reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, Ovusitol to mieszanka myo-inositolu oraz kwasu foliowego, możesz odstawić ale koniecznie łykaj kwas foliowy, najlepiej w dawce 800 mcg.

A propos Inositolu, prawdopodobnie (nie jest to jeszcze dobrze poznane) sprzyja córeczce gdyż obniża pozom testosteronu i poziom cukru a podwyższa poziom progesteronu. Kate i Airfix, może spróbujecie z tym preparatem? Poniżej dane:

Clinical research has shown the following effects of inositol supplementation:

• restores normal ovulatory activity
  • increases fertilization rate
  • prevents spina bifida birth defect
  • lowers free testosterone (research has shown up to a 73% reduction)
  • lowers total testosterone (as much as 65% reduction)
  • lowers LH (as much as 55% reduction)
  • lowers insulin response after meals (as much as 62% reduction)
  • lowers DHEA-S (as much as 49% reduction)
  • increases SHBG (as much as 92% increase)
  • lowers androstenedione (as much as 27% reduction)
  • lowers triglycerides (as much as 51% reduction)
  • lowers blood pressure (minor decrease)
  • increases peak progesterone (129% increase in one study)

reklama
Hejo kochane. Doczytałam 20 stron i takie cudne wiadomosci.
Mamakaja, matik, zakrecona,dorcia i wszystkie babeczki bardzo sie ciesze ze dobre wiadomosci przynoscicie.

Pirania przypomnij mi ktore zrobic badania w 3 dc ? bo tego co pisalas nie robilam nigdy. tylko te co w podpisie. U mnie nadal @ brak.

Matik serdeczne gratulacje...żeby już teraz dzidzia z Tobą została, będzie dobrze.
Mamakaja, zakręcona cieszę się, że wszystko ok z waszymi maluszkami.
Maran ja dwa dni w tym tygodniu miałam u siebie na parę godzin swoją bratanicę prawie 4-miesieczną, super maluszek, bardzo pogodny, ale co mama wyjechała, to ona się trochę ze mną pośmiała i tuląc się do mnie zasypiała, także nie wiele jej było.
a mój domowy babiniec jutro zaczyna rok szkolny, ogromnie się cieszę, bo brak zorganizowania to jedna z najgorszych rzeczy dla nich, stroje galowe przyszykowane i jutro rozpoczęcie, a od wtorku plecak na plecy i fruuuu....:-Dmoja najmłodsza Kasia też idzie do przedszkola pierwszy raz na 4 godzinki. dobre i tyle.
Vivienko czekam na owu, testy ciemnieją, spodziewam się w nocy lub rano piku, śluzu pełno, super ph, jutro księżyc wchodzi w znak męski;-)tylko do pełni daleko:szok:ale jakoś sobie radzimy z jonami:-)jestem na luzie, naprawdę. bez stresu.
Dorciu też bym była niecierpliwa i szukała innego gina...hehe:-)
NUsiu działaj, działaj,,,kciuki&&&
Piraniu, dzieci Twoje jak z obrazka, śliczne.a koty przecudowne.
Elmo...Tytak samo jak ja lubisz ład organizacyjny? trochę odetchniesz jak córka pójdzie do szkoły.

pozdrawiam Was kochane wszystkie.dobrej nocy

Ania g z wykresu wynika ze owulacje mialas 26 sierpnia wiec dolicz do 26 sierpnia dlugosc fazy lutealnej i wowczas bedziesz wiedziala kiedy sie @ spodziewac, ale to pewnie gdzies w okolicy 9-10 wrzesnia bedzie

Ilaczek ja tez lubie lad organizacyjny i jutro juz obie wysylam do szkoly i przedszkola, Maja bedzie od 8:45 do 12:45 a Ala od 8:50 do 13:30 maz ma teraz 2 dni wolnego wiec we wtorek owu by sie przydala, ale u mnie testy wciaz blade... dzis cos ze sluzem ruszylo wiec moze cos na dniach bedzie a moze i znow sie rozejdzie po kosciach... cykl mam totalnie rozwalony... za Ciebie trzymam kciukasy &&&

Dobry wieczor. Dziekuje za odpowiedzi, @ ma przyjść w przyszłym tygodniu, w 3dc chce zrobić zalecane hormony i we wrześniu zadziałać. Piranhiu cykl o którym pisałam miał miejsce kilka cykli temu, w tym cyklu ovufriend zaznaczyło ovu. Odnośnie starań to plan miałam taki, ze od około 10dc działam aż do pozytywnego testu, a jeżeli mamy zadziałać po 7 dniowej abstynencji to te starania mogą potrwać 3 dni? Dziekuje za odpowiedz w sprawie minerałów ,postaram sie podnieść magnez i zbić potas. Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego tygodnia.

Dzień dobry. :-)

Dorcia, jeśli wiesz, że ciężko będzie Tobie wytrzymać miesiąc, idź. Lekarze co prawda nie lubią usg dla płci, ale może akurat trafisz na wyrozumiałego. :-)
Elmo, ufff... :-)
Maran-atha, oj tak. Taki babiniec potrafi dać w kość. W lutym miałam na piżama party 6 chłopaków i moją córkę. Nie pytaj, jak chata wyglądała! Wszędzie walały się jakieś skarpety, majtki, t-shirty. Święta matko, jak pomyślę włos mi się jeży na głowie na samo wspomnienie.
Zakręcona, już w domu?
Matik, powodzenia. Gin będzie Tobie robiła jakiekolwiek dodatkowe badania? Po tylu poronieniach chyba normalne podejście do ciąży jest trochę ryzykowane?
Vivienka, to jesteś półtora tygodnia przede mną. :tak: Powiedz mi, w jakim dokładnie tygodniu ciąży wypadnie Tobie teraz? Ja zaczęłam 10 i jeszcze jest za wcześnie, ale myślę o tym, żeby się umawiać. Nawet szpital znalazłam. :-)
Mici, nie miałyśmy okazji, więc się witam. Nie chcę być ciocią dobrą radą, ale może na działania we wrześniu być za wcześnie? Badałaś hormony i minerały wcześniej? Dziewczyny miesiącami się przygotowują, zmieniają dietę, łykają suplementy i się obserwują - wszystko, żeby zwiększyć szansę na upragnioną płeć. Ale jakby co trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Ilaczek, Ty mieszkasz w PL? Powodzenia dla najmłodszej pociechy. Moja od czwartku ruszyła do szkoły. Ehh te dzieci rosną...
Kevinka, dawaj córeczki.
Mamakaja, mialas ktg? Wszystko dobrze? Brzuszek już inaczej reaguje?

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Macy, dzieki za opinie. Wyniki minerałów i hormonów robiłam/ bede robic pierwszy raz nadziei, ze wszystkie bedą sprzyjały:) dietę wzbogacana wapniem wprowadziłam 1,5 roku ( za wyjątkiem urlopu w sierpniu), suplementacja od dwóch miesięcy , do tego odstęp, ph i moze zwiększe szanse. Nie chciałabym rezygnować z września, bo bardzo chcialabm byc juz w ciazy:) pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Do góry