reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Małe liski a ja wypiłam inkę z kakao i powiem szczerze że zasmakowała mi bardzo, a z lodami to dopiero musi być dobra, kiedyś piłam zwykłą z lodami pamiętam
Kurcze nie ogarniam z tymi forami i grupami powiem Wam szczerze

reklama
no dokładnie, ja już czasami nie pamiętam gdzie ja w końcu napisałam :-D ale damy radę , nie mamy wyjścia :-D

Podbijam pytanie może jeszcze Piranię zastanę :tak::tak:

Dziewczyny a czy to będzie na dziewczynkę? bo już zapomniałam :(
tuńczyk w oleju albo z oliwek albo ze słonecznika
kasza gryczana
ser grani taki biały z grudkami
owoce
słodycze
lody

Owoce większość to na chłopca - truskawki dziewczynkowe
Słodycze też raczej niewskazane bo obniżają poziom wapnia, co do reszty nie wiem :-)

no tak faktycznie dzięki generalnie ja z owoców to jabłka, czasami kiwi, śliwka, gruszka, mandarynka
ze słodyczy to nawet nie tyle słodycze co czasem paluszki lubię :-D ptasie mleczko :-D no i gorzką czekoladę uwielbiam ale to zdarza mi się coś skubnąć 1 na 3 tyg. raczej nie jadam słodyczy a no i płatki kukurydziane z mlekiem ale to też rzadko bo niestety to wszystko takie kaloryczne :rofl2:

A na obiadki jemy rybki albo indyka, makaron alb ryż ale ostatnio jak byłam w Polsce to przywiozłam ze sobą uwaga :-D:-D:-D
Kaszę gryczaną, jaglaną bo tu nie ma :-D ptasie mleczko, flaki :-D kabanosy :-D no i kapusta kiszona :-)
Dlatego dopytuję bo wiem, ze raz na jakiś czas nie zaszkodzi ale mam i dziś zjadłam sobie kaszę gryczaną z tuńczykiem do tego kawałek papryki czerwonej :tak: pycha rewelacja:tak: polecam to było na śniadanie i na kolację ale bez papryki tylko z cebulą :-D

Ryby i drób to mi się wydaje że wskazane są w tej diecie :-)
No a chyba kiedyś krystianmartin dawała pomysł na np kaszę gryczaną z serkiem wiejskim ale nie pamiętam na której to było stronie ...

Pamiętam jak chłopcy byli mali ok. 1,5 roczku to robiłam im kaszę gryczaną z utartą marchewką i jabłkiem bez cukru rewelacja pychota :tak::-)
Z białym serkiem super muszę zrobić bo tu tylko jest grani a takiego zwykłego nie ma ale 1 dzień i zrobiony świeżutki i zdrowiutki własnej roboty :-) normalnie za moment jeszcze coś chwycę, może jogurcik co by nie przesadzić :-)

Oki Dobranoc

:tak::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :))))

Dzis bedzie piekny dzien :D dopiero 6.00 a juz slonce swieci tak ze nie potrzeba doswietlac sie sztucznym swiatlem w domu :happy2:od razu inaczej.

lilly no tak kochana, w niedziele spimy o godzine krocej bo z 2 przesuwamy na 3 :tak:przez co godzine pozniej bedzie sie robilo jasno, ale tez godzine pozniej ciemno.

zakrecia milego dnia :*

klaudia nie ma za co kochana ! dobrze ze sie upomnialas ! :-)

piranha na tym moim wykresie to sie robia zeby normalnie :-D hah nie wiedzialas, ze to dzis juz 17dc ? :wściekła/y: dlatego wlasnie nie wiem przy jakiej strategii zostajemy, bo dzis juz 3-ci dzien od serducha wypada, wiec moze byc warto ? :blink:

reklama
Dzień dobry
U mnie jeszcze slonka nie ma ale podobno ma być :-)

O niee..krócej śpimy??? ;-)

Nuuska kciuki za owulke i również milego dnia:-*

Kiraa nie panikuj tylko relaksuj sie i mysl pozytywnie Tym ulatwisz bo stres i nerwy w zagniezdzaniu nie pomaga Pamiętaj i glowa do gory :-*

Milego dnia

Dorciakciuki za prace:-)

Do góry