reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka Współczuje takiego samopoczucia..biedna...ja też miałam takie gigantyczne migreny w ciąży, w tym nawet w dzień ślubu...myślałam że oszaleje. Oby Cię to opuściło szybko...mnie do końca ciąży mordowało.
Zazdroszczę tak pozytywnie wypadu nad morze...tęsknie strasznie za takim chociaż jednym dniem nad morzem :)

Dorcia I Ty też biedna się mordujesz z tymi migrenami, wymiotami... Przytulam mocno i oby Wam to szybko minęło dziewczyny :) Bo ja zapowiedziałam temu u góry hihi że w drugiej ciąży już sobie nie życzę tego samego, już się wycierpiałam przez całe 9 miesięcy.

Zakrecona Te panele do których dałaś linka to moje wymarzone do salonu ;))) Ja widziałam w leroy merlin podobne coś po 120zł za metr kwadratowy i niby to była deska z prasowanego bambusa czy coś takiego ;) Mój brat też takie ma w całym domu, zastanawiam się tylko jak się to myje czy w te rowki nie wchodzi wszystko?

Nuuusia Gratuluje odwagi ;) ja miałam robić 3 tygodnie temu ten o którym kiedyś wspominałam ( na szyjo -klatce pamietasz hahaha? ) , no a dokładniej to troche niżej jak obojczyk....i nawet dziewczyny dzwoniły po mnie bo chlopak przyjechał do kolezanki i w domu dwóm róbił, ale spanikowałam, daj spokój jak się darła jedna to ja mówie- że nie ide bo siary narobie hahaha Ma przyjechac jeszcze za miesiac, ale wtedy te starania....ja chyba odpuszcze na razie bo wiem ze to bedzie za duzy stres dla mnie, a tak chciałam zrobić zanim zajde w ciąże...

Dziś dzień bez Femary.....wreszcie wracam do świata żywych;)Czuje że na prawym jajniku na bank coś jest...i nie wiem czy z lewego coś nie będzie też bo czuje ciągnięcie, ale zobaczymy we wtorek....
No a teraz nie ma Kirusi i nie mam się kogo spytać- czy jesli w jednym cyklu by były dwa pecherzyki to czy w drugim tez można liczyć na dwa? czy może się okazać że będzie jeden?
Bo mam dylemat na ten miesiac- jesli w tym cyklu byłyby dwa pecherzyki- a przy dwoch lekarz kazał sie starać, bo że z 1 moze byc cięzko, to czy się starać ( ale znow ta budowa i nie mozemy sobie pozwolić żeby dziecko sie urodziło poczatkiem kwietnia :/ ) w tym cyklu, czy zrobic tak jak planowaliśmy- starania za miesiac....ale jesli za miesiac nie bedzie dwoch pecherzykow..albo bedzie jeden za mały, albo za duży jak to u mnie bywa...to znów bede sobie pluła ze straciłam szanse....

O i jeszcze mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaja Rephresh bo ja po zuzyciu tylu opakowań doznałam dzis małego szoku...otóż do tej pory wkladałam aplikator do srodka i naciskałam tą koncoweczke "pompkę" ile sie dało i po wyciagnieciu jeszcze kilka razy naciskalam ta koncowke zeby sprawdzic czy wszystko wyleciało, nic nie wylatywalo poprzez scisniecie tej pompki....zawsze tak robiłam...kiedys nawet wycisnełam za pomoca tej koncoweczki-pompki sobie na dłoń zawartość tego i stwierdziłam że strasznie mało tego jak za tą cene....a dziś mnie podkusiło i zaaplikowałam tak jak zawsze, wyciagnełam....ale scisnełam ten długi aplikator mniej wiecej prawie pod tą "pompką do wyciskania" ja patrze a tam wychodzi i wychodzi tego żelu ... po zaaplikowaniu tym sposobem co zawsze okazało się że dużo wiecej jak pół aplikatora tego żelu zostaje w środku!!! Czy tylko ja jestem taka ciemna że nie sprawdziłam tego tylko polegałam na wyciskaniu ta "pompką" ? ;-) Oczywiscie po wyciśnieciu tego żelu poprzez sciśnięcie tego aplikatora nie da się go zaaplikowac daleko do środka, ale da sie na palec i do środka, idealnie do obnizania Ph po staraniach. Okazuje się że ja multum żelu wywalałam do kosza :wściekła/y:

reklama
Kevinka wspolczyje migreny i zycze zeby Cie juz nie nawiedzaly

Airfix ja przy pierwszym aplikatorze speawdzilam czy cos zostalo po zaaplikowaniu i wiedziałam ze zostaje go tam jeszcze :-) a to z czystej ciekawości luknelam czy wszystko poszlo ;-) a co do paneli to my mamy w duzym pokoju panele z fugami i narazie nie narzekam Spoko sie odkurza lub zamiata i mop tez daje rade
Zobaczysz co powie gin na wizycie wtorkowej i zadecydujesz Ja osobiście na Twoim miejscu bym sie starala jakby byly 2 w tym miesiacu Przecież diete i suplementy dlugo stosujesz ale yo jest moje zdanie:-)

Zakrecia Wiesz co mnie jeszcze stopuje...to ze dopiero pare dni temu dostałam te oranzadki Crystal Light za mase kasy 60$ to mame kosztowało ... i chce je zużyć ...a mam 30 sztuk.a co do tego Rephresha to ja też niby patrzyłam do srodka i widzialam ten żel że jest..ale naciskałam ta pompeczke i nic, wiec stwierdziłam że tam musi być jaka odrobina....a tu dziś szok...

Ostatnia edycja:
airfix ja na Twoim miejscu bym chyba spróbowała w tym cyklu, tylko bym zakwaszała się maksymalnie po starankach :) ja teraz trochę żałuję że nie zrobiłam tak w lipcowym cyklu, tylko przełożyłam staranka. Jakby się udało zaciążyć to raczej musiałby z tego wyjść dziewczynka :-D

dziewczyny czy jeśli ovu będzie 1-2 dni przed pełnią to będzie więcej jonów ujemnych czy dodatnich?

Ostatnia edycja:
[SIZE=-1]Dzień dobry a raczej dobry wieczór, ja dziś cały dzień pracowalam, dobrze, że nie na dworze, bo tam skwar i oddychać się nie da.

Dorcia, jak Ty się kochana czujesz?

Nusia, pokazuj co dotatuowałaś? ja jestem umówiona za półtora tygodnia, a czekałam na ten termin ponad 3 miesiące...

Matik, ale piesio! super! aaa, i chyba jeszcze kochana nie gratulowałam, nie zapeszam, ale wierzę, że tym razem Ci się uda!!

[/SIZE]

Maran wpadam ze świezymi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :) mowisz ze juz po akcji? :) To teraz czekamy na efekty, oby sie udalo!!!!

Iweet 1-2 dni przed pelnia to jeszcze na dziewczynke.

Dorcia Zakretka ucalujcie brzuszki ode mnie :*********

Pozdrawiam i milego dnia zycze!

Elmo no jakby sie udalo to bylo by super bo tylko ksiezyc byl przeciw mnie, ale zadbalam o wspomagacze jonow dodatnich w inny sposob ;) dziekuje za kciuki i dobre mysli :*

reklama
Maran księżycem się nie martw - gadałam z nim w nocy i specjalnie dla Ciebie "zaspał " !!!

Elmo kochana duży buziak dla Was !!!

Lilly jak się czuję ? Jak w ciąży :-D A tak szczerze to nie jest najgorzej ale czekam na "lepsze czasy"
Ty wiesz ? Prawda ???? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ dla Ciebie !!!

Do góry