reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej Dziewczyny :)
tak dawno do Was nie pisałam, ale nie myślcie że o Was zapomniałam - nie zapomniałam -czasami Was podczytuje ale nie jestem na bieżąco niestety, czas nie pozwala:(
jeszcze tak niedawno planowałam z Wami płeć a teraz mój skarb ma już prawie 3 miesiące.
wszystkim Dziewczynom gratuluje zdrowych Dzidziusiów w brzuszkach:) nie będe wymieniać bo pewnie kogoś omine a tego nie chcem:)
widze że niektórym udało się uplanować wymarzoną płeć:) to naprawde super ;)

mój drugi synek jest boski :) pocieszny i kochany, a jego uśmiech wynagradza mi wszystko. nie moge sobie darować tego że po usg jak lekarz stwierdził że chyba chłopak to płakałam w domu- nie moge sobie tego darować patrząc na mojego syneczka :***

nie mówie oczywiście że gdzieś tam w duszy nie marzy mi się córa- bo marzy mi się- ale wiem że napewno będzie jeszcze trzecie dzieciątko i wtedy spróbuje zrobić wszystko co tylko jest możliwe na córe.
szczerze kibicuje dziewczynom które mają dwóch i więcej synów i teraz starają się o córe &&&&&&&&&&&&&&&&Akuku, Kate - mi lekarz bardzo wcześnie powiedział że właśńie coś miedzy nóżkami zobaczył i raczej będzie syn. starałam się mu nie wierzyć, ale jak widać się nie pomylił :)- mam nadzieje że u Ciebie się jednak pomylił i będzie córa.

mój pierwszy synek który niedługo skończy 6 lat jest bardzo za bratem, kocha go nad zycie i nikomu nie chce go oddać:) jak na nich patrze to aż mi się ciepło na sercu robi- szczególnie wtedy gdy starszy próbuje opowiadąc bajki małemu a maluch po swojemu próbuje z nim rozmawiać :********

co do planowania to powiem szczerze że nie jest to troszke sprawiedliwe że dziewczyny które starają się uplanować swoją płeć nie trafiają w nią. znam dużo dziewczyn które nie robiąc zupełnie nic mają drugą córe. czasami zastanawiam się co u mnie poszło nie tak- ale zastanawiam się tak czysto teoretycznie, bo mojego skarbka nie oddała bym za nic w świecie. po prostu zastanawiam się co zrobiłam źle gdy będę kiedyś próbować 3 i ostatni raz :) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

reklama
Ana super, ze tak Wam sie fajnie uklada z nowym czlonkiem rodziny :) ja tez teraz probowalam ostatni raz na synka i niby dużo zrobilam, ale jakos tak, wydaje mi sie ze bedzie 3 dziewczynka... o plci decyduje 1 malutki plemnik wiec to tez trzeba miec szczęście by akurat ten, ktory nam sie marzy zdobyl jajeczko... my stwarzamy najbardziej sprzyjajace warunki dla plemnikow plci o ktora walczymy, ale przeciez nie eliminujemy tych determinujacych te druga plec, wiec wszystkie maja szanse i naprawde potrzeba tez duzo szczescia by wyscig wygral ten wlasciwy plemnik przekazujac plec o której marzymy...

Milej niedzieli wszystkim :)

Hej dziewczyny.
:happy2: Kate i Maran gratuluje zdrowych bobasków,wiecie że to jest najważniejsze.

Maran nub jest dość dobrze widoczny u Ciebie...ale widzę że żadna z dziewczyn nie podejmuje się oceny. Nie chce Ci kochana źle zasugerować,ale na tym etapie jest bardzo podobny do tego,którego ja zobaczyłam w 11t5d. U mnie był płaski,i taki rozwidlony na końcu,na oryginanych zdjęciach pewnie jest lepiej widoczny. Ale z drugiej strony nuby chłopakowe podnoszą się dopiero podobno po 12tc,:happy2: także nic nie jest pewne jeszcze,a ten grzybek na końcu jest dość pokaźny:tak:może być z tego kawał siusiaka! A nie myślisz żeby wstawić zdjęcie na in gender,czy gdzieś?

Kate oby to pępowinka się plątała,trzymam kciuki dziewczyny,wszystko jeszcze przed Wami:happy2:
U mnie lekarka za pierwszym razem stwierdziła właśnie z ujęcia od dołu,bo mała w ogóle z profilu nie chciała się pokazać, :happy2: i niestety od razu powiedziała że nie ma żadnych męskich atrybutów,i już się raczej nie pokazały.

:happy2: Ana no widzisz,a ja wszystko na chłopa robiłam,i to przez rok,a i tak dziewczynka wyszła:-D.
:happy2: widać że jesteście szczęśliwi,tak miało być po prostu.

Miłej niedzieli również.

ana u mnie to na pewno ostatnia ciąża,nie zależnie od tego czy będe miec teraz syna czy córkę

Ostatnia edycja:
Kate spokojnie poczekaj do następnego usg, w każdym razie ja będę mocno trzymac kciuki za Ciebie. A na podstawie potty shots ocena na tym etapie to chyba za wcześnie

Ostatnia edycja:
kate na podstawie potty shot nikt ci na tym etapie nie jest wstanie powiedzieć płci. poczytaj in-gender. tam dziewczyny wrzucają zdjęcia potty shot ze skończonego 12tc i 13tc (a niektóre nawet z 11tc). i dziewczyny, które oceniają, wszystkie piszą że to za wcześnie. jeśli już chcą oceniać potty shot to najwcześniej od skończonego 14tc a piszą że najlepiej po skończonym 15tc. także lekarz nie miał prawa nic wnioskować po takim ujęciu.

wiedzma
jeśli chodzi o nuba maran to u niej za wcześnie na ocenę nuba. na ingender też jej to napiszą. myślę że gdyby to był przynajmniej 11t6d to można było się sugerować (a i tak pewności by nie było), ale nie w 11t3d. mój syn w 11t6d miał nuba dziewczynkowego

maran ty narazie nic nie przesądzaj. ja z synem miałam prenatalne w 11t+2d wg usg miał 11t+6d i lekarz wg nuba (a dodam że bardzo dobrze się na tym zna i tym razem też oceniał płeć wg nuba) stwierdził wtedy dziewczynkę, w 16tc z potty shot powiedział że chłopak. poczekaj do następnej wizyty. ja bardzo mocno wierze że u Ciebie mieszka właśnie synek :)

ana ja również myślę że planowanie planowaniem ale trzeba tez mieć troszkę szczęścia. jednak wydaje mi się że największą skuteczność mają jednak dieta (ale taka naprawdę restrykcyjna) i suplementy, a wtedy też powinny sprzyjać minerały, hormony i ph (ale tylko przy restrykcyjnej diecie). najmniej ważny jest odstęp. takie jest moje zdanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry