reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

iweet no ale żeby robić takie zdjecia to tez musi być odpowiedni model :) super Ci to wychodzi :)
Piranha nie zamartwiaj sie kochana, daj odpoczac głowie... koty sama wiesz, cudowne masz... takie przytulasne... ;)

reklama
hehe żeby nie było że z niego taki posłuszny model to z ok 100 zdjęć które zrobiłam mu w żelazowej woli, ponad połowa się nie nadawała, bo np. akurat odwróciło głowę, albo uciekł z kadru, albo zdjęcie poruszone. ale fakt czasami ładnie zapozuje mamusi i do tego ślicznie się uśmiechnie :-D

Iwett co za piękne zdjęcia ta barwa blask taka klarowność super
Pięknie
Gratuluje tego oka które trzeba jednak mieć prócz dobrego oczywiście sprzętu

I te koty pirani normalnie jak je widzę to chcę :)

iweet, cudne zdjęcia! Model również prześliczny :-) Marzę o zakupieniu lustrzanki cyfrowej (ale to dopiero jeśli wykaraskam się z tych kłopotów), jakim modelem robiłaś te zdjęcia? Ja myślałam o czymś z Nikona. W lustrzankach podobają mi się między innymi 2 kwestie - to że zdjęcie nie powstaje z takim opóźnieniem ale prawie w momencie naciśnięcia spustu (a przez to opóźnienie traciłam wielokrotnie fajne ujęcia) i to wyostrzanie docelowego obiektu a rozmazywanie tła ...no i oczywiście cała masa innych różnych możliwości, ja na razie mam kompakt, w sumie warto mieć i jedno i drugie bo lustrzanka + obiektywy trochę ważą i miejsca zajmują :-)

maran-atha, dzięki :-*

Iweet super zdjęcia :-) model cudowny :-) moj K tez sie interesuje fotografia, duzo czyta na forach i tak jak ty oglada zdjecia :-) fajnie miec taka pasję

Piranhu kociaki słodkie i powiem Ci ze jak nie lubie kotow tak Twoje i Nuuski ni sie podobaja:-)

Milej nocki

piranha ja mam body canona 600d (dla amatora, nie za drogie, ale marzy mi się pełnoklatkowe body, ale narazie nie na moją kieszeń) z obiektywem 50mm 1.8 (to obiektyw typowo portretowy i nim można właśnie takie rozmycie tła zrobić) i dodatkowo mam jeszcze obiektyw tamrona 17-50 2.8 (gdy wyjeżdżamy na wakacje i chce robić zdjęcia krajobrazów). Proponuję nie skupiać się za bardzo na body (może nie być z tych bardzo drogich), a więcej kaski przeznaczyć na dobry i jasny obiektyw. Jasny obiektyw to jest podstawa przy robieniu zdjęć w trudnych warunkach oświetleniowych. Ja np. wszystkie zdjęcia robię bez lampy, bo z lampą wychodzą płaskie i denerwuję mnie te ostre cienie. Dodatkowo mamy malutki kompakt, bo tak jak piszesz nie wszędzie się chcę dźwigać lustrzankę.Twój aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia, myślałam że masz lustrzankę :-)

zakrecona to Igorek będzie miał śliczne foty robione przez tatusia. mnie fotografia bardzo wciągnęła, do tego stopnia że zamierzam zająć się tym zawodowo :tak: niestety wiem że do mojej pracy nie mam powrotu (teraz siedzę na bezpłatnym wychowawczym), dlatego powoli szukam nowej pracy, a wolałabym tym razem spróbować ze swoją własną firmą. dlatego też szybko zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, żebym na spokojnie później mogła się zająć fotografią.

Ostatnia edycja:
Eh to i ja wystawie fotkę ta dziewczynka niestety nie moja ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1408655311.392990.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408655311.392990.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408655311.392990.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 60
iweet, może dlatego, że to dość dobry kompakt (Panasonic Lumix DMC-LX7), ma to co piszesz - jasny obiektyw z przesłoną od 1.4, też nie lubię zdjęć z lampą i staram się ich unikac (przy kotach to w ogóle odpada bo powstają odblaski w oczach ;-)), zawsze jednak robiłam bezmyślnie na automacie ;-) a od od kilku dni próbuję zgłębić możliwości tego aparatu. Dzięki za wszelkie rady, myślałam właśnie by zakupić (niestety nieprędko) obiektyw 35/1.4 i jakiś dodatkowy do krajobrazów i odleglejszych ujęć, zapisałam już sobie w notatkach polecane przez Ciebie modele obiektywów :-)

zakręcona, ja lubiłam koty ale zakochałam się w nich odkąd je mam :-), nie zdawałam sobie sprawy jakie to cudne zwierzaki.

Matik, fotka rewelacyjna, ile radości z niej bije :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry