reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej

Wczoraj pocztą otrzymaliśmy pozwolenie na pobyt w Danii. Teraz czeka nas zarejestrowanie w rejestrze ludności, potem szkoła dla dzieci i dla mnie i... nowe życie.:tak:
Zakręcona nie moge uwierzyć, że Twój suwaczek tak zasuwa:-D. Już za 2 tygodnie zobaczysz dziewczynkowego nuba:tak:.
Kiraa ściskam mocno i czekam na końcowy mega dodatni test:-).

Za Was wszystkie trzymam kciuki z całych sił.:-)

reklama
cześć

Nuśka o dziękuję za przypomnienie właśnie się zastanawiałam kiedy będziemy przestawiać zegary, mi to akurat pasuje, bo moj pierworodny po przedszkolu jest tak wykonczony, że idzie spać o 17 i śpi do 5 rano i tak już któryś dzień ... także bałagan w domu by go nie obudzić, a filmy już mi bokiem wychodzą :) no i wściekam się, że właściwie to nie mam dziecka po południu :zawstydzona/y:

Kristianmartin super, że wszystko idzie w dobrym kierunku i zaczynacie nowe życie , może i u ciebie w brzuszku też znajdzie się miejsce na nowe życie czego ci życze z całego serducha <3 &&

Zakręcona już za chwilke, już za momencik zobaczysz swoją niunie na monitorze , tyle z m. zrobiliscie, że nie może być inaczej

Kira :* &&&

Ja dziś w pracy, po południ ide do dentysty zrobić przegląd , bo staranka tuż tuż..... to dobrze by było by zębiska były w dobrym stanie technicznym :)

Miłego dnia dziewczyny

witam, u mnie też piękny dzień, też nie śpię od 6tej, świeci cudne słonko i ptaszki śpiewają:-D
ja już po owu, wczoraj wieczorem ból ustąpił o 21wszej, bolało ostro od 19.30.więc znowu 24 godzinki od piku.
Maran może to i pik u Ciebie? ja jak kiedyś używałam te testy 30mlU to też kreski chyba nigdy nie były tak mocne, dlatego teraz mam te czulsze 20mlU, bez obaw piję ile chcę, przed testami teraz wypiłam chyba ponad pół litra wody z cytryną a testy i tak mocne.
a jak dzisiaj?
miłego dnia:-)

Hello!

Nuuuśka, zrób dziś test, może ten skok w górę to już przedowulacyjny wzrost progesteronu, jutro będzie najlepszy 4-dniowy odstęp więc mamy jeszcze "chwilkę" :-D A EWCM się jeszcze nie pojawił?

Oczy niebieskie, noworodki w szpitalu często mają mocniejszy sen bo odsypiają trudy porodu (moje w szpitalu też pięknie spały a w domu się zaczęło ;-)), noworodki maja bardzo długą fazę REM snu, może ona stanowić nawet 80% snu, jest to faza snu, w której łatwiej możemy się wybudzić bo więcej bodźców dociera do mózgu. Kiedyś czytałam, że to taki "chwyt obronny" by bezbronne dziecko mogło się w razie czegoś niepokojącego, niekomfortowego, niebezpiecznego szybko obudzić i zaalarmować mamę płaczem. Moje dzieci też kiepsko spały i wszystko je wybudzało, faza REM z wiekiem będzie się skracać i coraz dłuższa będzie faza snu głębokiego. Tak jak dziewczyny pisały, myślę, że 60 ml to w sam raz :tak: Buziaki dla Bartusia!

mamartusia, dziewczyny już odpisały ale dodam kilka słów. Test owulacyjny wykrywa pik LH. Zazwyczaj 24-36 godzin po piku pęka pęcherzyk Graafa czyli dochodzi do owulacji. Zdarza się jednak, że tak się nie stanie a pęcherzyk nie pęknie i się wchłonie, wówczas często dorasta inny pęcherzyk i organizm robi drugie podejście do owulacji wyrzucając drugi pik LH. Wysoki poziom LH (dający test pozytywny) może się utrzymywać kilka godzin a może np. 2 dni, to sprawa indywidualna i zależy od wysokości piku (LH w czasie piku osiąga poziom najczęściej od 50 do 200 mIU/ml) i od tempa opadania tego hormonu w naszym organizmie.

małe liski, tak jak piszesz, ja 2 razy spróbowałam O+12 (a konkretnie O+10) i lipa ;-), tą metodą trudniej zajść w ciążę, udało się w cyklu, w którym z czystą premedytacją (nie wierząc w siłę odstępu) zadziałałam w dniu piku LH czyli 24 godziny przed owulacją :-D

maran-atha, a sprawdzałaś poziom LH w 3 dc a także poziom prolaktyny i progesteronu w połowie FL? Delikatne wzrosty i spadki w zabarwieniu testu w ciągu doby to norma gdyż LH uwalniane jest pulsacyjnie (zaczyna wzrastać około 10 minut po wyrzucie gonadoliberyny).

Matik, na dziewczynkę z owoców to tylko truskawki, maliny i obrane jabłka, słodycze niby zakwaszają ale za to zawierają cukier zmniejszający wchłanianie Ca no i podnoszą na długo poziom glukozy w krwi ....ale gorzka czekolada raz na jakiś czas może być :tak: Kasza gryczana i ser mogą być, tuńczyk w oleju jest w kategorii D na liście dziewczynkowej diety (należy więc jeść go rzadko przeliczając ilość potasu i sodu spożytych w ciągu dnia), synkowe staraczki moga go jeść 2 razy w tygodniu. Paluszki to chyba dużo sodu zawierają? :-)

krystianmartin, no to mega kciuki za nowe życie w Danii, na pewno dobrą decyzję podjęliście, początki będą trudne (zwłaszcza dla chłopców) ale dacie rade i jeszcze sobie podziękujecie za taki krok.

Ilaczek to chyba nie dobrze zrobiłam, że wzielam te 30ml bo ja bez pici wysycham... ale nic to drugi raz zamówie te czulsze I bede miela luz ;-) co do testów to cały czas robie bo chce sprawdzic czy może bedzie jeszcze mocniejszy ten pik, ale wczoraj kreska była juz tylko słabsza, zobacze co bedzie dziś, bede robic te testy aż bedzie mega pozytyw albo mega bladzioch ;) musze je wytestować a na drugi raz kupie jednak te czulsze...
a wczorajsze takie były
seyftk.jpg

dpbgb6.jpg

Krystianmartin no I super, ze nowe życie sie zaczyna razem w Danii oby malutka do Was dołączyła &&&
miłego dnia jade Ale do szkoly zawiezc

Całuski z rana
Tak czas leci bardzo szybko
Kmrystianmartin. To gratuluję otrzymania pozwolenia super a w którym mieście jesteście bo chyba pominęłam

Niuśka No działają działają tylko zjedz coś jakiś pomidor chleb ;)

A ja się zastanawiam czy ten mój wykres jest ok bo tak dziwnie trzyma się teraz :(

Marantha teraz widać bez 2 zdań wczorajszy z 15 mega mocny czyli był plik :)

Oj Pirania dziękuję :) kochana jesteś

Coś mi dziecko , że chodzić Niemoże nie wiem czy skoczył źle nie lubię jak moje dzieci coś boli :(

Ostatnia edycja:
reklama
krystianmartin to super Nowe zycie nowe perspektywy Kciuki za wszystko kochana To prawda leci ten czas :-)

Dziewczyny a jak jest z plykaniem gardla szalwia w ciazy? Bo czytalam rozne opinie i nie wiem juz :-(

Maran to tez z 15 wyglada na pik

Do góry