reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cały czas suplementy ja i mąż od jakiś 5mc. On łyka Licorise root, teraz ja kupiłam te Saw palmetto na estrogeny.
1 cykl na noc lactovaginal i przed i po seksie Sylk - odstęp 12 h i brak ciąży.
2 cykl lactovaginal co noc i po seksie i mało sylku - odstęp z 48 h brak ciąży
3 cykl sam lactovaginal codziennie na noc i po seksie 2 razy też brak ciąży - 2 dni odstępu.
Ph ciągle 4,7, czasami wzrośnie do 5 kilka h po stosunku ale cały czas to samo.

No i sudafed łykam.

Teraz mam plan po okresie 2 globulki z wit. C Vitagyn i potem już nic nie dodawać, o ile śluz będzie 4,7 i nie rósł, bo lekarz powiedział , że to może czopować szyjkę i nie przepuszczać plemników w ogóle, bo jednak śluz jest odpowiedzialny za to, by umoż.liwić im drogę, a ktoś mówił chyba Afrix, że też na 4,7 zaszła i ma dziewczynkę. Śluz mam bardzo wodnisty, chyba płodny, ale żaden rozciągliwy, raczej jak woda, trochę może lepki.
Myślicie, że to dobry pomysł ? Czy próbować tym lactovaginalem jeszcze w okresie owulacji?
To będzie mój czwarty cykl starań.

reklama
Też tak właśnie sądzę. I nie wiem, czy zastosować coś tylko na początku i w okresie owulacji już nic jak będzie śluz 4,7, czy może jednak po ostatnim staraniu jeszcze lactovaginal ? Czy jednak codziennie lactovaginal a sylk odstawić w ogóle ? Na początku chcę na dwie noce globulkę z wit. c a potem 5 dni nic, chyba że będzie więcej niże te 4,7, ale po seksie nie wiem, czy wziąć lactovaginal, bo zawsze mam 5 h po seksie z 5,0. Teraz zaczynam łykać saw palmetto do owulacji, obniży estrogeny to może i śluz gorszy będzie sam z siebie.
Moja znajoma ma 4 synów i tylko zachowała odstęp 2 dni i ma 5 córcię. I też tak zaczęłam myśleć, czy po prostu nie postawić na odstęp niż wybijanie plemników. ;)

polcia my tez sie staramy juz od maja bez efektow ..w 2 cyklu zaszlam w ciąze ale byla to ciąza biochemiczna pozniej cykl bezowulacyjny i kolejny cykl bez efektow ...teraz nie wkladam nic bo tez mi sie wydaje ze za duzo tego bylo i sylk i lactovaginal u mnie ph niskie miedzy 4-4,5 wiec postanowilam juz nie przesadzac w tym cyklu bylo bez sylku i lacto poki co jestem 3 dpo zobaczymy co będzie:).Moim zdaniem chyba juz wszystko wybijalam:D bo mam niskie ph bez zakwaszen a jak zakwasilam to chyba przedobrzalam:p

Mi się śluz napewno zmienił, teraz seksy w 9dc i 10 dc, sprawdzałam śluz przed staraniaki w październiku i wiem że staranka zacznę od 9dc to jakieś min 3 dni przed o.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

zazdroszcze Wam tych szczegołów! ja na razie nie mam czym się chwalić .. ;) bo to bedzie pierwszy cykl . 17 mam dostać @.wychodzilo by na to ,ze plodne beda od 30 ... mysle o starankach nad ranem z 26 na 27 . czy lepiej z 27 na 28?? i teraz pytanie.nie wiem czy sie uda .bo maz zjezdza na weekendy i niewiem czy uda mu sie zjechac w tygodniu. wiec moje pytanie jest takie : jesli by byly staranka przed owu . czyli np 28 to sprobowac jeszcze 0+12? czy nie ryzykowac? kalendarz chinski pokazuje ze zielone swiatlo na dziewczynke ;) ale z pierwszej ciazy mi sie nie sprawdzilo. po za tym teraz wypadalo by ze bede miec owu z lewego jajnika czyli na chlopca?

Heh wychodzi na to ze tylko ja olałam wkoncu wszystko oprocz odstepu ktory i tak 50/50 % :p.

Aneta lewy jajnik chyba na dziewczynke bardziej o ile to w ogole jest prawda jakas.

reklama
Do góry