reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marantha mówisz, że ten z 15 to pozytywny?

Dziewczyny a czy to będzie na dziewczynkę? bo już zapomniałam :(
tuńczyk w leju albo z oliwek albo ze słonecznika
kasza gryczana
ser grani taki biały z grudkami
owoce
słodycze
lody

bo któraś pisała, że jej mama jadła jak była z nią w ciąży tylko zapomniałyśmy się, że to chodzi nam o dietę przed zajściem :sorry: a w trakcie to już za późno :tak::sorry::-)

przepraszam, że ja tak rzadko pamiętam o Waszych nikach ale zawsze od 9.00 do 20.00 piszę również z dziewczynami z pracy , reklama , zamówienia, no i totalna masakra czasami jest tak jak dziś mogłam pod prysznic pójść dopiero ok 14.00 :rofl2:
Więc proszę wybaczcie mi oki , bo czytam wszystko wieczorami ale rano już nie pamiętam co chciałam naisać:tak::tak::tak:

reklama
Matik no tak myśle, ze ten z 15 pozytywny bo ten z 17:30 już jasniejszy był... najciemniejszy jest ten z 15, nie wiem czy zdjecia dobrze oddają barwe, ale im dłużej testy leża tym bardziej blakną ;)

Marantha ale jak na moje oko to i tak jest słaby, a powiedz Ty tak masz, ze one wychodzą Ci jaśniejsze? bo jeśli tak to faktycznie na to wygląda, ze ten z 15.00 :tak:

właśnie w skrzynce pocztowej zobaczyłam kartkę z poczty, że był listonosz ale nie zadzwonił do domu mimo, ze ja cały czas jestem :sorry: a to moja paczuszka z testami i nowa wersja mikroskopu owulacyjnego :tak:;-):-):-):-):-):-)
mąż mówi To Ty myślisz, że tyle jeszcze będziesz potrzebować testów :rofl2: a ja nie, nie mam nadzieję że 6 teraz zrobię i resztę rozdam za darmo potrzebującym :-D:-D:-D:-D

Matik ja mieszkam w apartamentowcu I mi tez zawsze zostawiaja awizo ;) nie chce im sie na pietra wjezdzac winda I roznosić ;) a co do barwy testów to te robie pierwszy raz, a te co miałam inne też nigdy nie wychodziły mi takie ciemne jak miała wczoraj Ilaczek czy te Nuśki... nie wiem, chyba taka moja natura bo nie pije przed testem min. 2 godziny a ja z tych co duzo piją na codzien a dzis sie biedna mecze bez picia ;) zobacze jeszcze jaki bedzie ten test o 20, ale z tych co dziś zrobiłam to ten z 15 był najciemniejszy no I testy owulacyjne winno sie sprawdzać do max 10 minut po zamoczeniu wiec po tych 5-7 minutach kreska była ciemniejsza a później z biegiem czasu jakoś tak blednie bardziej ;)

Kochana masz rację , widzisz Ty doskonale obserwowałaś swoje ciało to teraz tylko się od Ciebie uczyć :tak::-):-)
Tylko się nie denerwuj, bo Ci się poprzestawia wszystko a to jest najbardziej denerwujące :rofl2:

no widzisz u nas listonosz dzwoni tylko do głównej furtki od osiedla czyli tam gdzie musi podjechać tym swoim skuterkiem ale olał sprawę, mąż był na poczcie, żeby odebrać a oni, ze nie ma dopiero jutro można odebrać, no rewelacja. Wiem, ze nie są mi potrzebne ale fajnie gdybym już je miała :)

Ostatnia edycja:
Matik ja to narazie jestem wyluzowana ale pewnie bede panikowac jak przyjdzie co do czego I trzeba bedzie sie starac a teraz na razie tylko sprawdzam nowe testy I wypatruje ile od piku owu nadejdzie bo na starania I tak musze jeszcze troche poczekac :)

Matik moja mama jadła lody :-) i to zapewne ja o tym pisałam Gdzieś czytałam że " na preferencje smakowe zwracamy uwagę podczas ciąży, ale powodem takiej a nie innej płci jest to, ze matka odżywiała się tak również w okresie przed zajściem w ciążę" i to by się w wielu przypadkach wśród osób które znam zgadzało np.mama - lody, teściowa - orzechy włoskie a 2 koleżanki zajadały się płatkami ryżowymi na mleku

reklama
Piraniu, dzięki za wyjaśnienie progesteronowe, czyli raz zrobione nie powinno nam jakoś strasznie przekłamywac nawet jeśli trafi się na dołek :-)

małe liski, gdusia, kurcze nie pamiętam co do jogurtów, ale na pewno kefiry biedronkowe mają dobry skład, mój mąż uwielbia kefir i zwracaliśmy uwagę, żeby były w składzie tylko bakterie a nie sztuczne smaki, mleko w proszku i zagęstniki

aljul, ooo, muszę spróbować inki z lodami, bo odkąd miałam dwie kreseczki na teście do samego zabiegu piłam po prostu inkę z mlekiem zamiast zwykłej kawy i już miałam jej serdecznie dość

zakrętko, śnieg???? błagam Cię, nie mów takich rzeczy... u mnie zimno, ale pod koniec dnia było nawet słonecznie

Matik, u mnie też nagminnie listonosz nie przychodził nawet jak siedziałam w domu to i tak zostawiał awizo, skargi i tak nic nie dawaly, dopiero teraz jak zmienil się listonosz wszystko przynosi mi do domku

Nusia ajj, tylko z tą zmianą czasu chyba w niedzielę godzinę krócej śpimy, chyba, bo ja tego nigdy nie ogarniam;-)

ja miałam dziś super plany sprzątanie, obiad, lenistwo ale oczywiście wszystko wyszlo inaczej i w domu nic nie udało mi się zrobić. i głowa mnie strasznie boli, chyba ciśnienie się zmienia... i mam strasznie banalny problem... jaki kolor na pazury :-D

Do góry