reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha przykro mi. My dostaliśmy w twarz jakiś miesiąc temu od najbliższej rodziny po prostu szok przeżyłam ze tak podlym mozna być. I z taka premedytacja działać od tylu lat. Przynajmniej wiemy na czym stoimy chociaż wciąż boli

reklama
vivienko widzisz nie ma co sie zamartwiac trzeb byc dobrej mysli :)

pirahna matko krzysia to bym nie poznala taki z niego juz chlopaczek ze szok pewnie od kolezanek odgonic sie nie moze a corka sliczna podobna do krzysia i mamy :)

airfix mialam isc dzisiaj ale lekarz przyjmuje do poludnia to nie mam jak z trojka dzieci;/ jutro to samo wiec w poniedzialek na poludnie a baba co mowila mezowi wyniki ona mowi ze sie nei zna bo ona jest u ginekologa a nie rodzinnego tylko mowi ze dwa wyniki sa negatywne i musze sie stawic ale hemoglobina dobra .. maz sie smieje ze mnie ubezpieczy jak bym miala pasc :-D

Hejka!

Daria
, ano rosną te dzieciaki nasze jak na drożdżach :-), obiecałam sobie robić więcej zdjęć bo czas tak szybko ucieka i warto zapisać coś z tych przemykających, ulotnych chwil :-) Daj znać jak dostaniesz już wyniki.

małe liski
, ja też w odstęp nie wierzę ;-), wierzę natomiast, że bardzo duże znaczenie ma dieta, poziom minerałów, pH i hormony, jony trochę mniej ale również mogą namieszać bądź pomóc skoro wpływają na polaryzację komórki. Daj znać jak będziesz mieć wyniki. Tak jak napisała maran-atha nie liczy się wysokość temperatury ale różnica pomiędzy temperaturami w I i II fazie cyklu. Czasem też niższe tempki w FL nie są złym znakiem - zależy to wszystko od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu i estrogenu, ja np. mam niezbyt czuły ten ośrodek i skoki oraz spadki na moich wykresach były zawsze delikatne, u innych kobiet na wykresach są czasem Himalaje i Rowy Mariańskie :-D (czuły ośrodek termoregulacji). Twój progesteron był wtedy bardzo wysoki i prawdopodobnie w tym cyklu też jest wystarczający, tempki zaniża tez czasem wzrost estradiolu a on też jest potrzebny do zajścia w ciążę i utrzymania ciąży (prowadzono badania i częściej dochodziło do ciąży w cyklach, w których był większy wyrzut estrogenu przed implantacją, prawdopodobnie ten wyrzut inicjuje wydzielanie białka EPF przez wędrujący do macicy zarodek ).

iweet, wykres faktycznie mega ciążowy. A to był test 10-tka i czy odczekałaś dłużej jak w instrukcji? Mi się wydaje, że dzień owulacji masz idealnie zaznaczony, wszystko do tego dnia pasuje.

Elle, boję się, że już ciężko mi będzie zaufać tej osobie, prędko też nie zapomnę bo konsekwencje będę odczuwać przez najbliższych kilka długich lat. A może sprawdź sobie poziom AMH tak dla własnego spokoju (w dowolnym dc)?

maran-atha, dzięki kochana, dodałaś mi otuchy, faktycznie strasznie dużo nieszczęść na Was spadło i dobrze, że macie już to za sobą, teraz na pewno spotka Was tylko to co dobre, radosne i szczęśliwe (w tym oczywiście zdrowy synuś) :-) Jednak Wy przechodziliście to wszystko razem co dodawało na pewno sił a mnie okłamywała właśnie ta druga osoba, która miała być dla mnie wsparciem i mieliśmy być razem na dobre i na złe. Trzymam mocno kciuki za ten cykl!

patka90, mierzysz codziennie rano o tej samej godzinie, przed wstaniem z łóżka i najlepiej po minimum 3 godzinach snu. Gdzieś czytałam, że najlepiej mierzyć do godz. 7 bo potem temperatury zaczynają wariować.

Czesc dziewczyny

iweet
wykres bardzo ladny Zaciskam kciuki zeby to byl TEN cykl:)

Piranhu wspolczuje bardzo bo nie ma nic gorszego niz zawiesc sie na bliskich :( cos o tym wiem Dalej wierze ze juz niedlugo przyjda do Was lepsze dni i humor sie poprawi Niestety czesto wlasnie jest ze nieszczescia chodza parami i że jak cos sie pie.... to juz kilka rzeczy na raz ale musisz byc dobrej mysli Niedlugo wsYstko sie ulozy i bedziesz szczesliwa Tego Ci zycze z calego serduszka bo taka dobra osoba jak ty zasluguje na to :*
dzieciaczki masz cudowne, rosna jak na drozdzach :) kociaki tez przeslodkie Trzymaj sie kochana Bedzie dobrze
Dorcia, Nuuska a Wy co kochane? zaniemowilyscie czy jak?:) cco tam u Was?
Ana123 ​gratuluje :)

Ostatnia edycja:
hej hej :)

Witam sie ponownie, choc u Nas leje, zimno jak nie wiem i niestety ale tegoroczny urlop uwazam za nieudany :/ pogoda nie wypalila kompletnie,nie wiem czy w zwiazku z tym nie wrocimy jutro a nie w sobote, bo miedzy Bogiem a prawda nie ma tu co robic w taka pogode :zawstydzona/y:a planowalismy na dzis calodzienna wycieczke do Olsztyna, nad Zloty Potok a tu jedna wielka klapa, jeszcze wczoraj auto trzeba bylo zawiesc do mechanika bo okazalo sie, ze przez peknieta opone, ktora byla ostatnio wymieniana pekla sprezyna podtrzymujaca samochod nad kolem ( nie znam sie na tym ) no i jestesmy na ta chwile uziemieni, auto odbieramy dopiero wieczorem albo jutro rano :dry:

vivienka sliczny kropus!! wiedzialam ze bedzie dobrze, podczytuje Was caly czas i od poczatku wierzylam ze wszystko sie ulozy. Nie bylo innej mozliwosci :)) teraz wiec duuuzo odpoczywaj i nie denerwuj sie juz :blink:

zakrecia kontrola z ZUS-u ?? ale ze gdzie ? w domu ?? heh Zus powiem Ci w tym roku ma na prawde jakies pokopanie ze sprawdzaniem wszystkiego, u Nas w Poradni przez ostatnie 3 lata nie poszlo na raz tyle kartotek do sprawdzenia ( ktore oczywiscie zazyczyli sobie listownie - od osob przebywajacych dluzszy czas na L4) co w poprzednim miesiacu:sorry2:w pewnym momencie zaczelam zastanawiac sie o co chodzi bo wczesniej nie bylo czegos takiego...no ale jak nie wiadomo o co chodzi to $$$$ wiec szybko sie naprostowalam :)
Jak sie czujesz w ogole ??? remont juz zrobiony ? :)

Airfix doczytalam o wyniczkach badan.Kochana Ty sie nie zalamuj ja Cie bardzo prosze tylko glowka do gory i walczymy dalej ! Czy Femare bralas za wiedza ginka bo nie pamietam ? Swoja droga zadzialala bo pamietam ze mialas dwa pecholki wiec kurcze moze taki jednocykliczny zamet ? :blink: A jak reszta hormonow ?

Akuku hehehe Ty wiesz jak ja na lutowkach pisalam, to malo kto w to wierzyl, ze zaplanowanie plci jest w ogole mozliwe :) Ale jest i na pewno z pomoca dziewczyn uda sie ustrzelic piekna dziewczynke :D !! Swoja droga pamietam, ze pisalas ze na Emilku koniec a tu jednak :-D:-D?

piranha Slonko moje, nie bede pisac ze wiem jak sie czujesz bo nie wiem czego dotyczyla owa sytuacja i temat w ktorym bylas oklamywana, ale nieszczesciem jest doswiadczyc tego..mowie to z wlasnej autopsji eh..:zawstydzona/y:u mnie od jakiegos czasu jest zle jesli chodzi o te kwestie, wielu rzeczy nie potrafie zrozumiec jak i wielu pogodzic z sama soba, bo czasem czlowiek robi rzeczy ktorych nie da sie naprawic w zaden sposob, a czas zamiast leczyc- poteguje odczucie krzywdy :-( A jak M. z praca ? Dalej taka kiszka ?
U mnie zaczal sie nowy cykl, ale tak jakby go nie bylo...leci cos ale jakby nie lecialo. Skapy, skapy i jeszcze raz skapy. Cykle sie skrocily ale niestety @ tez,bo tak jak kiedys 7 dnia mialam jeszcze plamienia, tak teraz w 5dc jest juz po wszystkim.

Nuuska no tak Ty na urlopie Zapomnialam :D haha ciaza mi na pamiec nie sluzy :D u mnie w koszalinie czeste sa kontrole ciezarnych na L4 czy sa w domu a jak nie zastana tomtrzeba pisac wyjasnienie gdzie sie bylo i dlaczego Choc mis ie to w glowie nie miesci jak mam wypisane ze moge chodzic to i tak kontroluja Masakra mam siedziec w domu jak trendowata :) ale jakos musze sie przemeczyc Robia wszsttko zeby przyczepic sie i nie wyplacic chorobowego lub maciezynskiego bo oczywiscie prowadzac dzialalnosc i placac co miesiac ponad 1 tys do zusu to mi sie nie nalezy ahh szkoda gadac na ich temat
u nas tez pogoda kiepska Wlasnie to jest najgorsze czekasz caly rok na urlop i jak juz jest to pogoda sie psuje :( remont idzie po malu bo moj k nie moze wziasc urlopu i robi po pracy czyli tylko wieczorami i co druga sobote ale do malego pokoju mamy wsYstko kupione wiec od poniedzialku ruszamy :) teraz konczy klasc plyty kipsowo-kartonowe w przedpokoju a malowaniem zajmie sie jak bedzie pokoj Igora gotowy Trzymaj sie kochana

Przesyłam moc fluidow ;)

Załączniki

• DSC_0101.jpg
    DSC_0101.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC08156.jpg
    DSC08156.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 104
Ostatnia edycja:
Verita za to moja mała ma 1,5 roku i już jej kiteczki robię ;) mam nadzieję, że jednak o chłopaka łatwiej się postarać.

Piranha przykre, że bliska osoba robi takie rzeczy :/ śliczne maluchy i jakie ładne koty :) to są rag-dolle? Marzą mi się kiedyś.

małe liski ile czasu się już staracie? Najważniejsze, że naładowałaś akumulatory i dalej będziecie się starać. Nie jest łatwo z tą dietąprzez dłuższy czas. Jak można dokładnie ustalić, kiedy jest owu? Jamam zawsze kłucie, czy to oznacza, że wtedy jest owulacja?

iweet84 z wykresu wygląda, że owulacja jest dobrze oznaczona. A śluz i szyjkę też sprawdzasz? Jak ja nie jestem pewna to zawsze sprawdzam, kiedy jest miękka i otwarta. Trzymam kciuki, by sięudało.

Elle87 też uważam, że nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko. W końcu się uda i zobaczymy dwie kreski na tescie ciążowym.

maran-atha ten rok już masz spokojniejszy, więc odetchnęłaś. Zazwyczaj jakcoś sięsypie, to na całego niestety.

Nuuuśka pogoda faktycznie się popsuła. Wczoraj u mnie okropnie wiało. Nieciekawie z autem :-/ My ostatnio musieliśmy holować i okazało się, że zaczep się poluzował i rozładował akmulator. Du jutra trzeba wytrzymam bez auta. U mnie też ostatnio z cyklem podobnie. Może mimo to będzie dobry.

Zakręcona, nieciekawie z tą kontrolą ZUS. Do wszystkiego chcą się przyczepić.

My jutro jedziemy do dziadków i zostawiamy małą a sami w poneidziałek lecimy na wakacje do Turcji :) mam nadzieję, że jedzenie będzie sprzyjać diecie.

piranha ja też staram się robić sporo zdjęć synowi i co jakiś czas wywołuję, bo uwielbiam oglądać zdjęcia w albumie a nie na komputerze :) tempki w granicach 37,2 były i w cyklach niestaraniowych, tylko zawsze pod koniec cyklu już widać było delikatne (schodkowe jeszcze) spadki. Test był 10 (one step pregnacy) i odczekałam 10 minut, potem wyrzuciłam. ale sprawdzałam pod światło i nie było nawet malutkiego cienia widać. nie przypuszczałam że uda nam się w pierwszym cyklu, także rozczarowania nie ma. teraz chce zrobić poziom minerałów, bo w następnym cyklu jony pewnie nie będą mi sprzyjać, ale mam nadzieje że minerały są już bardziej dziewczynkowe. I chcę spróbować O+12, tylko jak to zrobić jeśli nie mam żadnego bólu owulacyjnego? Czy po skoku tempki rano, staranka wieczorem to nie będzie za późno? Na monitoring nie mam jak iść bo nie mam z kim zostawić syna :(

zakrecona piękny brzuszek

nuska kurcze tak to już jest z tą pogodą u nas. nieraz sierpień, wrzesień brzydki i deszczowy, a w październiku cieplutka jesień.

elisse szyjkę sprawdzałam, a ze śluzem w tym cyklu było bardzo kiepsko, nawet żeby ph sprawdzić czasami nie miałam jak tak było go mało

Ostatnia edycja:
reklama
zakrecona hihi ciekawa jestem czy sie potwierdzi:sorry2: najszybciej dowiem sie za miesiac ;-) sliczny brzusio juz masz ;) i mezus widze talent plastyczny tez ma ;)

nusia szkoda ze pogoda wam nie dopisala, ale mam nadzieje ze chociaz troche odpoczeliscie i naladowaliscie sil na kolejne miesiace :* Jak tam odezwal sie ktos juz z wyslanych cv?

airfix,Piranha pamietacie jak wam wklejalam zdiecie od znajomej z dzidzia zebyscie zgadly plec? Typowaliscie na chlopczyka i bedzie Moryc :-) fajnie maja ze im sie udalo ale troche takie cos denerwuja ze nie musiala przechodzis przez jakas diete,suplementy,przygotowania tylko chop siup i maja chłopaka :angry: i jeszcze jak byli w 9 tyg mowili ze oni i tak juz wiedza ze bedzie chlopak :crazy: bo ona spala po prawej stronie lozka a on po lewej :-D:-D myslalam ze pekne ze smiechu!!!!

piranho przykro mi ze spotkalal cie taka przykrosc ze strony tak bliskiej ci osoby,nawet czlowiek nie raz nie pomysli a powie albo zrobi cos glupiego... sliczne masz dzieciaczki,jak wymalowane ;)
Mam do ciebie pytanko jak myslisz kiedy byl by najlepszy czas na prenatalne badanie? Chcialam isc w 13+6 ale nie wiem czy to juz za pozno nie bedzie.... jedziemy specjalnie do Pl na to badanie... altnatywa by bylo 13+0 jakie by bylo najlepsze rozwiazanie wedlug ciebie? Moze byc ze dzidzia bedzie za duza i powiedza ze przyiernosci nie moga juz zmierzyć albo ze jest niemiarodajne?

dziekuje wszystkimi za cieple slowa z waszymi kciukami sie udalo :tak::-) ale nie puszczajcie jeszcze
Sle jeszcze takie niepewne/świeżutkie fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

elisse witaj! trzymam kciuki za staranka.Robisz cos jeszcze procz diety? Suplementy, sprawdzanie poziomu hormonow ,mineralow? Na urlopie uważajcie na jedzenie... w de w telewizji trabia ze strasznie duzo ludzi spedza polowe urlopu w szpitalach w Turcji.Ze albo jedzienie albo woda chlorowana w basenie,ze cos niby jest nie tak.Nie mowie ze w kazdym hotelu ale uwazajcie na siebie ;) Najlepiej bym powiedziała po kileiszku wodki codziennie ale to dieciechlopczykowej nie sprzyja...

Airfix powiem ci ze ludzie gadli i zawsze beda gadac tego nje zmienisz.Mozesz tylko zmienic nastawienie swoje do tych plot...
Ja tam od kad jestem z m to jakos lajtowo podchodze do wielu spraw.Po co się stsowac i nabawic sie jeszcze nie daj boże zmarszczek przez ten caly stres ;) glowa do gory i patrz zebyscie wy jako rodzina byli szczesliwi;)

Verita wracaj szybko do zdrowka!

Ostatnia edycja:
Do góry