reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczy Niebieskie po prostu masz prawdziwiego mezczyzne w domu. Kocha cycuszki! :-D A ladnie przybiera na wadze? Moja znajoma tez miala podobny problem, ale u niej byl problem z mlekiem. Miala malowrtosciowe i maly sie nim po prostu nie najadal.

reklama
Maran widzę, że i u Ciebie pik dzisiaj? prawie łeb w łeb idziemy:-D
a ja zdychać zaczynam z bólu, już danie kroku daje nie lada wyzwanie;-)a mowa tupnąć nogą:szok:

Gdusiu rzeczywiście - jogurt z Krasnegostawu jest z dodatkiem Ca. Przy następnych zakupach zrobię zapas. Co do O+12 - mierzyłaś może już ph :)? Ja zauważyłam, że po bólu prawdopodobnie owulacyjnym ph spada u mnie z około 5 na 4. Zobaczymy, jest rzeczywiście trudno jeśli nie ma w cyklu tego charakterystycznego bólu spowodowanego pękającym pęcherzykiem. Poza tym jest jeszcze taka sprawa, że po owu po tych kilkunastu godzinach jest w ogóle ciężej zajść w ciąże. Zapamiętałam że u Pirahnii była taka sytuacja, że bodajże 2 razy próbowała z O+12 a potem zrobiła 2-3 dniową przerwę przed owu i to był ten szczęśliwy cykl. Ja chyba podobnie sobie założę - jeśli przez 2 cykle nie uda się z O+12, to po prostu zrobię odstęp około 3 dniowy - zobaczymy też jak to wszystko wyjdzie :)

Piłam dziś kawę inkę z łyżeczką zwykłego kakao bez cukru - super smak, trochę jak czekolada na gorąco, tyle, że gorzka :). Wrzucę info plus przepisy na prywatny wątek...

maran ooo masz dzis pika ??? a co ja Ci wczoraj pisalam ze mnie wyprzedzisz i co ?? wrozka Nuśka :-D:-D

ilaczek te moje jajco to chyba strasznie leniwe znowu w tym cyklu jest :wściekła/y:

piranha czyli mowisz, ze takie ze tak powiem tempki spadajace dzien po dniu, gdzie widac na wykresie ze wraz ze zblizajaca sie owulacja tempki maja tendencje spadkowe to dobrze ?
Tak jak Ci pisalam kochana, tescior robilam, ale krecha taka sama jak wczoraj o 16.00 pokusilabym sie nawet o to, ze jest ciut jasniejsza. Mowisz, zeby z serduchem poczekac jeszcze tak ? a jak do jutra nic sie nie zmieni to kiedy planujemy kolejne serducho ? :happy:

lilus no wlasnie, dobrze mowisz, zmieniamy teraz czas z soboty na niedziele na letni :-)

kiraa Slonce pytalas o endo. Ja teraz nie mam juz niestety usg, ale w 9dc mialo 6,3mm, licze ze ladnie przytylo, plamien poki co odpukac nie ma wiec moze jakos ladniejsze bedzie w tym cyklu. A Ty wiesz !!! Glowka do gory i nie poddajemy sie !

kate... kochana ale ja Ci wyslalam zaproszenie, nie odebralas ?

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 18

KWIECIEŃ 2014 :

Annette - termin @ 02.04 ( 5 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 03.04 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 05.04 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 11.04 ( 11 cykl starań )
mamartusia - termin @ 11.04 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )
Vivienka ( maj/czerwiec2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Ana87 ( lato 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
mamawczesniaka przybrał na wade od piątku 230 g także ok. Pokarm wydaje mi się wartościowy skoro po wypiciu 50-tki spi do teraz z przebudzeniem się na kupę ;-)

W czwartek idę do doradcy zobaczymy co powie, byc może to zła technika dostawiania lub ssania. A już myślałam, że mleko mi się skończyło czy co? Zrozumiecie moje schizy? :-)

małe liski ja ostatnio piłam inkę z gałka lodów waniliowych (pycha) - nie wiem czy lody są dziewczynkowe ale moja mama bardzo się nimi zajadała będąc ze mną w ciąży

oczy niebieskie mój starszy synek tak leżał całymi dniami przy cycu a ja bardzo chciałam go karmić ale do tego stopnia leżał że ja o godz 16 po cichutku sie wymykałam od niego żeby sie chociaż ubrać jak M wróci z pracy, i którejś nocy pamiętam że mi zabrakło pokarmu a on strasznie krzyczał więc M ubrał się i pojechał do apteki, kupił mleko, mały się najadł i sssspppał ...a ja razem z nim - cudowny moment. Z drugim będąc w ciąży też chciałam bardzo karmić, ale cała ciąża mnie tak wymęczyła że jak po 3 dniach nie pokazywał się pokarm to powiedziałam sobie że nie będę znowu przeżywała tego samego i od razu był na mieszance. Przy 1 dziecku po porodzie straszne było ciśnienie na to karmienie piersią a przy 2 zapytałam neonatolog czy coś w tym karmieniu jest a ona mi na to że to bardziej chodzi o siarę i przytulanie dziecka i na koniec dodała że ona sama tez ma 2 dzieci i nie czuła takiej potrzeby żeby karmić piersią - jak u mnie przy 1 dziecku nie wychodziło a przy 2 dziecku było od razu na mieszance

Ostatnia edycja:
Witajcie

Dziewczyny jogurty naturalne z większa dawka Ca są w bierdonce

Kate gratuluje syna Super z niego brat :)

Dorcia to za ...... złośliwa beta ale nastepnym razem MUSI być 0 i koniec !!! :) no niestety kocha badania kosztują i boli po kieszeni :( Kciuki na prace Kochana

Kirusia Kciuki kciuki zacisnięte :* czuje sie dobrze troszke szybciej się mecze ale tak to spoko Mam nadzeije że Twój sen sie sprawdzi

Mar-chew na pewno mąż Was nie zabije Mamy swoje sposoby ;)

U Was też taka cudowna pogoda ?? :( jak wychodziłam z pracy to na aucie miałam grubą warstwę śniegu Masakra Teraz na szczęście topnieje

Nuśśkadziękuje za zaproszenie:-):-):-)
A ja czuje sie już strasznie zmęczona brzusio daje znac:-D:-D:-D
Pozdrawiam kobitki i trzymam kciuki

reklama
Ilaczek Nuska zaznaczyłam pik bo u mnie to chyba nie ma takich pików na maxa jak u Was... u mnie szybko wzrasta poziom LH I szybko spada, zobaczcie zdjecie I same oceńcie, dla mnie pozytywny ten z godziny 15stej, ale zrobie jeszcze ok. 20 żeby zobaczyć czy bedzie jeszcze bledszy niz ten z 17:30 ale już zaczynam czuć jakby balon w brzuchu I krzyż mnie boli... zobaczymy bo pierwszy raz tymi testami testuje, wczesniej miałam inne I też nigdy ta kreska testowa nie była taka ciemna na maxa...

hx0jm9.jpg

I kolejny z 17:30
mc8xw9.jpg
8wcwmq.jpg

Do góry