reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha to wczesniejszy

Załączniki

• 1416253612734.jpg
    1416253612734.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 37
reklama
piranha dziś jest 16dpo i dziś powinna przyjść @, więc może jeszcze przyjdzie albo po prostu wydłużyła mi sie faza lutealna (czasami miałam drugą fazę 16dni) i przyjdzie jutro. test robiłam o czułości 10 (one step) więc chyba w 16dpo powinna być już jakaś krecha. Pokazywałam test mężowi i on nie widzi tej drugiej kreski, więc pewnie jednak @ przyjdzie :( no i brzuch coraz bardziej boli

małe liski mi w ciąży z synkiem też bardzo podobało się imię Hania :)

Ostatnia edycja:
anufifi, konta na 28dni niestety nie mam. Widzę, że FL w poprzednim cyklu trwała tylko 11 dni co by potwierdzało niski poziom progesteronu. Ile zwykle trwa u Ciebie faza lutealna? Progesteron powinnaś sprawdzać w połowie FL więc 8 dpo to mogło być już za późno - już po szczycie progesteronu i poziom tego hormonu już opadał. FL powinna wynosić minimum 12 dni. Dzisiejsze badanie progesteronu masz z dnia, w którym na wykresie tempek masz mega spadek, być może progesteron Ci już zatem spada i lepiej było sprawdzić jego poziom w sobotę. Ile trwa u Ciebie średnio FL? I jeszcze w sprawie minerałów - jakie masz normy dla Ca i Mg?

Justi, mi na bóle podbrzusza na początku ciąży pomógł oprócz Duphastonu magez, łykałam Magne B6.

małe liski, uwielbiam Joasię, dlatego tak dałam sobie na trzecie imię :-D Hania była na mojej top liście ale M odrzucił. Teraz gdy już mam Kaję to stwierdzam, że tylko to imię pasuje do mojego małego diabełka ;-)

iweet, faza lutealna zazwyczaj nie wydłuża się o kilka dni bez powodu, czasem wydłuża ją np. ciąża biochemiczna. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy test! &&&&&&&&&&&&&&&&&&& Faceci zazwyczaj nie widzą cieni na kreskach testowych, oni są konkretni to i kreska musi być konkretna ;-)

Ostatnia edycja:
Piranha dawniej trwal idealnie 14 dni ...ale przez pewien czas nie robilam obserwacji ...wrocilam do mierzenia 3 cykle temu i w 1szym bylo 11 w 2 tez 11 a w tym jestem w 8 dniu i widze spadek choc jeszcze nie czuje sie na @

Piranha to wirtualna piąteczka :) ja mam Joasia na drugie ;)
Anufifi koniecznie powtórz progesteron - tak jak pisze Piranhia może wcale nie jest tak niski

anufifi, czyli zapewne poziom progesteronu jest niski z uwagi na krótko trwające fazy lutealne oraz to, że w 8 dpo masz poziom 10 ng/ml. Możesz spróbować w staraniowym cyklu wspomagać FL progesteronem i luteiną. Dla własnego spokoju sprawdziłabym też poziom AMH jeśli jesteś po 30-tce. Wykluczyłabym też prolaktynemię czynnościową (może to nadmiar prolaktyny wydzielany pod wpływem stresu zaburza Ci jakość owulacji i zmniejsza poziom progesteronu).

reklama
Do góry