reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cały czas suplementy ja i mąż od jakiś 5mc. On łyka Licorise root, teraz ja kupiłam te Saw palmetto na estrogeny.
1 cykl na noc lactovaginal i przed i po seksie Sylk - odstęp 12 h i brak ciąży.
2 cykl lactovaginal co noc i po seksie i mało sylku - odstęp z 48 h brak ciąży
3 cykl sam lactovaginal codziennie na noc i po seksie 2 razy też brak ciąży - 2 dni odstępu.
Ph ciągle 4,7, czasami wzrośnie do 5 kilka h po stosunku ale cały czas to samo.

No i sudafed łykam.

Teraz mam plan po okresie 2 globulki z wit. C Vitagyn i potem już nic nie dodawać, o ile śluz będzie 4,7 i nie rósł, bo lekarz powiedział , że to może czopować szyjkę i nie przepuszczać plemników w ogóle, bo jednak śluz jest odpowiedzialny za to, by umoż.liwić im drogę, a ktoś mówił chyba Afrix, że też na 4,7 zaszła i ma dziewczynkę. Śluz mam bardzo wodnisty, chyba płodny, ale żaden rozciągliwy, raczej jak woda, trochę może lepki.
Myślicie, że to dobry pomysł ? Czy próbować tym lactovaginalem jeszcze w okresie owulacji?
To będzie mój czwarty cykl starań.

reklama
Też tak właśnie sądzę. I nie wiem, czy zastosować coś tylko na początku i w okresie owulacji już nic jak będzie śluz 4,7, czy może jednak po ostatnim staraniu jeszcze lactovaginal ? Czy jednak codziennie lactovaginal a sylk odstawić w ogóle ? Na początku chcę na dwie noce globulkę z wit. c a potem 5 dni nic, chyba że będzie więcej niże te 4,7, ale po seksie nie wiem, czy wziąć lactovaginal, bo zawsze mam 5 h po seksie z 5,0. Teraz zaczynam łykać saw palmetto do owulacji, obniży estrogeny to może i śluz gorszy będzie sam z siebie.
Moja znajoma ma 4 synów i tylko zachowała odstęp 2 dni i ma 5 córcię. I też tak zaczęłam myśleć, czy po prostu nie postawić na odstęp niż wybijanie plemników. ;)

polcia my tez sie staramy juz od maja bez efektow ..w 2 cyklu zaszlam w ciąze ale byla to ciąza biochemiczna pozniej cykl bezowulacyjny i kolejny cykl bez efektow ...teraz nie wkladam nic bo tez mi sie wydaje ze za duzo tego bylo i sylk i lactovaginal u mnie ph niskie miedzy 4-4,5 wiec postanowilam juz nie przesadzac w tym cyklu bylo bez sylku i lacto poki co jestem 3 dpo zobaczymy co będzie:).Moim zdaniem chyba juz wszystko wybijalam:D bo mam niskie ph bez zakwaszen a jak zakwasilam to chyba przedobrzalam:p

Mi się śluz napewno zmienił, teraz seksy w 9dc i 10 dc, sprawdzałam śluz przed staraniaki w październiku i wiem że staranka zacznę od 9dc to jakieś min 3 dni przed o.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

zazdroszcze Wam tych szczegołów! ja na razie nie mam czym się chwalić .. ;) bo to bedzie pierwszy cykl . 17 mam dostać @.wychodzilo by na to ,ze plodne beda od 30 ... mysle o starankach nad ranem z 26 na 27 . czy lepiej z 27 na 28?? i teraz pytanie.nie wiem czy sie uda .bo maz zjezdza na weekendy i niewiem czy uda mu sie zjechac w tygodniu. wiec moje pytanie jest takie : jesli by byly staranka przed owu . czyli np 28 to sprobowac jeszcze 0+12? czy nie ryzykowac? kalendarz chinski pokazuje ze zielone swiatlo na dziewczynke ;) ale z pierwszej ciazy mi sie nie sprawdzilo. po za tym teraz wypadalo by ze bede miec owu z lewego jajnika czyli na chlopca?

Heh wychodzi na to ze tylko ja olałam wkoncu wszystko oprocz odstepu ktory i tak 50/50 % :p.

Aneta lewy jajnik chyba na dziewczynke bardziej o ile to w ogole jest prawda jakas.

reklama
Do góry