reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziekuje za podziekowania dziewczynki milo mi :-) tak chciala bys sie dopisac do starajacyh :-) planowana plec chlopiec miesic planowania listopad :tak: i dziekuje za kciuki anuuus :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix kochana 4 tygodnie ...ale nie wiem czy wytrzymam !!! Czy nie pójdę gdzieś prywatnie na samo usg !??? Ja tam widzę dziewuszkę ... a Wy w większości chłopaczka obstawiacie :-D

Nuuśka ...dobrze że wiesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i niech się ściany trzęsą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hejka! Byliśmy dziś na grzybach, nazbieraliśmy mnóstwo podgrzybków (a myślałam, że po sobocie i niedzielnym poranku będzie wszystko wykoszone ;-)). Krzyś o 6 rano 2 razy wymiotował i bolał go brzuch, już jest dobrze ale mam nadzieję, że było to lekkie strucie a nie jelitówka.

Nuuuśka
, dopiero teraz doczytałam :-(, to może być infekcja ale krwinkomocz może się pojawić też po prostu po zwiększonym wysiłku. WOW, zazdroszczę wyniku na wadze, ja mam zaledwie minus 6 kg ;-)

Kevinka
, będziemy 8 września trzymać kciuki za Ciebie a 10 września za vivienkę, z takim wsparciem nie ma innej opcji jak same dobre wieści :-) Dużo zdrówka dla Ciebie!

vviedźma
, IUI podobno sprzyja bardziej chłopcom :-)

magda, wg mnie te witaminy nie będą kolidować przy staraniach o synka, generalnie synkom sprzyja właśnie dobre odżywanie z dużą dawką witamin. Nadrabiałam dziś mega zaległości w PW i natrafiłam na Twoje :zawstydzona/y:, obiecuję odpisać jak najszybciej :-)

Matik, intensywne opalanie nie jest wskazane w ciąży, ale piękne widoki i faktycznie aż żal nie skorzystać z tych atrakcji ;-) ...ale za to na mecie jest dużo większa nagroda :-)

zakręcona, jak super, że dziś wrócicie do domku, ja też nie lubię szpitali, zresztą kto je lubi ;-)

mici, potas zdecydowanie za wysoki, reszta wyników dość dobra choć Mg można jeszcze podbić. Możesz pokazać swój wykres? Czasem poziom LH po piku szybko opada a wówczas trzeba robić testy np. co 4 godziny by nie przegapić piku, zwykle jednak poziom LH utrzymuje się wysoki przez dłuższy czas. Lepsza od codziennych starań jest minimum 7-dniowa abstynencja, starania co 2 dzień mogą być ryzykowne.

maran-atha, hehehe :-D

Airfix, Fostimon kosztuje tak jak napisałaś około 70 zł więc wyjdzie około 210 zł za stymulację w jednym cyklu. Przy większych dawkach Femary i CLO bałabym się o poziom testosteronu.

Dorcia, ja na tej fotce nie widzę wskazówek, są szczelnie zasłonięte przez Kropka :-D ...też bym chyba poszła na USG prywatnie bop przez 4 tygodnie można zwariować od rozmyślań :-D

Piranha twardo myślę nad samym usg u innego lekarza !!! Tylko kurcze jak Kropek nie pokaże co ma między nóziami to 100 zł w błoto wyrzucone !!!

Vivienka my już rozpoczeliśmy, ale niestety za pierwszym podejściem nie udało się,
próbolwaliśmy tylko O+12, tak więc walczymy dalej,
chociaz myślałam ze się uda bo ostatnio stał bocian u mnie na podwórku pare metrów ode mnie
i patrzył się prze pare minut na mnie a ja na niego
Ja pewno bym poszła na Twoim miejscu do gina, bo ja tez z tych niecierpliwych jestem
Dorcia ja to wogóle na usg się nie znam,
ale jak mówią że chłopak to pewno chłopak
Nusia 11,5 kg SZOK !!!! prosze foto, u mnie 2 cykl starań, teraz próbowałam O+12 tylko
i niestety nie udało się, za dużo też myślałam, to chyba najbardziej przeszkodziło
Airfix ja myśle, ze w tym cyklu Ci się uda

Nusia ja miałam kilka lat krwiomocz, dopiero jak zrobili mi cystoskopie
to znaleźli przyczynę, narośla, guzy, musieli usuwać, teraz w marcu byłam w szpitalu

Dzieki za porady ale jednak popalałam sie trochę tylko ze na brzuchu miałam mokrą koszulkę :)

I schladzalam się wodą

Mąż dopiero dzis wysyłam SMS do dr. Z wynikami drugiej bety z piątku i pogratulowała :) eh jakie to miłe
Zaprosiła na czwartek na wizyte
I żebym odstawiła Ovusitol

Piraniu czy Ty coś wiesz o stosowaniu tego specyfiku ? Tzn czy dobrze żebym tak go odstawiła
Szukam info w internecie ale jakoś nie widzę

Teraz w tym cyklu zaczęłam go pić ale od połowy cyklu
No i piłam szklankę mleka sojowego czekoladowego pychota

ok dziekuje piraniu bede czekac cierpliwie :-) jak dobrze miec was dziewczyny takie wsparcie w planowaniu czlowiek nabiera wiary ze sie uda :-)

reklama
Hejo :)

Zakrecia super wiesci !
Ale ile napewno cie to nerwow kosztowalo :/
Ale najwazniejsze ze wszystko ok :)

Piranha zazdroszcze grzybobrania :D

Daria po co ci te usg :p
My ci mowimy ze to chlopak ;)
A tak na powaznie jesli ci zależy to idz i powiedz ze zależy na poznaniu płci i nich ci robią usg dowcipne i na brzuch napewno wykarze ;)
A z drugiej strony za dwa tyg moze sie dowiesz i 100zl w kieszeni bedzie ;)

Nuska to owocnej nocki życzę :D
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dla ciebie :*

Matik zazdroszcze tego klimatu :)
Uwielbiam palmy :D

Ja padam na pysk !
Oczywiscie zaspalam ale tylko pol godz :p
W nocy spac niemoglam bo obolala zatkany nos brrr do tego doszedl suchy kaszel przy którym popuszczam z tego wysilku :(
Juz mnie cala klatka piersiowa boli od wysilku i przy napadach tego kaszlu az wymioty :(
Niechce jutro do lekarza bo bedzie ful chyba we wtorek pojde bedzie luzniej.
A z pozytywnych wieści jestem szczesliwa bo obkupilam sie w ciuszki dla baby :D
Jesli was to interesuje to jutro wam fotki wkleje :)

Ok ide do wanny i spac bo padam :*

Buzki i pozdrowienia dla was i oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry