reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia oby sie pierwszy trymestr skończył juz i samopoczucie sie poprawiło
Maran kciuki &&&&&&
Dziewczynki nie ma ktoras z Was do odsprzedania 10 15 tabletek luteiny bądź duphastonu ?

reklama
Maran-atha Kciuki za pozytywny teścik za 2 tyg i oczywiście za synusia &&&&&

ania_g21 Dziękuje :* Ja myslę że to dziewczynka...głowka kwadratowa lekko- wskazuje na dziewczynkę, Piranha tu jest ekspertka w "skull theory", no i brzuszek nie gruby- więc ja by sie do dziewczynki skłaniała :) daj znać co się okazało

Iweet U mnie coś PH szaleje, po Rephreshu jest niskie przez 24h, a potem 4,7 - troche chciałabym je jeszcze obniżyć :)

Katriina Jak przygotowania?? Za miesiąc zaczynamy obie starania :tak: Ja walcze już codzień ze zgagą, ale nie biorę zadnych leków . We wtorek 5-tego sierpnia ruszamy z budową :) Wczoraj mnie znów załamał ten budowlaniec....nam wyszło ze potrzeba 30 kubików betonu na fundament, za 12000zł, a temu wyszło 70 kubikow..za 28000zł...czy On jest normalny? On chce chyba blok postawić, a nie dom jednorodzinny i mi wmawia ze dom jest wielki....bez przesady, normalny domek+ garaz dwustanowiskowy przerobiony na część mamy.

Ja zgagi nigdy nie miałam, a teraz po waflach ryżowych chce mnie skręcić nawet....a z godzine temu wypilam szklanke Pepsi Max- zaczynam mieć ogień w przyłyku..więc chyba z dietą nie jestm najgorzej u mnie :)

Hello!

Nuuuśka, też kiedyś myślałam o tatuażu ...ale na myślach się jakoś skończyło :-D

iweet, mnie też zauroczył styl skandynawski, powoli wychodzę z żywych kolorów ścian na takie jasne i stonowane by pasowały do tego stylu :-) Miałam też pod ten styl kupione mebelki Ikea Hemnes w szarobrązowym kolorze ale niestety musiałam je sprzedać.

zakręcona
, też mam panele z fugą, tyle, że szare, fajnie to wygląda :-)

Dorcia
, będę trzymać kciuki za Twojego koteczka by wyzdrowiał ...i nie mogę się już doczekać 8 lub 11 sierpnia :-)

Matik
, piękna psinka! ...i ładny wykres :-)

Airfix
, ależ jestem ciekawa jakie pęcherzyki będą po Femarze, mocno kciuki zaciskam! Raczej nie ma tu reguły i jeśli w jednym cyklu będą dwa pęcherzyki to w kolejnym wcale tak być nie musi.

maran-atha, kibicuję Ci z całego serca, no to czekamy i kciuki zaciskamy! :-)

ania, nuba widać na pierwszym zdjęciu, wydaje się być dość płasko ułożony ale jednak ujęcie nie jest idealnie z boku a pod lekkim kątem, co utrudnia ocenę. Czaszka też dość dziewczynkowa, daj koniecznie potem znać czy to córeczka :-)

Ostatnia edycja:
maran trzymam kciuki

ania
ja się co prawda nie znam za bardzo, ale wydaje mi się że na tych zdjęciach nie widać nuba, ale niech się wypowiedzą te bardziej obeznane :-D

airfix
ale ph 4,7 to jest całkiem niezłe ph

piranha my też mamy mebelki hemnes z ikea tylko w białym kolorze :-D

sorry że ciągle zadaje jakieś pytania, ale wczoraj dostałam @, więc zaczął się już mój pierwszy cykl staraniowy no i zaczynam układać strategie działania :-D Jak to jest z tym rephreshem? po zakończeniu @ co 3 dni do owulacji cały aplikator a 12 godzin przed starankami pół aplikatora. czyli jak powiedzmy w 7dc dałabym rephresh, potem w 10dc i potem w 13dc? ale ostatnio w 13dc była już ovu więc nie wiem czy dać ten rephresh w tym 13dc? i teraz nie wiem jak to zrobić że 12 godzin przed serduchem pól aplikatora? jeśli ja chcę osłabić plemniki, czyli serducho od 7dc do pozytywnego testu, to te pól aplikatora dawać w pozostałe dni? czyli 8,9,11,12? czy pól aplikatora dawać we wszystkie dni od 7dc do owulacji? I czy na pewno nie wybije wszystkich plemników jak 5 minut po serduchu dam trochę tego rephreshu? Kurcze zaczynam się stresować i wczoraj w nocy nie mogłam spać :sorry2:

Ostatnia edycja:
iweet Ja obralam strategie że bede dawac Rephresh co 3 dni caly aplikator, a jesli akurat wypadnie dzien starań to wtedy rano dam cały aplikator albo połówkę i starania wieczorem. U mnie w tamtym roku po Rephreshu Ph 4,0-4,5 trzymalo sie tydzien po jednym aplikatorze, a teraz po 24 godzinach juz mam 4,7 i dojdzie tak do 5,0 do wieczora. Nie wiem czemu. Kciuki za Twoje staranka i spełnienie marzeń :)
Ja chodzę i brzuchy głaskam znajomych w ciąży które dziewczynki będą mieć :) Fluiduje się różowo heheh

Piranhu Ja myślę że jeśli w tym cyklu dobrze ta Femara zadziała, to że w przyszłym może jeszcze lepiej- tak sobie myślę :) Mój mąż się śmieje żeby tylko trojaczków nie było..bo moja prababcia z trojaczków jest :tak: Jak kociaste? Rozrabiają? Ja dostałam kociastego teraz na 3 tyg na przechowanie....ale prawdziwy arystokrata, taki rozdyndany ze szok...dwa razy nie zje ze spodeczka karmy, za kazda porcyjką ( zjada tylko 4-5 kawaleczkow saszetki z whiskasa) trzeba mu myć spodeczek. Jak zostawi kawaleczek jeden czy dwa to trzeba wyrzucić, umyć i dac nowe...Nauczyli go ze o 4 rano trzeba wstawac do niego bo on chce sie bawic, albo wyjsc na balkon albo ogolnie chce zeby nie spac...i po prostu nie przytomna jestem, ale gonie go o 4 rano z pokoju, bo daj spokoj..ja nie bede dyndać kota od 4 rano, jak po nocach nie spie bo imprezy u sasiadow u gory do 2-3 w nocy

Ostatnia edycja:
iweet, jak już moja sytuacja finansowa się poprawi to raz jeszcze chyba kupię Hemnesa, tym razem białego bo szarobrązowy został wycofany ;-), lubię białe meble na tle ściany "greige", marzenie to Revere Peter by Bejnamin Moore, do tego białe mebelki i mnóstwo przytulnych dodatków ...ale z uwagi na cenę tej farby raczej na marzeniu się tylko skończy ;-) Dziewczyny z in-gender używały cały aplikator Rephresh co 3 dni, pół aplikatora 12h przed (1/4 aplikatora jeśli dzień wcześniej był cały aplikator), ilość na palcu godzinę przed i 5 minut po, jeśli zatem działasz codziennie wieczorem to wg mnie kolejnego dnia rano możesz dać znów pół aplikatora :tak:

airfix u mnie ph jest ok 4, a przynajmniej było w poprzednim cyklu i teraz nie wiem czy stosować ten rephresh, chociaż czytałam że on nie zbija niżej ph niż 4-4,5. a po starankach też będziesz aplikowała? ja dałam sobie dwa cykle na to żeby zajść ze zbijaniem ph, jeśli się nie uda to będę próbowała zajść w ciąże bez zbijania ph po staranich, bo w moim przypadku mogę nie mieć już za dużo czasu :no:

piranha ja też uwielbiam białe meble i właśnie żałuję że do salonu nie kupilismy też tych hemnes stolika kawowego i szafki pod tv. tez mamy białe ale bardziej nowoczesne bo lakierowane, stolik z ikea TOFTERYD Stolik - połysk biały - IKEA a szafka z jysk Szafka RTV AAKIRKEBY 2 sz. wys. połysk | JYSK i już mi się za bardzo nie podobają :-(. żałuję też że nie wybrałam białych drzwi tylko brązowo szare i białych listew. my będziemy musieli jeszcze synkowi dokupić szafę z hemnes bo w komodzie się nie mieszczą wszystkie jego ubrania i część rzeczy (kurtki i większe rozmiary ubrań) jest w naszej garderobie, no i jeszcze normalne łóżko bo póki co nadal śpi w łóżeczku ze szczebelkami. My mamy wszędzie pomalowane ściany beckersem lateksowym jest w miarę ok cenowo i wyczyściłam nawet synka rysunek długopisem :-D w salonie mamy białą bazę tikkurila i tez jest super ale już cenowo wychodzi drożej (tylko że beckers z baz wychodzi pewnie podobnie co ta tikkurila). czyli co 3 dni cały aplikator a w pozostałe dni pól? dobrze zrozumiałam?

Ostatnia edycja:
Iweet U mnie Ph było 4,3 zanim zaczełam brac suplementy i stosowac dietę, dlatego teraz tak mi nie bardzo sie podoba to PH, ale wiem ze suplementy moga podnosic Ph, wiec coś za coś, musze sobie poradzić :) Po staraniach musze zbijać bo jest 6,0-6,5 , jednak chyba po staraniach nie bede robic irygacji bo sie obawiam ze wszystko wybije. No i nie wiem jak sobie poradzić z zatrzymaniem w srodku nasienia...bo jak tylko wstaje zeby dac rephresh to wszystko wylatuje..a wczesniej tak nie było:/ jak sie staralismy o synka. Gdzies tylko znalazlam ze trzeba ostroznie z Rephreshem bo że z uwagi ze jest to żel to może nie dać szansy plemnikom,bo jest gęsty, dlatego wazne jest zeby zaaplikowac go 12h przed staraniami i przed staraniami dosłownie kropelke...

reklama
airfix ja na pewno po starankach też będę miała wysokie ph, bo nawet z prezerwatywą rosło do 6 (tylko że był O) a co to będzie bez :szok:

Do góry