reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, chyba jaja sobie robią. Tzn. wczoraj jaki robili? Co odpowiedzieli dzisiaj? Rzeczywiście oszaleć mozna. Podlegacie pod narodową służbę zdrowia? Nie możesz powtórzyć badań w innym miejscu?
Lenka87, witaj - chyba się jeszcze nie witałam. Jak chcesz odstawić dziecko w nocy czy w ogóle, przede wszystkim musisz chcieć. Mój smok w ciągu dnia był nauczony zasypiać przy cycusiu. W końcu miałam dość i nie dostał. Był płacz dość długi, następnego dnia też, chociaż lepiej, ale trzeciego dnia zasnął przy bajce.

reklama
Nuuska to dobrze ze juz lepiej sie czujesz:-) jajjeszcze niedawno jakby mi ktos powiedział ze bede pola takie mleko yo bym go wysmiala Mi to niesmakuje ale jak trzeba to trzeba Jeszcze nie wien jak powiem w piątek mojemu K:-) na pewno musze go wcześniej obudzic bo chce na bete jechac

Matik normalnie szok Trzymaj,sie kochana

nie to prywatnie byłam , tylko teraz to już mi nic nie da nie wzięłam progesteronu więc to już jest i tak koniec

jak pójdę do lekarza to już w ogóle bym się nie doczekała

Zakrętka coś Ci podpowiem...ja mojej kuzynce pomogłam oznajmić jej mężowi że jest w ciąży...zrobiła tak !
Zamówiła pizze bez ketchupu....ja napisałam w domu ketchupem...BĘDZIESZ TATĄ !!! i majonezem narysowałam trzy serduszka !!! Był szooooook !!!
Albo w ciastko wsadzić karteczkę z napisem....smacznego tatuśku !!! Tak zrobiła sąsiadka !!!
A mój brat dowiedział się o tym że będzie ojcem kiedy bratowa położyła pod kołdrą zdjęcie z usg i maleńkie skarpeteczki...kładąc się spać dowiedział się o dzidziulku !!!
A można po prostu wręczyć buciki...tak jak planujesz :-D
Tak czy siak ....zajefajny prezent !!! Nie można wymarzyć sobie lepszego !!!

Idę pod prysznic...jestem padnięta !!! Dzisiaj mam 26 dc ... chyba zbliża się @ ...pierwsza po zabiegu...boję się jej !!! Całą noc bolał mnie brzuch tak że musiałam łyknąć no-spę !!! Trzymajcie kciuki żeby @ była łagodna i niebolesna !!!

Ostatnia edycja:
Zakręcia, ja bym zrobiła na kolacje sałatkę owocową i placki :) To czego do tej pory nie jadłaś,a bardzo chciałaś i miałaś ochotę :) I na stole test i skarpetki :)

Glowa mi pęka.

Piranha- odstawiam powoli progesteron. Teraz biorę raz dziennie. To może od tego boleć głowa?

witam
tak Was czytam moze ja za wczesnie zaczęłam brac te tabsy..sama juz nie wiem...porazdzcie...mamy luty a starania dopiero od czerwca...hmmm
Zakręcona jesli mozna to tez bardzo prosze o Twój plan...podam maila na priv
..a słuchajcie jeśli chodzi o niejedzenie śniadan to stosujecie sie do reguły..ale jak nie jecie do jakiejs godziny np do 10 czy dopiero obiad...
...jesli chodzi o odstawienie od piersi to pierwszy syn po 2,5 roku sam bezpolesnie ...w trakcie mojego kolejnego zapalenia piersi...juz mnie tak bolało ze powiedziałam mu ze mamusia ma ała i musimy poczekac az sie wyleczy...i jakos tak juz nie wrócilismy do tematu...a drugi tez na szczescie bezboleśnie...od 5 miesiąca uczyłam go picia z butelki własne mleko...a jak miałam wrócic do pracy to miesiąc wczesniej wprowadziłam sztuczne mleko..potem jeszcze karmiłam ale juz sie ten czas z tygodnia na tydzien wydłużał jesli chodzi o czas karmienia ..potem juz tylko w nocy...jak poszeł do żłobka i zaczeły mu zeby wychodzic ...zaczął grysc...tak jak gryzł smoczek z butelki ...wiec po roklu postanowiłam ze go odstawie ...powód bałam sie ze mi kiedys sutka odgryzie brrr :tak:a poza tym juz nie chciał, zaczął jesc jak my sie łatwy pokram zrobił swoje...troche mi zal..

Macy ,Gocha, Czarna perła hej... mój w dzień ładnie bez cyca, zasypia też,ale w nocy budzi się i musi mieć rękę na mojej piersi ,a innym razem budzi się i już chce cyca wiem, moja wina mąż mnie wyzywa ,że dziecko płacze i mam mu dać w środku nocy człowiek się budzi i naprawdę nie ma siły słuchać płaczu i moja wina ulegam ... jeszcze teraz jak śpi sam w swoim pokoiku na łózku dorosłym budzi się pare razy w nocy więc jestem mega padnięta wstawaniem...

Gocha a powiedz gdzie zamawiałaś bransoletki? dla męża też? kuka u mmnie chyba by to nie przeszło hehe nie wiem nic o tej mojej zajawce dziewczynkowej :)

Nuuuśka z reguły mam regularne cykle także następna @ powinna być 23.03 :) Możesz wpisać I cykl starań :)

Artifix wtedy stosowałam dietę ułożoną przez dietetyka, która opierała się na zbilansowanych 5 posiłkach, i wartość poszczególnych produktów spożywczych nie mogła przekraczać 50 ig czyli indeksu glikemicznego to jest chyba dieta Montignaca. A teraz chciałam spróbować z dietą typowo dla osób chorych na Hashimoto i ona każe wyeliminować gluten oraz warzywa z rodziny kapuścianych. Zobaczymy co to da ;-) A z suplementów to podobno trzeba łykać wit C 1000 mg, co sprzyja również staraniom dziewczynkowym, a ponadto dużo kwasów Omega 3, wit D, witamina b12 :-)

reklama
gochaa z tym indeksem glikemicznym to cos musi byc na rzeczy u mnie, nie mam cukrzycy, ale jak za duzo jem produktów o wysokiem IG to wtedy az mam ciemno przed oczami jak cukier zaczyna spadac. Potem sobie mowie- no głupias Ty czy co :) tyle sie słodkiego ojeść :) Ta diete na Hashimoto juz kilka razy chcialam wprowadzic, ale zabieram sie za to jak ..... ;) aczkolwiek chyba jem bardzo mało glutenu, tyle co makaron, i co 2 dni z 2 kromki chleba, wiem ze gluten sie kryje prawie wszedzie ( synek miał diete ) ale jeszcze sie nie zebrałam w sobie zeby odstawic calkiem:) Suplementy łykałam dziewczynkowe przez hmm 4 miesiace :) i własnie łykałam 1000mg Wit C ( nie swiadomie ze na Hashimoto to działa ) i moj endo sie na USG zdziwil:) mówi- ze nikt by mi nie uwierzył ze chora jestem, bo nie ma śladu stanu zapalnego :) ( choc zareczyl ze wroci ) . Potem odstawilam te suplementy i znow sie czuje źle :/ TSH poszło w gorę, szyja boli. Od kwietnia zamierzałam znow suplementy łykac dziewczynkowe , wiec moze chociaz teraz zaczne samą ta wit c brac:)

Do góry