reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik na pewno nie Twoja ta dziewczynka? normalnie jak rodzeństwo, bardzo podobna do Twoich chłopaków. Zdjęcia fajne, z pomysłem, właśnie takie lubię.

piranha przysłona 1.4 to super jasny obiektyw. fajny sprzęt masz w domu. ja właśnie też na początku robiła zdjęcia w automacie, ale nie byłam z nich zupełnie zadowolona. stwierdziłam że nie po to wydałam kasę na lustrzankę żeby mieć średnie zdjęcia. obiektyw 35mm 1.4 też mi się marzy, ale dopiero jak wystartuję ze swoją firmą i trochę na niego zarobię :happy2: jeszcze chciałabym kupić obiektyw fish-eye, też ciekawe zdjęcia można nim robić

reklama
Zakrętko moja ?? Ha ha No fajna na prawdę przekochana i jeszxE ma moje ulubione imię Oliwia eh.... Szkoda :) ale miko było mieć przez 2 tyg dziewczynkę , zupełnie inaczej jak z chłopcami taka delikatna wrażliwa , miałyśmy wspólne tematy , robiliśmy sobie fryzury :) super
A to jedna z jej fryzur na moich włosach ;) super było by mieć dziewczynkę

Zauważyłam że z chłopcami człowiek robi sie twardszy , przynajmniej ja.
No poprostu jest inaczej i to było ewidentne widoczne ImageUploadedByForum BabyBoom1408661607.930876.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1408661607.930876.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1408661607.930876.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 59
cześć :-)

Iweet jak temp? ale masz przystojniaka blondaska :) zdjęcia super.
Matik twoi przystojniacy zawsze z bananem na buzi, uśmiechnięci od ucha do ucha - fajni chłopcy

male liski moja tempka w dół, więc nie testowałam bo nie ma po co, ale u Ciebie pięknie w górę. Robiłaś test? Nie pisz że nie. Wynik chyba jest oczywisty :-)

Piraniu super te foty Ci wychodza :tak: masz komu robic bo i dzieciaczki fotogeniczne oraz koty piekne :tak: zycze Ci zeby Ci sie wszystko ulozylo po Twojej mysli. A powiedz mi czy castagnus ma jakis wplyw na tempke? Bo zawsze mialam dosyc niskie tempki w 1 fazie cyklu 3.20-3.40 a teraz utrzymuje sie na rownym poziomie 3.67? Od tego cyklu zaczelam brac castagnus. Jak bede u ginka w srode to poprosze go o skierowanie na badanie rezerwy jajnikowej
Iweet slodki ten Twoj synek :-)
Male liski szybko rob tesciora bo tu nie moze byc inaczej jak tylko II kreseczki taka piekna tempka. Jak w tym cyklu dzialaliscie, po owulacji? Bierzesz dupka 2 razy dziennie? Mocno trzymam &&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Iweet a jak długą masz zazwyczaj drugą fazę cyklu?...zrobiłam dziś tylko test owu,jest wyraźna druga kreska ale ciut słabsza od kontrolnej. Mam przygotowany test ciążowy, 25tkę, leży sobie w szufladzie :) ale ja czuję się jednak jak przed @ i jak zerkam na wykresy z poprzednich kilku miesięcy, czasem zdarzały mi sie takie skoki tuż przed @. Mała nadzieja jest, zobaczymy jutro

Elle ten cykl miałam trochę inny niz poprzednie, spodziewałam się owu później, ból owu był słabszy, chciałam zadziałać tylko kilka godzin po owu, ale nie byłam pewna czy to był ból owulacyjny, później lekko pobolewały mnie jeszcze jajniki, poczekałam około 12 godzin, nie było już żadnego śluzu, na szybko zadziałaliśmy. Po 20 minutach zastosowałam sylk i replens. Jak zobaczyłam słabą temp po owu, pomyślałam że jednak nie zdążyliśmy. Kochaliśmy się też 2,3 dni przed owu, nie wiedziałam wtedy że owu będzie tak szybko,spodziewałam się,że przyjdzie za 5,6 dni. Na wszelki wypadek zakwasiłam się mocno po (abiofem) i starałam się utrzymywać już niskie ph przez następne dni. Jak ja bym chciała żeby temp jutro nie spadła! Elle ja po castagnusie - wydaje mi się, że to on tak zadziałał - miałam wcześniej niż zazwyczaj owulację. Więc może spróbuj wcześniej w tym cyklu zacząć z testami LH

Ostatnia edycja:
male liski zazwyczaj mam 16 dni fl ale w ostatnim cyklu była 15 dni więc albo w niedzielę albo w poniedziałek przyjdzie @. Jadę po zapas podpasek, bo nie mam w domu nic, nie kupowalam żeby nie zapeszyć, hehehe :-D zatestuj jutro, myślę jeśli coś jest na rzeczy to już wyjdzie chociaż cień.

właśnie sobie policzyłam że jak w poniedziałek przyjdzie @ to w przyszłym cyklu jonas na chłopaka, ale z drugiej strony nawet jak przyjdzie w niedzielę to owu może byc później i i tak na chłopaka :wściekła/y: a w tym cyklu wszystko pięknie mi sprzyjało, przed pełnią było, znak żeński i jonas dokładnie wychodził mi na 8 sierpnia na dziewczynkę, do tego w noc przed owulacja była straszna burza a ja w tą burzę chodziłam i otwierałam wszystkie okna, żeby jak najwięcej jonów ujemnych powpadało :szok: i w dniu owulacji na naszym dachu siedziały 3 bociany i 2 latały w okół domu, a mąż się śmiał że szkoda że to bociany nie przynoszą dzieci hehehe ;-)

Male liski no to jest duza szansa ze sie udalo albo z odstepu 2, 3 dniowego albo 0+12 :-) pierwszy cykl bierzesz castagnus? Bo ja pierwszy i chyba tak jak mowisz owulka moze byc wczesniej... ale dupka nadal bierzesz 2x dziennie? Jutro na pewno cien bedzie, zobaczysz :tak:

reklama
Elle nie wiem czemu założyłam z góry że ten cykl jest stracony, dopadło mnie w tym cyklu czarnowidztwo, jak tylko zobaczyłam plamienia po @...brałam dupka przez 2 dni(2 tabletki dziennie), od 2dpo, a potem zobaczyłam że temp słabo do góry idzie, przerwałam dupka :-(, zaczełam od dziś jak zobaczyłam że temp skoczyła tak ładnie do góry.

Ostatnia edycja:
Do góry