reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski mysle ze monitoring super obrazuje czas owulki, trzymam za was kciukaski za ten cykl.Mam nadzieje ze u mnie tez sie szybko wchłonie. A z jakiego powodu tworza sie te krwiaczki?

airfix masz racje cykl zwarjiwany ale historia lubi sie powtarzac... w cyklu w którym mi sie udalo z corcia przed owu mialam bardzo duzo stresu i kłótni z rodziną (siostrami i mama) i w tym cyklu bylo to samo kłótnia ale bylo to dwa dni po owu takze na płeć nie powinno wpłynąć (stres obniza ph :p ) i tu niespodzianka! Jak sobie radzisz z dietka?

matik ja tez sie właśnie zastanawiam czy aby nie przesunąć mojej wizyty 01.08 bo po co tyle razy fasolke naświetlac.Pojde po skonczonym 7 tyg zeby bylo juz cos widac i wtedy nie bedziesz sie stresowala ze jeszcze serduszka nie widac czy cos podobnego.

maran no to widze ze przygotowanka pelna para skoro mezu nawet wolne wziął :D a co z corcia zrobicie? Jedna chyba jest jeszcze na obozie prawda?

reklama
Vivienka mam obie w domu ;) ale coś sie wymyśli, nie wiem tylko kiedy bedzie u mnie pik bo od piku 8-10 godzin I mam owulacje wiec 4-6 godzin po piku musimy zadziałac, no i nie wiem w jakiej porze dnia to wypadnie ;), jesli na wieczór to ok, jesli wczesnym rankiem to tez ok bo one do 7 zwykle spia, ale jesli trzeba by starac sie w dzien to już gorzej, ale wówczas zrobie im kąpiel w ciagu dnia bo one to uielbiaja I naleje wody dam troche zabawek kapielowych I wówczas sie zadziała ;) tak myśle, tylko oby owu przyszła do wtorku ;) hehehe taki wstepny plan mam, a reszta bedzie na bierzaco wymyslana ;)

Witajcie dziewczyny.
Dawno mnie nie bylo ale dzis tak sobie pomyslalam ze nasza kochana Maran cos wspominala o staraniach w koncu lipca wiec sobie mysle musze zajrzec chocby nie wiem co :-) ale mialam nosa.
Maran oj wiesz jak ja bede za Ciebie trzymac kciukasy!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Kochana zycze przede wszystkim aby owu przyszla najpozniej do poniedzialku co bys nie miala dodatkowych stresow ze sie opozni &&& i luzuj ile sie da do tego czau. No i kochana niech zamieszka u Ciebie wymarzony zdrowy synek, tego Ci zycze z calego serca. Bede z Toba myslami obiecuje !!! ;-)

Daria
widzialam ostatnio na face fotke Natanka. Z tego co pamietam jest miesiac starszy od mojego, cos kiedys czytalam o tym ze ma miec jakas rehabilitacje, a ja patrze a on juz siedzi, dobrze widze? Jesli tak to niezly spryciuch z niego :) Mojemu kompletnie nie ma sie na siedzenie, bardzo leniwie obraca sie z brzuszka na plecy. Niby sie nie stresuje ale porownujac Zuza juz dawno sie krecila wokol wlasnej osi i brala sie za siadanie na tym etapie, a ten mały bąk ni ciula :/

Kevinka gratuluje synka choc tak jak ktos tu napisal na tym etapie to dosyc wczesnie na okreslanie plci, ostatnio znajomym urodzila sie Konstancja ktora w 12 tc byla wg lekarza 100% chlopcem ;)

Vivienka &&&&&&& :tak:

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny i za kazda z osobna trzymam mocno &&&&&&&&

Vivienka, piękny pęcherzy, ładny, okrągły, niespłaszczony, na pewno wszystko będzie w porządku z taka piękna betą i pęcherzykiem. Zrobiłabym tak jak piszesz czyli poszła na kolejne USG po skończonym 7 tygodniu (w obu ciążach byłam wtedy na 1 USG żeby się nie stresować brakiem pęcherzyka/zarodka/bijącego serduszka). Pamiętasz, wtedy Ci pisałam, że powodem plamień może być krwiak podkosmówkowy, trzymam mocno kciuki by się szybko wchłonął.

Matik, za Ciebie i Twoją dzidzię również z całych sił trzymam kciuki!

maran-atha, ale emocje rosną, będę Ci z całego serca kibicować :-)

małe liski, podpisuję się rękami i nogami pod Twoimi radami :-) Z tym obniżaniem pH po stosunku to nie do końca tak jest - jeśli wynosi ono powyżej 5 to należy pierwsze obniżanie wykonać już 5 minut po. Należy powtarzać pomiar i ewentualne zakwaszanie co 30 minut dlatego, że plemniki Y po 30 minutach przy wzroście pH ruszają znów do wyścigu.

Elmo, jak fajnie, że zajrzałaś, proszę Michasia mocno wycałować ode mnie :-)

Wstawiam na chwilkę zrobioną dziś fotkę Krzysia :-)

Zobacz załącznik 635562

Elmo pamietam Twoje staranka... dalas mi wowczas duzo wiary, ze moze sie udac i teraz ja probuje... dziekuje za Twoje wsparcie i dobre mysli :*

Piranha przystojny syn Ci rosnie... oczy to oni oboje z Kaja maja sliczne... w ogole sliczne masz dzieci...

Piranhiu rozumiem, u mnie niestety ph 5 więc rzeczywiście trzeba się było zakwaszać od razu ehhhh :) no nic...zobaczymy czy mały lisek będzie z tego cyklu. Czyli poradziłabyś Elle podobnie, by skupiła się nie na odstępie a bardziej na ph? Właśnie weszłam na chwilę tutaj, bo wycofać swoje "rady" - bo pomyślałam że nie powinnam jednak doradzać, każda z nas powinna posłuchać się też swojej intuicji co do odstępu...ps. Piranhiu jaki on przystojny! nie odgonicie się od przyszłych synowych. Macie piękne dzieci - aż szkoda "kończyć" na dwójce, naprawdę :)

Elle właśnie chciałam ci kochana napisać, żebyś posłuchała się najbardziej siebie, jeśli serducho podpowiada ci żebyś zachowała odstęp, to tak też zrób :) ale faktem jest że rzeczywiście część dziewczyn z tabelki działała O+12 lub wcześniej. powodzenia, będę trzymała za ciebie kciuki!

Vivienka ja nie wiem skąd biorą się takie krwiaczki. Pamiętam że dwa razy delikatnie poplamiłam w ciąży, krwiaczek wyszedł na usg, brałam na to chyba progesteron, trochę więcej leżałam, odpoczywałam i po 2 tygodniach nie było śladu krwiaczka. Na pewno będzie wszystko dobrze u ciebie.

reklama
Dzięki dziewczyny w imieniu Krzysia i jego dumnej mamusi :-)

małe liski, wg mnie dieta, pH czy hormony są dużo ważniejsze jak odstęp, mi się wydaje, że nie ma co wycofywać swoich rad bo tylko piszemy jak uważamy a każdy już sam podejmie decyzję i obierze strategię wedle tego co sam uważa za odpowiednie. Na pewno im dłuższy odstęp tym mniejsze szanse, że przypilnujemy pH, spać w nocy czasem trzeba a skok pH może nas zaskoczyć kiedy śpimy ;-) Dzięki za komplementy :-), czasem mi żal, że nie na dwójce kończę ale niestety nie dałabym rady z trójką - czasowo, finansowo ...i psychicznie (nie mam zbyt łatwych dzieci) ;-)

Do góry