reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej hej:)
Jej to już wrzesień! A moja cesarka za 2 tyg!
Macy byłam wczoraj na ktg i młodyładnie sobie pływał, ale co najlepsze pisały mi się skurcze co 10 minut aż położonej oczy stanęły! Mówiła żebym w razie zwiekszenia ich mocy i częstotliwości nie.czekała tylko prosto na porodowke jechała!
Nic się odpukać nie dzieję więc nie panikuje. tro bądź w środę zaprosiła mnie na kolejne ktg:)

Aniag też uważam że @ będzie w połowie września dopiero co miałas owulkę:)

reklama
Mamakaja, maran a dzisiaj wykres przestawił mi owulke na 19.08 :angry::no: i tak mi sie wydawalo ze tak bylo bo w nd miałam bardzo sile bole jajników i balon w brzuchu...sama juz nie wiem co jest.:wściekła/y:

hej ho :)

Dorcia ja też bym nie wytrzymała i pobiegła na dodatkowe usg :) 4 tygodnie to jeszcze sporo czasu, trzymam kciuki za Kropka :)
Zakręcia super wieści :) ...następnym razem, wychodząc ze szpitala, będziecie wracać do domu już we trójkę :-)
Kevinka zdrowia. wrzuć fotki ciuszków
Vivienka będziesz dziś u gin? jak się czujesz?
Maran skoro śluz pojawia się powoli, to może coś się szykuje w temacie owu. Bardzo bym chciała, żeby ten pokręcony cykl, zakończył się pięknymi dwiema krechami na teście....wyobrażam sobie że tornado przeszło przez wasze mieszkanie :) ale dziewczyny na pewno fajnie się bawiły
Matik, Anette jak sie czujecie :)?
Macy jak pierwsze dni wam mijają? czym się tam żywicie :)?

Powodzenia dziś dla wszystkich przedszkolaków i uczniów. Dziś moi chłopcy są pierwszy dzień w nowym przedszkolu. Odprowadziliśmy ich razem, z radością pożegnali się z nami i wbiegli do sali, a ja ze wzruszenia - popłakałam się :)

Male liski moja Maja tez pierwszy raz dzis do przedszkola poszla a tam niektore dzieci wielki ryk... myslalam, ze nie bedzie chciala zostac, ale potulila sie chwile i zostala grzecznie bez placzu... tez mialam gula w gardle, ze moja malutka juz dorasta i sie usamodzielniac zaczyna.... szok jak to szybko ten czas leci... no a u mnie dalej bez zmian, testy owu negatywne...

kate... Ja sie nie nastawiam ;) Cały czas od owulacji kłuje mnie podbrzusze:/ nie wiem czemu..
Kate... Jak będziesz coś wiedziała na temat tego inositolu i zdecydujesz się to daj znać, bo znalazłam ale za 148zł, moze byc na ebay było taniej..

Kevinka Matkoo, ale Cie dopadało... Zdrówka Kochana

Ana87 Ty dziś masz wizytkę chyba???? tak coś mi się wydaje :)

maran-atha Ja tam myśle trochę że się udało, ale nie nastawiam się, no i boję się bo odstep tyko 2 dni, jonas jednak nie sprzyjał , no i hormony tez nie bardzo. Zobczymy. Trzymam kciuki za twoje staranka &&&&

Dorcia 4 tyg??? Jeju, ja juz nie ogaraniam tego watku heheh,mi się wydawało że 2 tyg . Nie wytrzymałaby tyle i chyba bym poszła, ale znów nie wiadomo czy dzidzia pokaże co ma miedzy nużkami. Dobry do oceny płci jest dr. Andrzej Jaworowski,ale wydaje mi się że cos ok 100-150zł wizyta:/ Ja jednak mówie że facecik to jest, bo na dziewczynkę za grubiutki brzuszek ma. Identyczny jak mój synek :)

Czytałam o mleku sojowym wczoraj i dzis duzo zagraniczych forum- i nie zalecają go do konca przy staraniach na dziewczynkę, bo ma duzo potasu, moze wydłuzac cykle, a jesli ma się ochote to tylko do owulacji, działa na hormony, nie wolno go pic osobom z niedoczynnością tarczycy i przyjmujących leki na tarczyce, bądz leki do stymulacji, nie wolno w ciązy pic mleka sojowego gdyż moze powodowac nawet wady u dziecka. Miałam się skusić na nie, ale jak przeczytałam tyle tego wszystkiego to dam sobie spokoj

Airfix kochana zrobię usg chyba u nas w przychodni ... najmniejsza kwota bo 50 zł . Zobaczę czy mi zrobi usg bo różnie z tym jest !

Kevinka zdróweczka !!!

Matik, nie wiem. Piranha pisała Tobie kilka razy co warto zrobić. Życzę Tobie wszystkiego co najlepsze, bo wiem, ze bardzo chcesz mieć dzidzie, ale nie umiem zrozumieć tego, ze po tylu poronieniach starasz się dalej bez robienia czegokolwiek. Może teraz posypia się na mnie gromy, ale nie ogarniam. Ja zawsze szukam przyczyn, żeby na przyszłość nie popełniać tych samych błędow. Dlatego pytam, czy lekarka nie ma na Ciebie pomysłu. Ale powtarzam - życzę zdrowej, normalnej ciąży.Mici, to trzymał kciuki.
Male liski, ja tez łezkę puscilam, jak córka poszła do szkoły. :tak: Czuje się dobrze. Nie mam nudności, nie wymiotuje. Piersi mi urosły tylko. I zaczyna lekko wybrzuszac, chociaż i tak chyba schudlam. A Ty? Jakieś dolegliwości? Powtarzasz jeszcze bete?Vivienka, u Ciebie brzuszek widać? Masz nudności?

Ostatnia edycja:
Macy zaczynam się trochę denerwować betą i tym że konkretne objawy ciążowe miałam właściwie przed @ a teraz cisza - mdłości praktycznie nie mam, czuje się bardzo dobrze. Jedynie jestem, zmęczona senna i piersi mi urosły i wyglądam jak muchomor, cera mi się pogorszyła. Powtórzę betę za parę dni

reklama
Małe Liski, mam podobnie, minęły mi wszystkie objawy, nie mam bólów podbrzusza, sutki bolą mniej :tak:ale temperatura ciągle w górze to chyba wszystko ok. Na betę miałam dzisiaj iść ale nie mam siły, pół nocy nie spałam, zmęczona jestem i zła jakaś :baffled:
W nocy mam ciągle dreszcze z zimna chociaż temperatura w sypialni powyżej 20 st!

Ania G - ja bym obstawiała owulację 26 sierpnia, co zmieniałaś, ze Ci przestawił termin?

Matik, Macy ma rację, jeśli Twoja pani doktor nie ma na Ciebie pomysłu to najwyższy czas ją zmienić, po tylu niepowodzeniach nie czekałabym ani chwili. Miejmy nadzieję, ze teraz wszystko jednak będzie ok.

Do góry