reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, Ovusitol to mieszanka myo-inositolu oraz kwasu foliowego, możesz odstawić ale koniecznie łykaj kwas foliowy, najlepiej w dawce 800 mcg.

A propos Inositolu, prawdopodobnie (nie jest to jeszcze dobrze poznane) sprzyja córeczce gdyż obniża pozom testosteronu i poziom cukru a podwyższa poziom progesteronu. Kate i Airfix, może spróbujecie z tym preparatem? Poniżej dane:

Clinical research has shown the following effects of inositol supplementation:

• restores normal ovulatory activity
  • increases fertilization rate
  • prevents spina bifida birth defect
  • lowers free testosterone (research has shown up to a 73% reduction)
  • lowers total testosterone (as much as 65% reduction)
  • lowers LH (as much as 55% reduction)
  • lowers insulin response after meals (as much as 62% reduction)
  • lowers DHEA-S (as much as 49% reduction)
  • increases SHBG (as much as 92% increase)
  • lowers androstenedione (as much as 27% reduction)
  • lowers triglycerides (as much as 51% reduction)
  • lowers blood pressure (minor decrease)
  • increases peak progesterone (129% increase in one study)

reklama
Hejo kochane. Doczytałam 20 stron i takie cudne wiadomosci.
Mamakaja, matik, zakrecona,dorcia i wszystkie babeczki bardzo sie ciesze ze dobre wiadomosci przynoscicie.

Pirania przypomnij mi ktore zrobic badania w 3 dc ? bo tego co pisalas nie robilam nigdy. tylko te co w podpisie. U mnie nadal @ brak.

Matik serdeczne gratulacje...żeby już teraz dzidzia z Tobą została, będzie dobrze.
Mamakaja, zakręcona cieszę się, że wszystko ok z waszymi maluszkami.
Maran ja dwa dni w tym tygodniu miałam u siebie na parę godzin swoją bratanicę prawie 4-miesieczną, super maluszek, bardzo pogodny, ale co mama wyjechała, to ona się trochę ze mną pośmiała i tuląc się do mnie zasypiała, także nie wiele jej było.
a mój domowy babiniec jutro zaczyna rok szkolny, ogromnie się cieszę, bo brak zorganizowania to jedna z najgorszych rzeczy dla nich, stroje galowe przyszykowane i jutro rozpoczęcie, a od wtorku plecak na plecy i fruuuu....:-Dmoja najmłodsza Kasia też idzie do przedszkola pierwszy raz na 4 godzinki. dobre i tyle.
Vivienko czekam na owu, testy ciemnieją, spodziewam się w nocy lub rano piku, śluzu pełno, super ph, jutro księżyc wchodzi w znak męski;-)tylko do pełni daleko:szok:ale jakoś sobie radzimy z jonami:-)jestem na luzie, naprawdę. bez stresu.
Dorciu też bym była niecierpliwa i szukała innego gina...hehe:-)
NUsiu działaj, działaj,,,kciuki&&&
Piraniu, dzieci Twoje jak z obrazka, śliczne.a koty przecudowne.
Elmo...Tytak samo jak ja lubisz ład organizacyjny? trochę odetchniesz jak córka pójdzie do szkoły.

pozdrawiam Was kochane wszystkie.dobrej nocy

Ania g z wykresu wynika ze owulacje mialas 26 sierpnia wiec dolicz do 26 sierpnia dlugosc fazy lutealnej i wowczas bedziesz wiedziala kiedy sie @ spodziewac, ale to pewnie gdzies w okolicy 9-10 wrzesnia bedzie

Ilaczek ja tez lubie lad organizacyjny i jutro juz obie wysylam do szkoly i przedszkola, Maja bedzie od 8:45 do 12:45 a Ala od 8:50 do 13:30 maz ma teraz 2 dni wolnego wiec we wtorek owu by sie przydala, ale u mnie testy wciaz blade... dzis cos ze sluzem ruszylo wiec moze cos na dniach bedzie a moze i znow sie rozejdzie po kosciach... cykl mam totalnie rozwalony... za Ciebie trzymam kciukasy &&&

Dobry wieczor. Dziekuje za odpowiedzi, @ ma przyjść w przyszłym tygodniu, w 3dc chce zrobić zalecane hormony i we wrześniu zadziałać. Piranhiu cykl o którym pisałam miał miejsce kilka cykli temu, w tym cyklu ovufriend zaznaczyło ovu. Odnośnie starań to plan miałam taki, ze od około 10dc działam aż do pozytywnego testu, a jeżeli mamy zadziałać po 7 dniowej abstynencji to te starania mogą potrwać 3 dni? Dziekuje za odpowiedz w sprawie minerałów ,postaram sie podnieść magnez i zbić potas. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego tygodnia.

Dzień dobry. :-)

Dorcia, jeśli wiesz, że ciężko będzie Tobie wytrzymać miesiąc, idź. Lekarze co prawda nie lubią usg dla płci, ale może akurat trafisz na wyrozumiałego. :-)
Elmo, ufff... :-)
Maran-atha, oj tak. Taki babiniec potrafi dać w kość. W lutym miałam na piżama party 6 chłopaków i moją córkę. Nie pytaj, jak chata wyglądała! Wszędzie walały się jakieś skarpety, majtki, t-shirty. Święta matko, jak pomyślę włos mi się jeży na głowie na samo wspomnienie.
Zakręcona, już w domu?
Matik, powodzenia. Gin będzie Tobie robiła jakiekolwiek dodatkowe badania? Po tylu poronieniach chyba normalne podejście do ciąży jest trochę ryzykowane?
Vivienka, to jesteś półtora tygodnia przede mną. :tak: Powiedz mi, w jakim dokładnie tygodniu ciąży wypadnie Tobie teraz? Ja zaczęłam 10 i jeszcze jest za wcześnie, ale myślę o tym, żeby się umawiać. Nawet szpital znalazłam. :-)
Mici, nie miałyśmy okazji, więc się witam. Nie chcę być ciocią dobrą radą, ale może na działania we wrześniu być za wcześnie? Badałaś hormony i minerały wcześniej? Dziewczyny miesiącami się przygotowują, zmieniają dietę, łykają suplementy i się obserwują - wszystko, żeby zwiększyć szansę na upragnioną płeć. Ale jakby co trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Ilaczek, Ty mieszkasz w PL? Powodzenia dla najmłodszej pociechy. Moja od czwartku ruszyła do szkoły. Ehh te dzieci rosną...
Kevinka, dawaj córeczki.
Mamakaja, mialas ktg? Wszystko dobrze? Brzuszek już inaczej reaguje?

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Macy, dzieki za opinie. Wyniki minerałów i hormonów robiłam/ bede robic pierwszy raz nadziei, ze wszystkie bedą sprzyjały:) dietę wzbogacana wapniem wprowadziłam 1,5 roku ( za wyjątkiem urlopu w sierpniu), suplementacja od dwóch miesięcy , do tego odstęp, ph i moze zwiększe szanse. Nie chciałabym rezygnować z września, bo bardzo chcialabm byc juz w ciazy:) pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Do góry