reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej Dziewczyny :)
tak dawno do Was nie pisałam, ale nie myślcie że o Was zapomniałam - nie zapomniałam -czasami Was podczytuje ale nie jestem na bieżąco niestety, czas nie pozwala:(
jeszcze tak niedawno planowałam z Wami płeć a teraz mój skarb ma już prawie 3 miesiące.
wszystkim Dziewczynom gratuluje zdrowych Dzidziusiów w brzuszkach:) nie będe wymieniać bo pewnie kogoś omine a tego nie chcem:)
widze że niektórym udało się uplanować wymarzoną płeć:) to naprawde super ;)

mój drugi synek jest boski :) pocieszny i kochany, a jego uśmiech wynagradza mi wszystko. nie moge sobie darować tego że po usg jak lekarz stwierdził że chyba chłopak to płakałam w domu- nie moge sobie tego darować patrząc na mojego syneczka :***

nie mówie oczywiście że gdzieś tam w duszy nie marzy mi się córa- bo marzy mi się- ale wiem że napewno będzie jeszcze trzecie dzieciątko i wtedy spróbuje zrobić wszystko co tylko jest możliwe na córe.
szczerze kibicuje dziewczynom które mają dwóch i więcej synów i teraz starają się o córe &&&&&&&&&&&&&&&&Akuku, Kate - mi lekarz bardzo wcześnie powiedział że właśńie coś miedzy nóżkami zobaczył i raczej będzie syn. starałam się mu nie wierzyć, ale jak widać się nie pomylił :)- mam nadzieje że u Ciebie się jednak pomylił i będzie córa.

mój pierwszy synek który niedługo skończy 6 lat jest bardzo za bratem, kocha go nad zycie i nikomu nie chce go oddać:) jak na nich patrze to aż mi się ciepło na sercu robi- szczególnie wtedy gdy starszy próbuje opowiadąc bajki małemu a maluch po swojemu próbuje z nim rozmawiać :********

co do planowania to powiem szczerze że nie jest to troszke sprawiedliwe że dziewczyny które starają się uplanować swoją płeć nie trafiają w nią. znam dużo dziewczyn które nie robiąc zupełnie nic mają drugą córe. czasami zastanawiam się co u mnie poszło nie tak- ale zastanawiam się tak czysto teoretycznie, bo mojego skarbka nie oddała bym za nic w świecie. po prostu zastanawiam się co zrobiłam źle gdy będę kiedyś próbować 3 i ostatni raz :) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

reklama
Ana super, ze tak Wam sie fajnie uklada z nowym czlonkiem rodziny :) ja tez teraz probowalam ostatni raz na synka i niby dużo zrobilam, ale jakos tak, wydaje mi sie ze bedzie 3 dziewczynka... o plci decyduje 1 malutki plemnik wiec to tez trzeba miec szczęście by akurat ten, ktory nam sie marzy zdobyl jajeczko... my stwarzamy najbardziej sprzyjajace warunki dla plemnikow plci o ktora walczymy, ale przeciez nie eliminujemy tych determinujacych te druga plec, wiec wszystkie maja szanse i naprawde potrzeba tez duzo szczescia by wyscig wygral ten wlasciwy plemnik przekazujac plec o której marzymy...

Milej niedzieli wszystkim :)

Hej dziewczyny.
:happy2: Kate i Maran gratuluje zdrowych bobasków,wiecie że to jest najważniejsze.

Maran nub jest dość dobrze widoczny u Ciebie...ale widzę że żadna z dziewczyn nie podejmuje się oceny. Nie chce Ci kochana źle zasugerować,ale na tym etapie jest bardzo podobny do tego,którego ja zobaczyłam w 11t5d. U mnie był płaski,i taki rozwidlony na końcu,na oryginanych zdjęciach pewnie jest lepiej widoczny. Ale z drugiej strony nuby chłopakowe podnoszą się dopiero podobno po 12tc,:happy2: także nic nie jest pewne jeszcze,a ten grzybek na końcu jest dość pokaźny:tak:może być z tego kawał siusiaka! A nie myślisz żeby wstawić zdjęcie na in gender,czy gdzieś?

Kate oby to pępowinka się plątała,trzymam kciuki dziewczyny,wszystko jeszcze przed Wami:happy2:
U mnie lekarka za pierwszym razem stwierdziła właśnie z ujęcia od dołu,bo mała w ogóle z profilu nie chciała się pokazać, :happy2: i niestety od razu powiedziała że nie ma żadnych męskich atrybutów,i już się raczej nie pokazały.

:happy2: Ana no widzisz,a ja wszystko na chłopa robiłam,i to przez rok,a i tak dziewczynka wyszła:-D.
:happy2: widać że jesteście szczęśliwi,tak miało być po prostu.

Miłej niedzieli również.

ana u mnie to na pewno ostatnia ciąża,nie zależnie od tego czy będe miec teraz syna czy córkę

Ostatnia edycja:
Kate spokojnie poczekaj do następnego usg, w każdym razie ja będę mocno trzymac kciuki za Ciebie. A na podstawie potty shots ocena na tym etapie to chyba za wcześnie

Ostatnia edycja:
kate na podstawie potty shot nikt ci na tym etapie nie jest wstanie powiedzieć płci. poczytaj in-gender. tam dziewczyny wrzucają zdjęcia potty shot ze skończonego 12tc i 13tc (a niektóre nawet z 11tc). i dziewczyny, które oceniają, wszystkie piszą że to za wcześnie. jeśli już chcą oceniać potty shot to najwcześniej od skończonego 14tc a piszą że najlepiej po skończonym 15tc. także lekarz nie miał prawa nic wnioskować po takim ujęciu.

wiedzma
jeśli chodzi o nuba maran to u niej za wcześnie na ocenę nuba. na ingender też jej to napiszą. myślę że gdyby to był przynajmniej 11t6d to można było się sugerować (a i tak pewności by nie było), ale nie w 11t3d. mój syn w 11t6d miał nuba dziewczynkowego

maran ty narazie nic nie przesądzaj. ja z synem miałam prenatalne w 11t+2d wg usg miał 11t+6d i lekarz wg nuba (a dodam że bardzo dobrze się na tym zna i tym razem też oceniał płeć wg nuba) stwierdził wtedy dziewczynkę, w 16tc z potty shot powiedział że chłopak. poczekaj do następnej wizyty. ja bardzo mocno wierze że u Ciebie mieszka właśnie synek :)

ana ja również myślę że planowanie planowaniem ale trzeba tez mieć troszkę szczęścia. jednak wydaje mi się że największą skuteczność mają jednak dieta (ale taka naprawdę restrykcyjna) i suplementy, a wtedy też powinny sprzyjać minerały, hormony i ph (ale tylko przy restrykcyjnej diecie). najmniej ważny jest odstęp. takie jest moje zdanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry