reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka Współczuje takiego samopoczucia..biedna...ja też miałam takie gigantyczne migreny w ciąży, w tym nawet w dzień ślubu...myślałam że oszaleje. Oby Cię to opuściło szybko...mnie do końca ciąży mordowało.
Zazdroszczę tak pozytywnie wypadu nad morze...tęsknie strasznie za takim chociaż jednym dniem nad morzem :)

Dorcia I Ty też biedna się mordujesz z tymi migrenami, wymiotami... Przytulam mocno i oby Wam to szybko minęło dziewczyny :) Bo ja zapowiedziałam temu u góry hihi że w drugiej ciąży już sobie nie życzę tego samego, już się wycierpiałam przez całe 9 miesięcy.

Zakrecona Te panele do których dałaś linka to moje wymarzone do salonu ;))) Ja widziałam w leroy merlin podobne coś po 120zł za metr kwadratowy i niby to była deska z prasowanego bambusa czy coś takiego ;) Mój brat też takie ma w całym domu, zastanawiam się tylko jak się to myje czy w te rowki nie wchodzi wszystko?

Nuuusia Gratuluje odwagi ;) ja miałam robić 3 tygodnie temu ten o którym kiedyś wspominałam ( na szyjo -klatce pamietasz hahaha? ) , no a dokładniej to troche niżej jak obojczyk....i nawet dziewczyny dzwoniły po mnie bo chlopak przyjechał do kolezanki i w domu dwóm róbił, ale spanikowałam, daj spokój jak się darła jedna to ja mówie- że nie ide bo siary narobie hahaha Ma przyjechac jeszcze za miesiac, ale wtedy te starania....ja chyba odpuszcze na razie bo wiem ze to bedzie za duzy stres dla mnie, a tak chciałam zrobić zanim zajde w ciąże...

Dziś dzień bez Femary.....wreszcie wracam do świata żywych;)Czuje że na prawym jajniku na bank coś jest...i nie wiem czy z lewego coś nie będzie też bo czuje ciągnięcie, ale zobaczymy we wtorek....
No a teraz nie ma Kirusi i nie mam się kogo spytać- czy jesli w jednym cyklu by były dwa pecherzyki to czy w drugim tez można liczyć na dwa? czy może się okazać że będzie jeden?
Bo mam dylemat na ten miesiac- jesli w tym cyklu byłyby dwa pecherzyki- a przy dwoch lekarz kazał sie starać, bo że z 1 moze byc cięzko, to czy się starać ( ale znow ta budowa i nie mozemy sobie pozwolić żeby dziecko sie urodziło poczatkiem kwietnia :/ ) w tym cyklu, czy zrobic tak jak planowaliśmy- starania za miesiac....ale jesli za miesiac nie bedzie dwoch pecherzykow..albo bedzie jeden za mały, albo za duży jak to u mnie bywa...to znów bede sobie pluła ze straciłam szanse....

O i jeszcze mam pytanie do dziewczyn ktore uzywaja Rephresh bo ja po zuzyciu tylu opakowań doznałam dzis małego szoku...otóż do tej pory wkladałam aplikator do srodka i naciskałam tą koncoweczke "pompkę" ile sie dało i po wyciagnieciu jeszcze kilka razy naciskalam ta koncowke zeby sprawdzic czy wszystko wyleciało, nic nie wylatywalo poprzez scisniecie tej pompki....zawsze tak robiłam...kiedys nawet wycisnełam za pomoca tej koncoweczki-pompki sobie na dłoń zawartość tego i stwierdziłam że strasznie mało tego jak za tą cene....a dziś mnie podkusiło i zaaplikowałam tak jak zawsze, wyciagnełam....ale scisnełam ten długi aplikator mniej wiecej prawie pod tą "pompką do wyciskania" ja patrze a tam wychodzi i wychodzi tego żelu ... po zaaplikowaniu tym sposobem co zawsze okazało się że dużo wiecej jak pół aplikatora tego żelu zostaje w środku!!! Czy tylko ja jestem taka ciemna że nie sprawdziłam tego tylko polegałam na wyciskaniu ta "pompką" ? ;-) Oczywiscie po wyciśnieciu tego żelu poprzez sciśnięcie tego aplikatora nie da się go zaaplikowac daleko do środka, ale da sie na palec i do środka, idealnie do obnizania Ph po staraniach. Okazuje się że ja multum żelu wywalałam do kosza :wściekła/y:

reklama
Kevinka wspolczyje migreny i zycze zeby Cie juz nie nawiedzaly

Airfix ja przy pierwszym aplikatorze speawdzilam czy cos zostalo po zaaplikowaniu i wiedziałam ze zostaje go tam jeszcze :-) a to z czystej ciekawości luknelam czy wszystko poszlo ;-) a co do paneli to my mamy w duzym pokoju panele z fugami i narazie nie narzekam Spoko sie odkurza lub zamiata i mop tez daje rade
Zobaczysz co powie gin na wizycie wtorkowej i zadecydujesz Ja osobiście na Twoim miejscu bym sie starala jakby byly 2 w tym miesiacu Przecież diete i suplementy dlugo stosujesz ale yo jest moje zdanie:-)

Zakrecia Wiesz co mnie jeszcze stopuje...to ze dopiero pare dni temu dostałam te oranzadki Crystal Light za mase kasy 60$ to mame kosztowało ... i chce je zużyć ...a mam 30 sztuk.a co do tego Rephresha to ja też niby patrzyłam do srodka i widzialam ten żel że jest..ale naciskałam ta pompeczke i nic, wiec stwierdziłam że tam musi być jaka odrobina....a tu dziś szok...

Ostatnia edycja:
airfix ja na Twoim miejscu bym chyba spróbowała w tym cyklu, tylko bym zakwaszała się maksymalnie po starankach :) ja teraz trochę żałuję że nie zrobiłam tak w lipcowym cyklu, tylko przełożyłam staranka. Jakby się udało zaciążyć to raczej musiałby z tego wyjść dziewczynka :-D

dziewczyny czy jeśli ovu będzie 1-2 dni przed pełnią to będzie więcej jonów ujemnych czy dodatnich?

Ostatnia edycja:
[SIZE=-1]Dzień dobry a raczej dobry wieczór, ja dziś cały dzień pracowalam, dobrze, że nie na dworze, bo tam skwar i oddychać się nie da.

Dorcia, jak Ty się kochana czujesz?

Nusia, pokazuj co dotatuowałaś? ja jestem umówiona za półtora tygodnia, a czekałam na ten termin ponad 3 miesiące...

Matik, ale piesio! super! aaa, i chyba jeszcze kochana nie gratulowałam, nie zapeszam, ale wierzę, że tym razem Ci się uda!!

[/SIZE]

Maran wpadam ze świezymi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :) mowisz ze juz po akcji? :) To teraz czekamy na efekty, oby sie udalo!!!!

Iweet 1-2 dni przed pelnia to jeszcze na dziewczynke.

Dorcia Zakretka ucalujcie brzuszki ode mnie :*********

Pozdrawiam i milego dnia zycze!

Elmo no jakby sie udalo to bylo by super bo tylko ksiezyc byl przeciw mnie, ale zadbalam o wspomagacze jonow dodatnich w inny sposob ;) dziekuje za kciuki i dobre mysli :*

reklama
Maran księżycem się nie martw - gadałam z nim w nocy i specjalnie dla Ciebie "zaspał " !!!

Elmo kochana duży buziak dla Was !!!

Lilly jak się czuję ? Jak w ciąży :-D A tak szczerze to nie jest najgorzej ale czekam na "lepsze czasy"
Ty wiesz ? Prawda ???? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ dla Ciebie !!!

Do góry