczynka to super!

Mam jeszcze do Ciebie pytanie bo mnie bardzo męczy który tydzień ciąży jest u mnie mam wszędzie zapisane dni kiedy był stosunek i najbardziej wychodzi mi że 26 czerwca czyli beta była robiona przy 16 i 18 dniu (można zakładać ze plemniki żyją nawet 48h to wtedy by było 14 i 16) no i moje wyniki były 117 a 48h po było 304 i w laboratorium którym robiłam przedział jest taki:
1 tydzień 1-50
1-2tydzien 50-500
2-3 tydzień 100 - 5000
I patrząc m te przedziały chyba możliwe jest by było 14 i 16 dni? O becie wcześniej wcześniej ogóle nie słyszałam tylko z tego forum wiem o dlatego też ja zrobiła. A ze bardzo mnie męczy który to dnien może być od owulacji stąd może Ty mi troszke pomożesz z tym bo jak napisałam swoje przypuszczenie to napisałaś ze owulacji musiał mi się trochę przesunąć . Bo wg Ciebie to jeszcze ciąża młodsza? :)
Wygląda na to że tak jak piszesz było bo najważniejsze kiedy była implantacja a implantacja mogła być nawet w 12 dniu po owulacji więc w 14 dniu mogłaś mieć bete gdzieś koło 40 a a w 16 dniu te 117 a w 18 te 304 a może owulacji była 27 lub 28 czerwiec więc wszystko pasuje niczym się nie zadręczaj jest wszytko w porządku bo najważniejsze że beta prawidłowo przyrasta

Z poczęciem dziewczynki mówicie ze jest trudniej niż poczecie chlopca dlaczego ?
Czy sperma dziewczynkowa jest silniejsza lepsza czy co na to wplywa ?
Wiek meżczyzny? Tryb zycia ? Chce to zrozumiec :)

Imama, o to ładny szmat czasu suplementujecie. Żałuje, ze nie wdrożyłem tego wcześniej. Waham się czy już ruszyć ze staraniami.

reklama
Z poczęciem dziewczynki mówicie ze jest trudniej niż poczecie chlopca dlaczego ?
Czy sperma dziewczynkowa jest silniejsza lepsza czy co na to wplywa ?
Wiek meżczyzny? Tryb zycia ? Chce to zrozumiec :)

My chyba nigdy nie zrozumiemy zasady bo juz mamy córki. Dla nas poczecie syna wydaje się mega wyzwaniem ;)

Do góry