reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia oby sie pierwszy trymestr skończył juz i samopoczucie sie poprawiło
Maran kciuki &&&&&&
Dziewczynki nie ma ktoras z Was do odsprzedania 10 15 tabletek luteiny bądź duphastonu ?

reklama
Maran-atha Kciuki za pozytywny teścik za 2 tyg i oczywiście za synusia &&&&&

ania_g21 Dziękuje :* Ja myslę że to dziewczynka...głowka kwadratowa lekko- wskazuje na dziewczynkę, Piranha tu jest ekspertka w "skull theory", no i brzuszek nie gruby- więc ja by sie do dziewczynki skłaniała :) daj znać co się okazało

Iweet U mnie coś PH szaleje, po Rephreshu jest niskie przez 24h, a potem 4,7 - troche chciałabym je jeszcze obniżyć :)

Katriina Jak przygotowania?? Za miesiąc zaczynamy obie starania :tak: Ja walcze już codzień ze zgagą, ale nie biorę zadnych leków . We wtorek 5-tego sierpnia ruszamy z budową :) Wczoraj mnie znów załamał ten budowlaniec....nam wyszło ze potrzeba 30 kubików betonu na fundament, za 12000zł, a temu wyszło 70 kubikow..za 28000zł...czy On jest normalny? On chce chyba blok postawić, a nie dom jednorodzinny i mi wmawia ze dom jest wielki....bez przesady, normalny domek+ garaz dwustanowiskowy przerobiony na część mamy.

Ja zgagi nigdy nie miałam, a teraz po waflach ryżowych chce mnie skręcić nawet....a z godzine temu wypilam szklanke Pepsi Max- zaczynam mieć ogień w przyłyku..więc chyba z dietą nie jestm najgorzej u mnie :)

Hello!

Nuuuśka, też kiedyś myślałam o tatuażu ...ale na myślach się jakoś skończyło :-D

iweet, mnie też zauroczył styl skandynawski, powoli wychodzę z żywych kolorów ścian na takie jasne i stonowane by pasowały do tego stylu :-) Miałam też pod ten styl kupione mebelki Ikea Hemnes w szarobrązowym kolorze ale niestety musiałam je sprzedać.

zakręcona
, też mam panele z fugą, tyle, że szare, fajnie to wygląda :-)

Dorcia
, będę trzymać kciuki za Twojego koteczka by wyzdrowiał ...i nie mogę się już doczekać 8 lub 11 sierpnia :-)

Matik
, piękna psinka! ...i ładny wykres :-)

Airfix
, ależ jestem ciekawa jakie pęcherzyki będą po Femarze, mocno kciuki zaciskam! Raczej nie ma tu reguły i jeśli w jednym cyklu będą dwa pęcherzyki to w kolejnym wcale tak być nie musi.

maran-atha, kibicuję Ci z całego serca, no to czekamy i kciuki zaciskamy! :-)

ania, nuba widać na pierwszym zdjęciu, wydaje się być dość płasko ułożony ale jednak ujęcie nie jest idealnie z boku a pod lekkim kątem, co utrudnia ocenę. Czaszka też dość dziewczynkowa, daj koniecznie potem znać czy to córeczka :-)

Ostatnia edycja:
maran trzymam kciuki

ania
ja się co prawda nie znam za bardzo, ale wydaje mi się że na tych zdjęciach nie widać nuba, ale niech się wypowiedzą te bardziej obeznane :-D

airfix
ale ph 4,7 to jest całkiem niezłe ph

piranha my też mamy mebelki hemnes z ikea tylko w białym kolorze :-D

sorry że ciągle zadaje jakieś pytania, ale wczoraj dostałam @, więc zaczął się już mój pierwszy cykl staraniowy no i zaczynam układać strategie działania :-D Jak to jest z tym rephreshem? po zakończeniu @ co 3 dni do owulacji cały aplikator a 12 godzin przed starankami pół aplikatora. czyli jak powiedzmy w 7dc dałabym rephresh, potem w 10dc i potem w 13dc? ale ostatnio w 13dc była już ovu więc nie wiem czy dać ten rephresh w tym 13dc? i teraz nie wiem jak to zrobić że 12 godzin przed serduchem pól aplikatora? jeśli ja chcę osłabić plemniki, czyli serducho od 7dc do pozytywnego testu, to te pól aplikatora dawać w pozostałe dni? czyli 8,9,11,12? czy pól aplikatora dawać we wszystkie dni od 7dc do owulacji? I czy na pewno nie wybije wszystkich plemników jak 5 minut po serduchu dam trochę tego rephreshu? Kurcze zaczynam się stresować i wczoraj w nocy nie mogłam spać :sorry2:

Ostatnia edycja:
iweet Ja obralam strategie że bede dawac Rephresh co 3 dni caly aplikator, a jesli akurat wypadnie dzien starań to wtedy rano dam cały aplikator albo połówkę i starania wieczorem. U mnie w tamtym roku po Rephreshu Ph 4,0-4,5 trzymalo sie tydzien po jednym aplikatorze, a teraz po 24 godzinach juz mam 4,7 i dojdzie tak do 5,0 do wieczora. Nie wiem czemu. Kciuki za Twoje staranka i spełnienie marzeń :)
Ja chodzę i brzuchy głaskam znajomych w ciąży które dziewczynki będą mieć :) Fluiduje się różowo heheh

Piranhu Ja myślę że jeśli w tym cyklu dobrze ta Femara zadziała, to że w przyszłym może jeszcze lepiej- tak sobie myślę :) Mój mąż się śmieje żeby tylko trojaczków nie było..bo moja prababcia z trojaczków jest :tak: Jak kociaste? Rozrabiają? Ja dostałam kociastego teraz na 3 tyg na przechowanie....ale prawdziwy arystokrata, taki rozdyndany ze szok...dwa razy nie zje ze spodeczka karmy, za kazda porcyjką ( zjada tylko 4-5 kawaleczkow saszetki z whiskasa) trzeba mu myć spodeczek. Jak zostawi kawaleczek jeden czy dwa to trzeba wyrzucić, umyć i dac nowe...Nauczyli go ze o 4 rano trzeba wstawac do niego bo on chce sie bawic, albo wyjsc na balkon albo ogolnie chce zeby nie spac...i po prostu nie przytomna jestem, ale gonie go o 4 rano z pokoju, bo daj spokoj..ja nie bede dyndać kota od 4 rano, jak po nocach nie spie bo imprezy u sasiadow u gory do 2-3 w nocy

Ostatnia edycja:
iweet, jak już moja sytuacja finansowa się poprawi to raz jeszcze chyba kupię Hemnesa, tym razem białego bo szarobrązowy został wycofany ;-), lubię białe meble na tle ściany "greige", marzenie to Revere Peter by Bejnamin Moore, do tego białe mebelki i mnóstwo przytulnych dodatków ...ale z uwagi na cenę tej farby raczej na marzeniu się tylko skończy ;-) Dziewczyny z in-gender używały cały aplikator Rephresh co 3 dni, pół aplikatora 12h przed (1/4 aplikatora jeśli dzień wcześniej był cały aplikator), ilość na palcu godzinę przed i 5 minut po, jeśli zatem działasz codziennie wieczorem to wg mnie kolejnego dnia rano możesz dać znów pół aplikatora :tak:

airfix u mnie ph jest ok 4, a przynajmniej było w poprzednim cyklu i teraz nie wiem czy stosować ten rephresh, chociaż czytałam że on nie zbija niżej ph niż 4-4,5. a po starankach też będziesz aplikowała? ja dałam sobie dwa cykle na to żeby zajść ze zbijaniem ph, jeśli się nie uda to będę próbowała zajść w ciąże bez zbijania ph po staranich, bo w moim przypadku mogę nie mieć już za dużo czasu :no:

piranha ja też uwielbiam białe meble i właśnie żałuję że do salonu nie kupilismy też tych hemnes stolika kawowego i szafki pod tv. tez mamy białe ale bardziej nowoczesne bo lakierowane, stolik z ikea TOFTERYD Stolik - połysk biały - IKEA a szafka z jysk Szafka RTV AAKIRKEBY 2 sz. wys. połysk | JYSK i już mi się za bardzo nie podobają :-(. żałuję też że nie wybrałam białych drzwi tylko brązowo szare i białych listew. my będziemy musieli jeszcze synkowi dokupić szafę z hemnes bo w komodzie się nie mieszczą wszystkie jego ubrania i część rzeczy (kurtki i większe rozmiary ubrań) jest w naszej garderobie, no i jeszcze normalne łóżko bo póki co nadal śpi w łóżeczku ze szczebelkami. My mamy wszędzie pomalowane ściany beckersem lateksowym jest w miarę ok cenowo i wyczyściłam nawet synka rysunek długopisem :-D w salonie mamy białą bazę tikkurila i tez jest super ale już cenowo wychodzi drożej (tylko że beckers z baz wychodzi pewnie podobnie co ta tikkurila). czyli co 3 dni cały aplikator a w pozostałe dni pól? dobrze zrozumiałam?

Ostatnia edycja:
Iweet U mnie Ph było 4,3 zanim zaczełam brac suplementy i stosowac dietę, dlatego teraz tak mi nie bardzo sie podoba to PH, ale wiem ze suplementy moga podnosic Ph, wiec coś za coś, musze sobie poradzić :) Po staraniach musze zbijać bo jest 6,0-6,5 , jednak chyba po staraniach nie bede robic irygacji bo sie obawiam ze wszystko wybije. No i nie wiem jak sobie poradzić z zatrzymaniem w srodku nasienia...bo jak tylko wstaje zeby dac rephresh to wszystko wylatuje..a wczesniej tak nie było:/ jak sie staralismy o synka. Gdzies tylko znalazlam ze trzeba ostroznie z Rephreshem bo że z uwagi ze jest to żel to może nie dać szansy plemnikom,bo jest gęsty, dlatego wazne jest zeby zaaplikowac go 12h przed staraniami i przed staraniami dosłownie kropelke...

reklama
airfix ja na pewno po starankach też będę miała wysokie ph, bo nawet z prezerwatywą rosło do 6 (tylko że był O) a co to będzie bez :szok:

Do góry