reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

iweet no ale żeby robić takie zdjecia to tez musi być odpowiedni model :) super Ci to wychodzi :)
Piranha nie zamartwiaj sie kochana, daj odpoczac głowie... koty sama wiesz, cudowne masz... takie przytulasne... ;)

reklama
hehe żeby nie było że z niego taki posłuszny model to z ok 100 zdjęć które zrobiłam mu w żelazowej woli, ponad połowa się nie nadawała, bo np. akurat odwróciło głowę, albo uciekł z kadru, albo zdjęcie poruszone. ale fakt czasami ładnie zapozuje mamusi i do tego ślicznie się uśmiechnie :-D

Iwett co za piękne zdjęcia ta barwa blask taka klarowność super
Pięknie
Gratuluje tego oka które trzeba jednak mieć prócz dobrego oczywiście sprzętu

I te koty pirani normalnie jak je widzę to chcę :)

iweet, cudne zdjęcia! Model również prześliczny :-) Marzę o zakupieniu lustrzanki cyfrowej (ale to dopiero jeśli wykaraskam się z tych kłopotów), jakim modelem robiłaś te zdjęcia? Ja myślałam o czymś z Nikona. W lustrzankach podobają mi się między innymi 2 kwestie - to że zdjęcie nie powstaje z takim opóźnieniem ale prawie w momencie naciśnięcia spustu (a przez to opóźnienie traciłam wielokrotnie fajne ujęcia) i to wyostrzanie docelowego obiektu a rozmazywanie tła ...no i oczywiście cała masa innych różnych możliwości, ja na razie mam kompakt, w sumie warto mieć i jedno i drugie bo lustrzanka + obiektywy trochę ważą i miejsca zajmują :-)

maran-atha, dzięki :-*

Iweet super zdjęcia :-) model cudowny :-) moj K tez sie interesuje fotografia, duzo czyta na forach i tak jak ty oglada zdjecia :-) fajnie miec taka pasję

Piranhu kociaki słodkie i powiem Ci ze jak nie lubie kotow tak Twoje i Nuuski ni sie podobaja:-)

Milej nocki

piranha ja mam body canona 600d (dla amatora, nie za drogie, ale marzy mi się pełnoklatkowe body, ale narazie nie na moją kieszeń) z obiektywem 50mm 1.8 (to obiektyw typowo portretowy i nim można właśnie takie rozmycie tła zrobić) i dodatkowo mam jeszcze obiektyw tamrona 17-50 2.8 (gdy wyjeżdżamy na wakacje i chce robić zdjęcia krajobrazów). Proponuję nie skupiać się za bardzo na body (może nie być z tych bardzo drogich), a więcej kaski przeznaczyć na dobry i jasny obiektyw. Jasny obiektyw to jest podstawa przy robieniu zdjęć w trudnych warunkach oświetleniowych. Ja np. wszystkie zdjęcia robię bez lampy, bo z lampą wychodzą płaskie i denerwuję mnie te ostre cienie. Dodatkowo mamy malutki kompakt, bo tak jak piszesz nie wszędzie się chcę dźwigać lustrzankę.Twój aparat robi bardzo przyzwoite zdjęcia, myślałam że masz lustrzankę :-)

zakrecona to Igorek będzie miał śliczne foty robione przez tatusia. mnie fotografia bardzo wciągnęła, do tego stopnia że zamierzam zająć się tym zawodowo :tak: niestety wiem że do mojej pracy nie mam powrotu (teraz siedzę na bezpłatnym wychowawczym), dlatego powoli szukam nowej pracy, a wolałabym tym razem spróbować ze swoją własną firmą. dlatego też szybko zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, żebym na spokojnie później mogła się zająć fotografią.

Ostatnia edycja:
Eh to i ja wystawie fotkę ta dziewczynka niestety nie moja ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1408655311.392990.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408655311.392990.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408655311.392990.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 65
iweet, może dlatego, że to dość dobry kompakt (Panasonic Lumix DMC-LX7), ma to co piszesz - jasny obiektyw z przesłoną od 1.4, też nie lubię zdjęć z lampą i staram się ich unikac (przy kotach to w ogóle odpada bo powstają odblaski w oczach ;-)), zawsze jednak robiłam bezmyślnie na automacie ;-) a od od kilku dni próbuję zgłębić możliwości tego aparatu. Dzięki za wszelkie rady, myślałam właśnie by zakupić (niestety nieprędko) obiektyw 35/1.4 i jakiś dodatkowy do krajobrazów i odleglejszych ujęć, zapisałam już sobie w notatkach polecane przez Ciebie modele obiektywów :-)

zakręcona, ja lubiłam koty ale zakochałam się w nich odkąd je mam :-), nie zdawałam sobie sprawy jakie to cudne zwierzaki.

Matik, fotka rewelacyjna, ile radości z niej bije :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry