reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień dobry wszystkim, co za pozytywne informacje ostatnimi czasy :), podczytuję cały czas, robię notatki dotyczące starań i przygotowań :); przede wszystkim serdeczne gratulacje na ciężarnych i kciuki za staraczki ( w tym za siebie samą :));zrobiłam wyniki minerałów i chyba nie jest za fajnie ( jak na strania dziewczynkowe), jeśli któraś z Was mogłabym zerknąć i doradzić co zrobić żeby polepszyć wyniki to byłabym wdzięczna:
potas 5 norma 3,5-5,1
sód 139 norma 136-145
wapń 9,69 norma 8,8-10,2
magnez 2,18 norma 1,58-2,55

Oprócz diety wprowadziłam suplementację wg wskazówek Piranhii. Mam jeszcze pytanie odnośnie owulacji. Jestem z tych, które oprócz obserwacji śluzu nie odczuwają żadnych innych sygnałów z tym związanych. Od kilku cykli od okolo 8 dc do 16 dc robiłam testy i gdzieś wyczytałam, że najlepiej je robić popołudniu- więc robiłam je codziennie o godz 17, ale przecież mogło się zdarzyć, że owulacja wystąpiła pomiędzy moimi testami i ją przegapiłam?Miałam taki cykl, gdzie testy wyszly negatywne a ovufriend wyznaczyło owulację. Obecnie polegam na wykresie ovufriend i jego przypuszczeniach dot. wystąpienia owulacji. Czy dobrą metodą będzie staranie się, aż do pozytywnego wyniku testu?Czy starania mają być codziennie, czy może lepiej co 2 dzień?
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam

reklama
dorcia wspaniale wiadomości!!!! Mowilysmy ze będzie wszytsko dobrze z kropkiem :-) Ciocia z BB macha do kropeczka :* piekna raczka i słodziutkie paluszki.Ja niestety na fotkach usg sie nie znam ale wieże ze będą jajeczka ;-)

Anette suwaczek wkleje za okolo dwa tygodnie ;) po prenatalnych badaniach ;-)

kate a wy kiedy startujecie ze staranjami??

ROSZPUNKA GDZIE TY SIE PODZIEWASZ???

macy termin mam na 27 marca ale jak sie by opóźnil poród jak przy córci to będziemy mieli swojego zajaczka na wielkanoc :-D Wspaniale sie czyta.Tak bajkowo jak piszesz z tak daleka o waszym życiu ;-)

male liski o przyrost sie nie martw jest wszystko w normie ;) cieszę się naprawde bardzo!! Myślałas juz kiedy pojdziesz do ginka na wizyte?

maran, ilaczku co u was???

airfix jak sie czujesz po owulacji? Była tak samo bolesna jak ta przed miesiącem?

zakrecia cudownie ze juz do domku wychodzicie ♡♡ teraz tylko z górki może być :-)

mici na moje oko tylko potas jest bardzo chlopczykowy a reszta raczej dziewczynkowa ;) staraj sie ograniczyć produkty bogate w potas
Będziesz sprawdzac hormony?

matik moim zdaniem mozesz jechać na basen ale ja w ciazy siedziałam pod parasolem i tylko spacerowalam i w ten sposob trochę slonca lapalam ;-)

nusia daj koniecznie znac kiedy będziesz miała termin na badania. Zaciskam z calych sil kciuki za kropka :* :* :*
Jestem pewna ze niedługo będziesz nam tu narzekal a na mdłości ;-)

Kevinka ja tez lubie Flohmarkt ale chodze przeważnie tylko na takie specjalnie dziecinne :-) można naprawde prawie nieużywane rzeczy tanio kupić :-)

Mnie wczoraj taka migrena zlapala ze ruszyc głową nie moglam ;-( ale juz jest lepiej. Moze jutro pojde do ginka na kontrole bo dosłownie siwych wlosow dostaje...
pewnie pomysli ze wariatka ale przynajmniej bede spokojniejsza ;-)

Milej niedzieli wam życzę kobietki ;-)

Ostatnia edycja:
Dzieki, tak właśnie robie leżę z mokrą koszulką na brzuchu i nie korzystam z atrakcji
ImageUploadedByForum BabyBoom1409486463.376687.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1409486542.183157.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1409486463.376687.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409486463.376687.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 55
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1409486542.183157.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409486542.183157.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 52
matko kochano... mialam tornado w domu, 4 dziewczynki (2l 3,5l 3.5l, I 5.5l)rozburzyły wszystko..... dopiero posprzatałam, byly razem 2 h I huczy mi w głowie... masakra, chyba sie starzeje...
Vivienka u mnie póki co bez zmian... wiec nie ma o czym pisac...

miłego popołudnia babeczki :)

Dorciu no pewnie ze wiem !! Dzis owulacja takze ciagne Ł. wieczorowa pora do wyrka :wściekła/y:

vivienka jasne ze dam znac, czasem taki odpoczynek dobrze robi, mam nadzieje, ze u Nas zadziala pozytywnie, zreszta dla mnie czasowe owulacje to juz tyle, ze tylko dzidzi teraz do szczescia potrzeba :))) A Ty jak sie czujesz kochana ??

kate czyli ruszasz ze starankami ?? :D ale super !!! wreszcie :* trzymam mocno kciuki kochana...aaaa w ogole bo dawno nie informowalam - od poczatku zeszlam juz -11,5kg :blink: troszke zaniedbalam ostatnio diete, podjadam po katach, ale jeszcze do celu brakuje 4kg takze coraz mniej :)

mici
magda
jesli chcecie byc uwzglednione w tabeli/zaczynacie sie starac/zostaniecie na watku na stale to poprosze o info odkad zaczynacie sie starac, o jaka plec i jesli to wrzesien to date niechcianej @ :) oczywiscie mocne kciuki za Was.
attachment.php

Starających się : 13
Oczekujących na staranka : 2

WRZESIEŃ 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.09 ( 4 cykl starań )
Justi - termin @ 07.09 ( 3 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.09 ( 5 cykl starań )
Verita - termin @ 14.09 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 15.09 ( 16 cykl starań )
Katriina - termin @ 17.09 ( 1 cykl starań )
ilaczek - termin @ 18.09 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 20.09 ( 13 cykl starań )
iweet84 - termin @ 21 .09 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 25.09 ( 4 cykl starań )
kate.. - termin @ 30.09 ( 1 cykl starań )
gdusia_- termin @ .09 ( 1 cykl starań )
maggie2205 - termin @ .09 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Vivienka Owulacja była, dała w kość, ale nie tak jak ostatnio;) dało się przeżyć...do dziś czuję ;) Migreny w ciąży to Ci wspolczuje bardzo, mnie tak dopadały w ciąży z synkiem, nie wiedziałam co mam zrobić z sobą, potrafiła trwać ze 3 dni. Oby już więcej Cie nie nawiedziła.

Dorcia To facecik jest na bank, bo grubiutki ;) Babki są takie płaskie bardziej, takie chudzinki - wiesz, laski od samego poczęcia :D Poczekamy te 2 tyg i wszystko się wyjaśni ;)

Matik Pięknie widoki ;) Uważaj bardzo na siebie, bo u Ciebie gorąco.. Kciuki mocno trzymam za cale 8 miesięcy &&&&&

Nuuusia Doczekasz się, wiesz że jesteś pod dobra opieką lekarza;) a On Cie nie zostawi bez kropeczka ;)
ja w tym miesiacu nie jestem zadowolona troche bo mi sie owulacja o prawie 4 dni przesuneła, niby wyszło mi 2 dni odstepu, i jeszcze dzis w 0+17 działaliśmy...dziecko chodzi i marudzi ze chce braciszka, maz nie chce juz diety i suplementow wiec jest po stronie synka..a ja sama walcze o marzenia ;)

Piranhu Ja nie wiem ale nie umiem znajsc na necie Fostimonu w ampułkostrzykawce, moze źle szukam. Znajduje tylko Fostimon ampułka + roztwór do iniekcji 75 jednostek i cena ok 70zl za jeden... Gonal F w penie 300j - 360zł , a na 5 dni potrzebowałabym gonalu 375jednostek bo to chyba codzien sie bierze... wiem ze mozna połaczyc Gonal pen z zastrzykiem z normalnego Gonalu, zastrzyk Gonal 80zł za 75 jednostek. Zobacze co się uda zrobić....ewentualnie zastosuje femare wieksza dawke lub połacze z Clo bo maz sie nie chce zgodzić na taki wydatek

reklama
Do góry