reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witam
U nas też piękna pogoda, słonko świeci,
musze zakupy zrobić przez internet,
parę spraw pozałatwiać
Troche mnie brzuch dzisiaj boli, chociaż wczoraj sie oszczędzałam
wpadnę później
miłego dnia !!!!

Krystianmartin bardzo ładnie Twój wykres wygląda :)

Piranii gdzieś wyczytałam, że od owy po 7 dniach jak nie ma ciàży to zaczyna spadać progesteron i idzie do @ ale jak sieę udało to wzrasta
Czy w takim razie po badaniu progesteronu można by już coś wiedzieć?
Nie wydajei się ale gdyby ktoś często badał. Progesteron to może by zauważył zmiany ?
I teraz rozumiem dlaczego czasami od ok 7 dni po owi tempka zaczyna lecieć , uwidaczniając 3 fazę prawda ?

Mam nadzieję Piraniu , że mnie zrozumiałaś

Matik, ojej, mam nadzieję, że to tylko chwilowe u synka. Progesteron wzrasta tak jak piszesz do pierwszej połowy FL i gdy nie pojawi się w krwi hCG to ciałko żółte zaczyna się degenerować i spada ilość produkowanego przez nie progesteronu (stąd często tempki w drugiej połowie FL są niższe i dlatego często ciąże biochemiczne i niewielkie ilości hCG wydłużają często FL), zapewne zbadanie poziomu progesteronu np. w 10-12 dpo (ale tylko wtedy kiedy znamy poziom z połowy FL ....i najlepiej robiliśmy takie porównanie w poprzednich cyklach) mogłoby coś nam powiedzieć, nie jest to jednak takie do końca jednoznaczne gdyż progesteron wyrzucany jest impulsami więc możemy trafić przy badaniu na jego wyrzut albo na obniżony stan przed kolejnym wyrzutem.

maran-atha
, w czasie piku LH ma zwykle poziom 50-200 mIU/ml więc 30-tki powinny być mocno zabarwione, być może to nie był pik a być może coś Ci obniża LH, często sprawczynią jest tu prolaktyna.

mamartusia, zawsze chętnie pomogę. Trzeba poczekać na kolejne tempki bo na razie wygląda to dość owulacyjnie :tak:

zakręcona, według mnie można :tak:

Kate, dbaj o siebie, Tobie również miłego dzionka życzę! :-*

Miłego dnia dziewczyny! Słońce może znów nas rozpieści w tym tygodniu

Zakręciu jestem tak bardzo pewna że będziesz miała dziewczynkę, że jestem nawet gotowa założyć się z kimś o dużą czekoladę:-D Nie wiem skąd to przeczucie u mnie...:) Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia z kolejnego usg
Pirahniu ja z chęcią pójdę w twoje ślady :) i tez poproszę taką piękną księżniczkę (..widziałam zdjęcie twojej Kai maleńkiej w wózku, cudo :)) myślę, że to dobry plan by pierwsze dwa cykle spróbować z metodą O+12. Pirahniu a co z lodami w diecie dziewczynkowej? Bo z jednej strony takie kupione w cukierni - zrobione są na śmietance, mleku, ale z drugiej strony na pewno sporo cukru zawierają..?

piranha zrobie dzis test ale watpie zeby pokazal cos wiecej niz wczoraj... EWCM nie widac, no chyba ze tak gleboko siedzi, caly czas mam uczucie mokrosci w gaciach, ale sluz bardziej lepki choc tez nie mozna powoedziec zeby do konca, bo wydaje mi sie rzadszy ale nic poza tym. Sama nie wiem, moze znowu owulacja bedzie pozniej ? :dry:
A co myslisz nad braniem Guajazylu od dzis ?

reklama
Piranju
jak zdrowko:-) czy luteina dowcipna podnosci tempke? Bo dupek chyba nie, biore 3x1 dupka i 2x1 lutki

krystianka
gdzie Twoj wykresik

nuska
kciuki za ewcm

Do góry