reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik :-( ja jeszcze czekam na wyniki bety, lub kolejny test. Trzymaj się!

Lilly jak wizyta?

Nusiu a jak moge podejrzeć twoje koty - weszłam do "zdjęć" w twoim profilu a tam "brak aktywności"

reklama
Pirahniu jeśli mogę, to też cię dziś trochę pomęczę. Jak skończy mi się ten cykl, chciałabym pokazać ci wykresy z tego i poprzedniego cyklu i może udałoby się nam ustalić tak wstępnie kiedy najlepiej serducho jeśli chcę spróbować metody O+12. Jakbyś mi pomogła to ustalić, to bardziej wnikliwie obserwowałabym się w tym dniu cyklu i szukałabym oznak odbytej owu.

I przy tym chciałam się ciebie zapytać - wiem, że jednym ze wskaźników tego, że owulacja się odbyła jest kremowy lepki śluz. U mnie będzie z tym problem bo po drugiej ciąży mam śluz płodny i niepłodny w znikomych ilościach - np. w tym cyklu pojawił się raz kremowy gęsty śluz po owu ale była to dosłownie kropelka śr 2 mm :tak: chyba z lupą muszę szukać tego swojego śluzu :-D. I tak się zastanawiam czy coś jest nie tak, czy o czymś to świadczy, że w ogóle śluzu jest mało? Dodam, że przed staraniami z chłopcami, zawsze nie miałam problemu z określeniem dni płodnych - przez kilka dni miałam książkowy płodny śluz, a po owu właśnie taki jaki powinien być. Nie chcę brać wiesiołka, bo chyba wiesiołek sprzyja plemnikom y...

Airfix miałam identyczny problem jak Ty - choroba pojawiła się 6 m-cy po urodzeniu 1 dziecka i też sobie wkręciłam że 2 mieć nie będę - a mam i jeszcze jedno bardzo ale to bardzo bym chciała - tym razem dziewczynkę bo chłopców już mam

Dziewczynki kochane, jestem po wizycie, nie jest dobrze, chociaż ginka kazała jeszcze nie panikować. na usg zobaczyła tylko malutki przecineczek w pęcherzyku, ale nie było akcji serca i zarodek jest bardzo mały jak na ten tydzień. staram się nie płakać, chociaż jest ciężko. mam wizytę za tydzień i wtedy zobaczy co dalej

Lilly trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok i żebyś na następnej wizycie usłyszała bicie serduszka Wiem ze latwo sie mowi ale mysl pozytywnie i nie denerwuj sie choc domyślam siw ze jest Ci ciężko po tym co dzis uslyszalas :-*

Lilly :-(trzymaj się!!! A czy to był w miarę nowy sprzęt usg? Pytam bo przy drugim synku miałam podobną sytuację tzn. poszłam na pierwsze usg, to był 6/7 tc ciąży, lekarka powiedziała, że jest tylko pęcherzyk, serca nie ma a powinno już być i że może to koniec jest ciąży, popłakałam sie po wyjściu, z tego stresu nie wytrzymałam i chciałam się upewnić, udało mi się tego samego dnia umówić do zupełnie innego lekarza, prywatnie, sprzęt był w miarę najnowszy, był bardzo dokładny obraz na ekranie i widać było serduszko (od poprzedniego usg minęło tylko kilka godzin, tak więc zrzucam to na stary sprzęt w poprzedniej przychodni).

Z tego co pamiętam beta bardzo ładnie ci przyrastała na początku ciąży

reklama
Do góry