reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran piękny Bobas, gratulacje kochana!!! :)
Maggie GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!!! :)
Kate
trzymam mocno mocno kciukiza dzisiejsze usg i same dobre wiadomości. ...poproś lekarza o zdjęcia dzieciątka z profilu, nawet jeśli sam nie ocenia nuba na tym etapie, to my możemy się pobawić w ocenę :). Pewnie emocje sięgają zenitu teraz u ciebie :) - daj nam znać zaraz po wizycie
Matik
szoda że przyplątała się ta cukrzyca, ale to już na szczęście końcówka ciązy. Mi też się wydaje - szczególnie z racji tej cukrzycy - że zostaniesz kwietniową mamą :). Jak najbardziej łykaj sobie wiesiołek, możesz również stosować dopochwowo (pod warunkiem, że nie skraca ci się szyjka, nie jest miękka). Wiesiołek pomaga przygotować się szyjce do porodu - podobno dzięki niemu, szyjka efektywniej skraca się i rozwiera. Pij sobie również napar z liści malin, poszukaj w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością - pomaga mięśniom macicy efektywniej pracować w czasie skurczy Herbata z liści malin może usprawnić poród | NetMama.pl. Ja łykałam wiesiołek i piłam napar z liści malin przed porodami chłopcówi teraz też już zaczełam je stosować :)

buziaki dziewczyny, miłego weekendu

reklama
Maran, ludzik idealny! I tylko jeden? :-p:-D
Male liski, wiesiołek chyba można od 36-38 tygodnia? On wzmaga skurcze macicy, zmiękcza szyjkę. Najlepszy jest taki do parzenia.

Matik mój młodszy synek urodził się dość spory 2 tyg przed terminem - tyle że mnie tylko położna ostrzegała że mogę mieć cukrzycę a lekarz to bagatelizował - oszczędzał na badaniach i nie zrobił mi wyników w kierunku cukrzycy - dopiero inny lekarz się mną zainteresował - gdybym trafiła na niego wcześniej i stosowała dietę to może mały miałby normalną wagę urodzeniową:tak:

Kate &&&&&&

Maran
śliczny malusi dzidziuś

Akuku &&&& za dziewuszkę

Maggie gratuluję dziewczynki. Jednak marzenia się spełniają :)

Maran-atha śliczny maluszek :) Na kolejnym USG już wszystko będzie wiadomo.

Kate kciuki zaciskam.

Akuku to już niedługo dowiesz się na 100 %.

Matik nieciekawie masz z tą cukrzycą. Dobrze, że tak późno się pojawiła,

Macy już niedługo dzidziuś będzie przy Tobie :)

Patka gratuluję córeczki.

Airfix przy staraniach na dziewczynkę nie można jeść buraków? To może ja mam podobnie, bo badaia hormonalne mam w porządku.

Ja jak przestałam stosować dietę, to cykle wydłużyły mi się o 5 dni. Zastanawiam się, czy mogę brać w drugiej fazie cyklu
B-complex jak staram się o chłopca? Wyniki badań wyszły mi w normie. Co o nich sądzicie?

4 dc TSH 1,05 mIU/ml norma (0,27-4,20), LH 6,09 mIU/ml (2,4-12,6), FSH 7,21mIU/ml (3,5-12,5), Estradiol 68 pg//ml (12-166), Testosteron 0,33 ng/ml (0,08-0,5), 23dc prolaktyna 14,89 ng/ml (4,79 -23,3), progesteron 24,85 ng/ml (1,7-27). Może ja mam niedobór żelaza, dlatego mam tak długo te plamienia?

kate gratuluję zdrowej dzidzi. to największe szczęście. a na potty shots zdecydowanie za wcześnie, u Ciebie jedynie teoria nuba mogłaby być wiarygodna. a dzidzia jaki miała wiek wg. usg?

reklama
Do góry