reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

u mnie z Maja test ciązowy pozytywny wyszedł w 12 dniu po owulacji, I nie była to mega kreska raczej bardzo słabiutka I pamietam, ze zrobiłam test jakos tak ok 4-5tej rano bo tak wstalam na siku I poczekałam 5 minut I kreski nie było wiec wyrzucilam test do kosza I poszłam do łózka, ale cos mnie tknęło, że może za krótko czekalam I wrócilam do łazienki wyjelam go z kosza I sie jeszcze raz popatrzyłam no I cos tam bladego było ;) ale na tyle widoczne, że było widac bez wpatrywania sie pod swiatlo itp. no I tak sie jakos tym faktem podjarałam, ze nie mogłam juz zasnąć... no a mój wykres wygladał wówczas tak:

testy owulacyjne były wowczas mega pozytywne bo tez zrobiłam z ciekawosci bo słyszałam, ze w ciazy wychodza pozytywne I robilam je w terminie spodziewanej @ I obie kreski były tak samo ciemne :)

reklama
iweet84 do @ jeszcze trochę czasu masz. Może jednak się uda. U mnie zaś na odwrót ze śluzem. U mnie moja mama też takie teksty rzuca. Ja identycznie przytyłam w ciąży i też 2 kg na plus. Słyszę, że u mnie będzie dziewczynka, bo u mnie w rodzinie prawie nikt parki nie ma i tylko sobie zdrowie marnuję nie jedząc słodyczy.. Będzie dobrze. Wierzę, że nam się uda. Nie przejmuj się docinkami. Ja na test nawet po dwóch godzinach patrzałam. Był cień cienia a po 3 dniach już po 10 minutach było widać ładnie.

vivienka może za miesiąc już coś będzie widać :) Oprócz diety biorę też suplementy, ale nie aż tyle, co na liście. Nie sprawdzałam hormonów. Aż tak nie chcę ingerować. Jakoś jednak ludzie mają chłopców i dziewczynki. Mam nadzieję tyle wystarczy, będę też pić napój z sody. Ja kupuję leki na problemy z układem pokarmowym. Na wodę trzeba uważać podobno. A czemu alkohol nie sprzyja?

piranha moja mała miała dość długie włoski jak się urodziła. Ja już jej podcinałam a i tak piękne kiteczki ma :) koty masz cudne. Zawsze psy miałam. Teraz mamy papillonka, którego ja miałam i dwadachowce męża. A w przyszłości właśnie taki ragdoll może jakoś połączy psa z kotem ;)

Airfix zazwyczaj nikt się na tym nie zna i uwierzy :) jakoś trzeba sobie radzić.

małe liski trzymam kciuki, by się udało :) mi ostatnio właśnie ta kreska testowa nie wyszła tak samo mocna jak kontrolna. Owulację miałam na pewno. 12dc miałam ukłucie. Wieczorem był najmocniejszy test a dnia następnego już nie. Moim zdaniem była 12/13 dc w nocy. Ból pękania pęcherzyka mam wcześniej. U mnie cykle są jak w zegarku :) równo 27 dni, więc mam nadzieję za 1 razem się uda. Staramy się od września :)

U mnie dziś pakowania ciąg dalszy a jutro 8 godzin podróży. Oby Lilianka była spokojna :) Ciężko będzie na wakacjach trzymać się tego wszystkiego.

Witajcie.

Piraniu sciskam Cie i tule i wogole. Zycze duzo sily i wiary w lepsze jutro. Oby sie jak najszybciej wszystko poukladalo po Twojej mysli :****** i zgadzam sie z dziewczynami dzieciaki masz przesliczne, choc ostatnich zdjec nie widzialam niestety. Pozdrawiam

Maran zagladam tak naprawde aby Cie wesprzec &&&&& na ostatniej prostej przed owu :) niech wszystko ulozy sie po Twojej mysli! &&&&&

Ilaczku jesli tez teraz wracasz do staran to za Ciebie rowniez &&&&&&&&&

Oczywiscie dziewczyny wszystkim wam mocno kibicuje i &&&&& zaciskam z calych sil. Po prostu jakos tak z Maran i Ilaczkiem laczy mnie wyjatkowa wiez :-D

Zakretko
naprawde rewelacyjnie wygladasz! Super!
Vivienko ciesze sie ze wszystko dobrze i &&&&& nie puszczam za syneczka :)

Daria jestem pelna podziwu ze myslisz w tym momencie o kolejnym dziecku. Zazdroszcze Ci tej sily i witalnosci. Dzieci sa dla mnie wszystkim ale od kilku miesiecy kazdego wieczora padam na pysk w doslownym znaczeniu tego slowa :) wiec jesli by mi ta @ sprawila psikusa i nie nadeszla to siade i bede wyć miesiac :) Nie przesadzam. Natan widze jest niezle do przodu, jestem w szoku jak widze ze w chodziku gania i to jeszcze jest wczesniaczkiem. Moj widac leniuszek ale w sumie to mi to nie przeszkadza, zapewne jeszcze wiele razy zatesknie za czasem kiedy lezal spokojnie na macie ;)

Dziewczyny ja nawet nie mam co pisac, u mnie w kolko to samo, wstaje rano sprzatam, robie sniadanie, ogarniam dzieciory, robie zakupy, siedze na placu zabaw, gotuje, piore, prasuje, spaceruje, karmie, sprzatam, sprzatam, sprzatam :) czyli glownie sprzatam. Czekam na 1 wrzesnia, lubie poczucie jakiejs organizacji. Troche tesknie za praca. Na jesien planuje zaczac kurs, ale troche sie bije z myslami bo trwa caly rok w kazda sobote, a wiec musialabym troche "odstawic" dzieci, no ale z drugiej strony przeciez nie szlabym sie zabawic tylko ksztalcic no i w koncu przeciez mi tez sie cos od zycia nalezy. Sama nie wiem.

Wrzuce na chwile fotki.
Milego popoludnia, buziaki :*

maran-atha, widać wyraźnie, że Maja zagnieździła się w 9 dpo (podobno w tym dpo jest statystycznie najwięcej zagnieżdżeń, Kaja też uwiła sobie gniazdo w 9 dpo i też w 10 dpo miałam mega wzrost, potem lekki spadek i znów wzrost :-)).

elisse, polecam :-), moje ragdolle to psy w kociej skórze :-)

Elmo, dzięki kochana :-* Zdjęć nie usuwałam więc nie wiem czemu ich nie widać, ja je wciąż widzę w moim poście z wczoraj z godz. 23:49 :-) Ja też dołączam do grona zmęczonych ;-) i resztkę sił chcę poświęcić na wychowanie moich kochanych łobuziaków, niestety nie dałabym rady i fizycznie i psychicznie i materialnie z kolejnym dzieckiem choć czasem mi smutno, że nie doświadczę już cudu rosnącego we mnie życia a potem narodzin. Dzieci masz cudowne, Michaś jest po prostu do schrupania i jak słodko się uśmiecha a Ty wyglądasz kwitnąco!

Nusmka jakos w ciazy nie myslalam o tym ze przydalby sie brat /siostra rowiesnik Emilkowi... pewnie gdyby 3 byla dziewczynka to hym odpuscila...a tak to zawsze szanse na core mam ..ale jest mi obojetnie juz ;)

Witam :)

Iwet zaciskam kciuki i powiem ci ze z tymi testami niema reguły mi 11dpo wyszedl mega mocny test pozytywny i jest chłopczyk ;)
Trzymam kciuki

Vivienka ja tez chlopaka czuje u ciebie :)
Te badanie robi sie od 12 do 14 tyg ciazy i tak jak Piranha pisala 13,6 to ostatni dzien na to badanie ja mialam w rownym 13 i wszystko bylo ladnie widoczne

Zakrecona zdjecja pierwsza klasa ;)

Elmo Piranha piekne zdjecia dzieciaków i te slodkie kociaki ...

Piranha ja eierze,ze jest ci ciężko ale wlasnie zycie takie jest zawsze cos i to nie jedno tylko parami :/
Ale wkoncu bedzie prosta czego ci życzę z calego serducha :)
Przychodzi czas ze co sie daje przychodzi z podwojona siła spowrotem ;)

Ja tez ciężko mam ostatnio :/
Jestesmy tu ja z mężem i naszymi dzieciakami.
Samotna tesciowa i babcia
Babcia w domu starców od jakiegoś czasu pod zamknieciem bo ucieka.
Tesciowa zlamala noge kostka i nad palcami w trzech miejscach juz w ostatnim tyg dwie operacje miala.
Kazdy liczy na nas z kazda pomoca tu komputer cis sie zepsuł tu komus dzieci popilnowac tu ktoś coś potrzebuje szuka auta (moj maz sprzedaje )
Wiecznie cos tez wysiadlam zwlaszcza ostatnio jak moja najlepsza kolezanka mnie skrytykowala po tym jak ona chcuala zebym do niej przyszla na kawe a ja sue zle czulam :(
Napisala mi taka wiązanki ze szok
Typu po ci mi ta ciaza byla...jestem egoistko itd

Wszystko tez się wali i duzo ludzi nieumie zaakceptowac ze my mamy tez swoje życie!
Ale tak jak piszecie boli to jeszcze bardziej gdy robia to najblizsi....

Pozdrawiam was serdecznie :*

I oczywiscie &&&&&&&&&&&
Lapcie posylam puki moge bo tez mi czas zasuwa :)

Dziekuje dziewczyny za milego komentarza :)

Elmo super masz dzieci a Ty sliczna kobietka jestes :) wydaje mi sie ze powinnas isc na ten kurs tak jak kowisz tez Ci sie cos od zycia nalezy :)

Piranhu jak minelam 30 tc to stwierdzialam ze za szybko leci ten czas :) i ze jeszcze nie gotowa jestem Od przyszlego tyg biore sie za pranie itp czas sie przygotowac

Kevinka, życzę Ci z całego serca by i Wam się poukładało.

Airfix, nie wiem czy doczytałaś PW więc napiszę też tutaj. Dla Ciebie wyjściem byłyby gonadotropiny. Letrozol hamuje wydzielanie enzymów aromatazy co zmniejsza konwersję androgenów w estrogeny a tym samym podnosi poziom testosteronu. Gdybyś stosowała gonadotropiny to nie będzie tego efektu, zwiększysz bezpośrednio (a nie w pośredni sposób, obniżenie estrogenów ma pobudzić organizm do większej produkcji FSH) poziom FSH lub FSH i LH (w zależności od leku), ponadto podobno wysoki poziom gonadotropin sprzyja córeczce :-)

Dzieci nie chciały dziś pozować więc wklejam zastępcze zdjęcia kotów :-D, w wolnych chwilach poduczam się z fotografii (by na chwilę nie myśleć o problemach i oderwać myśli), chciałabym nauczyć się robić dobre zdjęcia.

Zobacz załącznik 639812Zobacz załącznik 639813Zobacz załącznik 639814Zobacz załącznik 639815Zobacz załącznik 639816Zobacz załącznik 639817

Ostatnia edycja:
piranha ja też ciągle uczę się robić coraz lepsze zdjęcia. Jak urodził się mój syn to postanowiłam kupić lustrzankę i stwierdzam że 50% to jednak sprzęt (i umiejętność wykorzystania sprzętu, czyli odpowiednie ustawienia), 30% to kadr i 20% odpowiednia obróbka zdjęcia. Ja robię dużo zdjęć, kombinuję, czytam i jak porównuje pierwsze zdjęcia mojego synka,a te które robię teraz to widzę duży progres. Dużo oglądam też zdjęć fotografów dziecięcych i czerpie inspiracje :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry