reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czy mozliwe jest zeby Castagnus poprawił libido? Brałam go do owulacji i bingo- libido wróciło :) Zobaczymy czy juz na stałe.
A ta w ogole ten castagnus powinno sie przyjmować cały miesiąc? czy tylko do owulacji? Po owulacji bolały mnie piersi po tym castagnusie chyba, bo tak to 6 lat miałam spokoj z tym. Zamierzam go brac luty/marzec/kwiecien , potem maj przerwa i znow czerwiec/lipiec/sierpien i dodatkowo CLO lub Femare ( wolałabym ) w tych miesiacach letnich

reklama
Matik, to może jeszcze nie wszystko stracone?? Bardzo mocno trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i współczuję oczekiwania do wtorku! Co to za laboratorium??? Mi krew na betę pobierali o 10 a o 14 już przysyłali wyniki mailem! :sorry2:

Airfix no hashimoto to wredna choroba, którą niestety też mam. Ale pierwsza ciążę też z nią przeszłam i urodziłam w terminie wiec mam nadzieje że w drugą też uda mi się zajść ;) ale musze zbadać przeciwciała bo juz dawno nie robiłam :)

Lenkaa87 ja troche drastycznie Mateusza od uczyłam picia cyca, ale poskutkowalo. Zostawilam go na jedną noc u dziadków i na następny dzień trochę się upominał ale przetrzymalismy to i na 3 dzień już nie chciał . Także skuteczne to było :)

gochaa ja w pierwszej ciazy nie miałam jeszcze hashimoto, dopiero od maja się lecze, aczkolwiek źle sie czułam juz od czasu porodu, ale TSH nie wychodziło,leczyli mnie na depresje, dopiero w kwietniu pokazało niedoczynność, potem prywatna wizyta u endo i diagnoza-Hashimoto. Kurcze strasznie się boję:( Norma dla przeciwciał u mnie w laboratorium jest 0-5, a ja mam 500. Kilka razy ginekolog podejrzewał ze nastapiło samoistne poronienie, boje sie bardzo ze to od tego. O dziecko staralismy sie rok, teraz do lipca mamy poł roku przerwy na wyciszenie organizmu, i od nowa starania :) Sama nie wiem , jakie jeszcze badanie moge zrobić, żeby wszystko sie odbyło tak jak trzeba, boje się panicznie poronienia w 8tyg i dalej:( Wiem że bardzo szybko bym sie załamała

Airfix ja mialam 1000 także strasznie dużo i tez o Matiego się starałam rok Ale jak podjęłam leczenie i do tego dieta to od razu zaskoczyło ;) mam nadzieje że teraz pójdzie nam szybciej ! Trzymam kciuki za Ciebie i nie bój się trzeba regulowac hormony i będzie dobrze ;)

piranha no tak, teraz bede kupowac tylko te wlasnie ktore zamawialysmy. Wczesniej zawsze mialam jedne, ale w sumie odkad mialam zmienic na 30-tki to sie zaczal ten caly zamet :zawstydzona/y: nie sadzilam, ze 40-tki moga tak namieszac, ale to by sie zgadzalo, bo ja juz przedwczoraj mialam prawie pik, wczoraj o 13 pozytywny i dzis o 16 jeszcze bardziej..ciekawa jestem jak byloby jutro :dry:
Jutro moglibysmy albo okolo 14.30 albo od okolo 18.00 wzwyz :tak: sama nie wiem co lepsze, wiem, ze Ł. troche zolnierzy naprodukowal juz przez jedna dobe, ale biore jeszcze taka ewentualnosc, ze pik moze byc pojutrze no i wtedy doszlabym do wniosku, ze to my dalysmy sie zaskoczyc a owulacja przyszla jak zawsze w 17dc :wściekła/y:

Nuuska ale testy robia psikusa Szok. A jak sie czujesz? Uwierzysz ze jeszcze nie powiedziałam, :-) kupiłam dzisiaj buciki Fotke wrzuce rano bo nie mam jak zdjęcia zrobic :-)
Piranha kupiłam dzisiaj te wit ciążowe A skład wit b wklejam poniżej
A delikatne bole podbrzusza to normalne?

Załączniki

• DSC_1137.jpg
    DSC_1137.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
zakrecia a jaki masz plan na piatek ???? jak chcesz to powiedziec ??? :D aj zazdroszcze normalnie, przepiekne beda walentynki :-) A ja o dziwo lepiej sie czuje, nie wiem co mi pomoglo, bo po przyjsciu do domu napakowalam w siebie mleka z czosnkiem, maslem i miodem jak pisalas choc ja Ci powiem ze chyba dziwna jestem bo mi smakuje :-p zawsze lubilam je pic jako dziecko i chyba tak zostalo.

matik super !!! moze nie wszystko kochana stracone, moze cos zle wyliczyli????

gochaa a znasz termin teoretyczny marcowej @ ? to bedzie 1 cykl staran tak ?

attachment.php

Starających się :6
Oczekujących na staranka : 9

LUTY 2014 :

Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
gochaa - termin @ .03 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
gochaa a prócz syntetycznego hormonu tarczycy brałaś cos jeszcze? jaką dietę wprowadziłaś? :) Ja na słowo " dieta" reaguje zwiększeniem łaknienia hehe od zawsze jestem chuda, za chuda a jem bardzo duzo, dlatego nie lubie ograniczen w diecie :)

Znalazłam na stronie jakiejs zagranicznej taką informację ( dla nas dziewczynkowych ) - ze dieta na dziewczynke powinna zawierac chleb, ale z ziarnami, absolutnie nie pszenny gdyż pszenny utrudnia wchłanianie wapnia.

No i teraz bede znow w kropce- nie moge jesc chleba innego jak pszenny , od jakiegos roku :) unikam chleba jak ognia, ale czasem mi sie zachce - wtedy tylko wyłacznie pszenny, skusiłam sie ostatnio na 4 kromki pszenno-zytniego i po raz kolejny umierałam dosłownie- dobrze ze nie skonczyło się na pogotowiu.

Do góry