reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

male liski mysle ze monitoring super obrazuje czas owulki, trzymam za was kciukaski za ten cykl.Mam nadzieje ze u mnie tez sie szybko wchłonie. A z jakiego powodu tworza sie te krwiaczki?

airfix masz racje cykl zwarjiwany ale historia lubi sie powtarzac... w cyklu w którym mi sie udalo z corcia przed owu mialam bardzo duzo stresu i kłótni z rodziną (siostrami i mama) i w tym cyklu bylo to samo kłótnia ale bylo to dwa dni po owu takze na płeć nie powinno wpłynąć (stres obniza ph :p ) i tu niespodzianka! Jak sobie radzisz z dietka?

matik ja tez sie właśnie zastanawiam czy aby nie przesunąć mojej wizyty 01.08 bo po co tyle razy fasolke naświetlac.Pojde po skonczonym 7 tyg zeby bylo juz cos widac i wtedy nie bedziesz sie stresowala ze jeszcze serduszka nie widac czy cos podobnego.

maran no to widze ze przygotowanka pelna para skoro mezu nawet wolne wziął :D a co z corcia zrobicie? Jedna chyba jest jeszcze na obozie prawda?

reklama
Vivienka mam obie w domu ;) ale coś sie wymyśli, nie wiem tylko kiedy bedzie u mnie pik bo od piku 8-10 godzin I mam owulacje wiec 4-6 godzin po piku musimy zadziałac, no i nie wiem w jakiej porze dnia to wypadnie ;), jesli na wieczór to ok, jesli wczesnym rankiem to tez ok bo one do 7 zwykle spia, ale jesli trzeba by starac sie w dzien to już gorzej, ale wówczas zrobie im kąpiel w ciagu dnia bo one to uielbiaja I naleje wody dam troche zabawek kapielowych I wówczas sie zadziała ;) tak myśle, tylko oby owu przyszła do wtorku ;) hehehe taki wstepny plan mam, a reszta bedzie na bierzaco wymyslana ;)

Witajcie dziewczyny.
Dawno mnie nie bylo ale dzis tak sobie pomyslalam ze nasza kochana Maran cos wspominala o staraniach w koncu lipca wiec sobie mysle musze zajrzec chocby nie wiem co :-) ale mialam nosa.
Maran oj wiesz jak ja bede za Ciebie trzymac kciukasy!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Kochana zycze przede wszystkim aby owu przyszla najpozniej do poniedzialku co bys nie miala dodatkowych stresow ze sie opozni &&& i luzuj ile sie da do tego czau. No i kochana niech zamieszka u Ciebie wymarzony zdrowy synek, tego Ci zycze z calego serca. Bede z Toba myslami obiecuje !!! ;-)

Daria
widzialam ostatnio na face fotke Natanka. Z tego co pamietam jest miesiac starszy od mojego, cos kiedys czytalam o tym ze ma miec jakas rehabilitacje, a ja patrze a on juz siedzi, dobrze widze? Jesli tak to niezly spryciuch z niego :) Mojemu kompletnie nie ma sie na siedzenie, bardzo leniwie obraca sie z brzuszka na plecy. Niby sie nie stresuje ale porownujac Zuza juz dawno sie krecila wokol wlasnej osi i brala sie za siadanie na tym etapie, a ten mały bąk ni ciula :/

Kevinka gratuluje synka choc tak jak ktos tu napisal na tym etapie to dosyc wczesnie na okreslanie plci, ostatnio znajomym urodzila sie Konstancja ktora w 12 tc byla wg lekarza 100% chlopcem ;)

Vivienka &&&&&&& :tak:

Pozdrawiam was wszystkie dziewczyny i za kazda z osobna trzymam mocno &&&&&&&&

Vivienka, piękny pęcherzy, ładny, okrągły, niespłaszczony, na pewno wszystko będzie w porządku z taka piękna betą i pęcherzykiem. Zrobiłabym tak jak piszesz czyli poszła na kolejne USG po skończonym 7 tygodniu (w obu ciążach byłam wtedy na 1 USG żeby się nie stresować brakiem pęcherzyka/zarodka/bijącego serduszka). Pamiętasz, wtedy Ci pisałam, że powodem plamień może być krwiak podkosmówkowy, trzymam mocno kciuki by się szybko wchłonął.

Matik, za Ciebie i Twoją dzidzię również z całych sił trzymam kciuki!

maran-atha, ale emocje rosną, będę Ci z całego serca kibicować :-)

małe liski, podpisuję się rękami i nogami pod Twoimi radami :-) Z tym obniżaniem pH po stosunku to nie do końca tak jest - jeśli wynosi ono powyżej 5 to należy pierwsze obniżanie wykonać już 5 minut po. Należy powtarzać pomiar i ewentualne zakwaszanie co 30 minut dlatego, że plemniki Y po 30 minutach przy wzroście pH ruszają znów do wyścigu.

Elmo, jak fajnie, że zajrzałaś, proszę Michasia mocno wycałować ode mnie :-)

Wstawiam na chwilkę zrobioną dziś fotkę Krzysia :-)

Zobacz załącznik 635562

Elmo pamietam Twoje staranka... dalas mi wowczas duzo wiary, ze moze sie udac i teraz ja probuje... dziekuje za Twoje wsparcie i dobre mysli :*

Piranha przystojny syn Ci rosnie... oczy to oni oboje z Kaja maja sliczne... w ogole sliczne masz dzieci...

Piranhiu rozumiem, u mnie niestety ph 5 więc rzeczywiście trzeba się było zakwaszać od razu ehhhh :) no nic...zobaczymy czy mały lisek będzie z tego cyklu. Czyli poradziłabyś Elle podobnie, by skupiła się nie na odstępie a bardziej na ph? Właśnie weszłam na chwilę tutaj, bo wycofać swoje "rady" - bo pomyślałam że nie powinnam jednak doradzać, każda z nas powinna posłuchać się też swojej intuicji co do odstępu...ps. Piranhiu jaki on przystojny! nie odgonicie się od przyszłych synowych. Macie piękne dzieci - aż szkoda "kończyć" na dwójce, naprawdę :)

Elle właśnie chciałam ci kochana napisać, żebyś posłuchała się najbardziej siebie, jeśli serducho podpowiada ci żebyś zachowała odstęp, to tak też zrób :) ale faktem jest że rzeczywiście część dziewczyn z tabelki działała O+12 lub wcześniej. powodzenia, będę trzymała za ciebie kciuki!

Vivienka ja nie wiem skąd biorą się takie krwiaczki. Pamiętam że dwa razy delikatnie poplamiłam w ciąży, krwiaczek wyszedł na usg, brałam na to chyba progesteron, trochę więcej leżałam, odpoczywałam i po 2 tygodniach nie było śladu krwiaczka. Na pewno będzie wszystko dobrze u ciebie.

reklama
Dzięki dziewczyny w imieniu Krzysia i jego dumnej mamusi :-)

małe liski, wg mnie dieta, pH czy hormony są dużo ważniejsze jak odstęp, mi się wydaje, że nie ma co wycofywać swoich rad bo tylko piszemy jak uważamy a każdy już sam podejmie decyzję i obierze strategię wedle tego co sam uważa za odpowiednie. Na pewno im dłuższy odstęp tym mniejsze szanse, że przypilnujemy pH, spać w nocy czasem trzeba a skok pH może nas zaskoczyć kiedy śpimy ;-) Dzięki za komplementy :-), czasem mi żal, że nie na dwójce kończę ale niestety nie dałabym rady z trójką - czasowo, finansowo ...i psychicznie (nie mam zbyt łatwych dzieci) ;-)

Do góry