reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

u mnie z Maja test ciązowy pozytywny wyszedł w 12 dniu po owulacji, I nie była to mega kreska raczej bardzo słabiutka I pamietam, ze zrobiłam test jakos tak ok 4-5tej rano bo tak wstalam na siku I poczekałam 5 minut I kreski nie było wiec wyrzucilam test do kosza I poszłam do łózka, ale cos mnie tknęło, że może za krótko czekalam I wrócilam do łazienki wyjelam go z kosza I sie jeszcze raz popatrzyłam no I cos tam bladego było ;) ale na tyle widoczne, że było widac bez wpatrywania sie pod swiatlo itp. no I tak sie jakos tym faktem podjarałam, ze nie mogłam juz zasnąć... no a mój wykres wygladał wówczas tak:

testy owulacyjne były wowczas mega pozytywne bo tez zrobiłam z ciekawosci bo słyszałam, ze w ciazy wychodza pozytywne I robilam je w terminie spodziewanej @ I obie kreski były tak samo ciemne :)

reklama
iweet84 do @ jeszcze trochę czasu masz. Może jednak się uda. U mnie zaś na odwrót ze śluzem. U mnie moja mama też takie teksty rzuca. Ja identycznie przytyłam w ciąży i też 2 kg na plus. Słyszę, że u mnie będzie dziewczynka, bo u mnie w rodzinie prawie nikt parki nie ma i tylko sobie zdrowie marnuję nie jedząc słodyczy.. Będzie dobrze. Wierzę, że nam się uda. Nie przejmuj się docinkami. Ja na test nawet po dwóch godzinach patrzałam. Był cień cienia a po 3 dniach już po 10 minutach było widać ładnie.

vivienka może za miesiąc już coś będzie widać :) Oprócz diety biorę też suplementy, ale nie aż tyle, co na liście. Nie sprawdzałam hormonów. Aż tak nie chcę ingerować. Jakoś jednak ludzie mają chłopców i dziewczynki. Mam nadzieję tyle wystarczy, będę też pić napój z sody. Ja kupuję leki na problemy z układem pokarmowym. Na wodę trzeba uważać podobno. A czemu alkohol nie sprzyja?

piranha moja mała miała dość długie włoski jak się urodziła. Ja już jej podcinałam a i tak piękne kiteczki ma :) koty masz cudne. Zawsze psy miałam. Teraz mamy papillonka, którego ja miałam i dwadachowce męża. A w przyszłości właśnie taki ragdoll może jakoś połączy psa z kotem ;)

Airfix zazwyczaj nikt się na tym nie zna i uwierzy :) jakoś trzeba sobie radzić.

małe liski trzymam kciuki, by się udało :) mi ostatnio właśnie ta kreska testowa nie wyszła tak samo mocna jak kontrolna. Owulację miałam na pewno. 12dc miałam ukłucie. Wieczorem był najmocniejszy test a dnia następnego już nie. Moim zdaniem była 12/13 dc w nocy. Ból pękania pęcherzyka mam wcześniej. U mnie cykle są jak w zegarku :) równo 27 dni, więc mam nadzieję za 1 razem się uda. Staramy się od września :)

U mnie dziś pakowania ciąg dalszy a jutro 8 godzin podróży. Oby Lilianka była spokojna :) Ciężko będzie na wakacjach trzymać się tego wszystkiego.

Witajcie.

Piraniu sciskam Cie i tule i wogole. Zycze duzo sily i wiary w lepsze jutro. Oby sie jak najszybciej wszystko poukladalo po Twojej mysli :****** i zgadzam sie z dziewczynami dzieciaki masz przesliczne, choc ostatnich zdjec nie widzialam niestety. Pozdrawiam

Maran zagladam tak naprawde aby Cie wesprzec &&&&& na ostatniej prostej przed owu :) niech wszystko ulozy sie po Twojej mysli! &&&&&

Ilaczku jesli tez teraz wracasz do staran to za Ciebie rowniez &&&&&&&&&

Oczywiscie dziewczyny wszystkim wam mocno kibicuje i &&&&& zaciskam z calych sil. Po prostu jakos tak z Maran i Ilaczkiem laczy mnie wyjatkowa wiez :-D

Zakretko
naprawde rewelacyjnie wygladasz! Super!
Vivienko ciesze sie ze wszystko dobrze i &&&&& nie puszczam za syneczka :)

Daria jestem pelna podziwu ze myslisz w tym momencie o kolejnym dziecku. Zazdroszcze Ci tej sily i witalnosci. Dzieci sa dla mnie wszystkim ale od kilku miesiecy kazdego wieczora padam na pysk w doslownym znaczeniu tego slowa :) wiec jesli by mi ta @ sprawila psikusa i nie nadeszla to siade i bede wyć miesiac :) Nie przesadzam. Natan widze jest niezle do przodu, jestem w szoku jak widze ze w chodziku gania i to jeszcze jest wczesniaczkiem. Moj widac leniuszek ale w sumie to mi to nie przeszkadza, zapewne jeszcze wiele razy zatesknie za czasem kiedy lezal spokojnie na macie ;)

Dziewczyny ja nawet nie mam co pisac, u mnie w kolko to samo, wstaje rano sprzatam, robie sniadanie, ogarniam dzieciory, robie zakupy, siedze na placu zabaw, gotuje, piore, prasuje, spaceruje, karmie, sprzatam, sprzatam, sprzatam :) czyli glownie sprzatam. Czekam na 1 wrzesnia, lubie poczucie jakiejs organizacji. Troche tesknie za praca. Na jesien planuje zaczac kurs, ale troche sie bije z myslami bo trwa caly rok w kazda sobote, a wiec musialabym troche "odstawic" dzieci, no ale z drugiej strony przeciez nie szlabym sie zabawic tylko ksztalcic no i w koncu przeciez mi tez sie cos od zycia nalezy. Sama nie wiem.

Wrzuce na chwile fotki.
Milego popoludnia, buziaki :*

maran-atha, widać wyraźnie, że Maja zagnieździła się w 9 dpo (podobno w tym dpo jest statystycznie najwięcej zagnieżdżeń, Kaja też uwiła sobie gniazdo w 9 dpo i też w 10 dpo miałam mega wzrost, potem lekki spadek i znów wzrost :-)).

elisse, polecam :-), moje ragdolle to psy w kociej skórze :-)

Elmo, dzięki kochana :-* Zdjęć nie usuwałam więc nie wiem czemu ich nie widać, ja je wciąż widzę w moim poście z wczoraj z godz. 23:49 :-) Ja też dołączam do grona zmęczonych ;-) i resztkę sił chcę poświęcić na wychowanie moich kochanych łobuziaków, niestety nie dałabym rady i fizycznie i psychicznie i materialnie z kolejnym dzieckiem choć czasem mi smutno, że nie doświadczę już cudu rosnącego we mnie życia a potem narodzin. Dzieci masz cudowne, Michaś jest po prostu do schrupania i jak słodko się uśmiecha a Ty wyglądasz kwitnąco!

Nusmka jakos w ciazy nie myslalam o tym ze przydalby sie brat /siostra rowiesnik Emilkowi... pewnie gdyby 3 byla dziewczynka to hym odpuscila...a tak to zawsze szanse na core mam ..ale jest mi obojetnie juz ;)

Witam :)

Iwet zaciskam kciuki i powiem ci ze z tymi testami niema reguły mi 11dpo wyszedl mega mocny test pozytywny i jest chłopczyk ;)
Trzymam kciuki

Vivienka ja tez chlopaka czuje u ciebie :)
Te badanie robi sie od 12 do 14 tyg ciazy i tak jak Piranha pisala 13,6 to ostatni dzien na to badanie ja mialam w rownym 13 i wszystko bylo ladnie widoczne

Zakrecona zdjecja pierwsza klasa ;)

Elmo Piranha piekne zdjecia dzieciaków i te slodkie kociaki ...

Piranha ja eierze,ze jest ci ciężko ale wlasnie zycie takie jest zawsze cos i to nie jedno tylko parami :/
Ale wkoncu bedzie prosta czego ci życzę z calego serducha :)
Przychodzi czas ze co sie daje przychodzi z podwojona siła spowrotem ;)

Ja tez ciężko mam ostatnio :/
Jestesmy tu ja z mężem i naszymi dzieciakami.
Samotna tesciowa i babcia
Babcia w domu starców od jakiegoś czasu pod zamknieciem bo ucieka.
Tesciowa zlamala noge kostka i nad palcami w trzech miejscach juz w ostatnim tyg dwie operacje miala.
Kazdy liczy na nas z kazda pomoca tu komputer cis sie zepsuł tu komus dzieci popilnowac tu ktoś coś potrzebuje szuka auta (moj maz sprzedaje )
Wiecznie cos tez wysiadlam zwlaszcza ostatnio jak moja najlepsza kolezanka mnie skrytykowala po tym jak ona chcuala zebym do niej przyszla na kawe a ja sue zle czulam :(
Napisala mi taka wiązanki ze szok
Typu po ci mi ta ciaza byla...jestem egoistko itd

Wszystko tez się wali i duzo ludzi nieumie zaakceptowac ze my mamy tez swoje życie!
Ale tak jak piszecie boli to jeszcze bardziej gdy robia to najblizsi....

Pozdrawiam was serdecznie :*

I oczywiscie &&&&&&&&&&&
Lapcie posylam puki moge bo tez mi czas zasuwa :)

Dziekuje dziewczyny za milego komentarza :)

Elmo super masz dzieci a Ty sliczna kobietka jestes :) wydaje mi sie ze powinnas isc na ten kurs tak jak kowisz tez Ci sie cos od zycia nalezy :)

Piranhu jak minelam 30 tc to stwierdzialam ze za szybko leci ten czas :) i ze jeszcze nie gotowa jestem Od przyszlego tyg biore sie za pranie itp czas sie przygotowac

Kevinka, życzę Ci z całego serca by i Wam się poukładało.

Airfix, nie wiem czy doczytałaś PW więc napiszę też tutaj. Dla Ciebie wyjściem byłyby gonadotropiny. Letrozol hamuje wydzielanie enzymów aromatazy co zmniejsza konwersję androgenów w estrogeny a tym samym podnosi poziom testosteronu. Gdybyś stosowała gonadotropiny to nie będzie tego efektu, zwiększysz bezpośrednio (a nie w pośredni sposób, obniżenie estrogenów ma pobudzić organizm do większej produkcji FSH) poziom FSH lub FSH i LH (w zależności od leku), ponadto podobno wysoki poziom gonadotropin sprzyja córeczce :-)

Dzieci nie chciały dziś pozować więc wklejam zastępcze zdjęcia kotów :-D, w wolnych chwilach poduczam się z fotografii (by na chwilę nie myśleć o problemach i oderwać myśli), chciałabym nauczyć się robić dobre zdjęcia.

Zobacz załącznik 639812Zobacz załącznik 639813Zobacz załącznik 639814Zobacz załącznik 639815Zobacz załącznik 639816Zobacz załącznik 639817

Ostatnia edycja:
piranha ja też ciągle uczę się robić coraz lepsze zdjęcia. Jak urodził się mój syn to postanowiłam kupić lustrzankę i stwierdzam że 50% to jednak sprzęt (i umiejętność wykorzystania sprzętu, czyli odpowiednie ustawienia), 30% to kadr i 20% odpowiednia obróbka zdjęcia. Ja robię dużo zdjęć, kombinuję, czytam i jak porównuje pierwsze zdjęcia mojego synka,a te które robię teraz to widzę duży progres. Dużo oglądam też zdjęć fotografów dziecięcych i czerpie inspiracje :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry