reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, chyba jaja sobie robią. Tzn. wczoraj jaki robili? Co odpowiedzieli dzisiaj? Rzeczywiście oszaleć mozna. Podlegacie pod narodową służbę zdrowia? Nie możesz powtórzyć badań w innym miejscu?
Lenka87, witaj - chyba się jeszcze nie witałam. Jak chcesz odstawić dziecko w nocy czy w ogóle, przede wszystkim musisz chcieć. Mój smok w ciągu dnia był nauczony zasypiać przy cycusiu. W końcu miałam dość i nie dostał. Był płacz dość długi, następnego dnia też, chociaż lepiej, ale trzeciego dnia zasnął przy bajce.

reklama
Nuuska to dobrze ze juz lepiej sie czujesz:-) jajjeszcze niedawno jakby mi ktos powiedział ze bede pola takie mleko yo bym go wysmiala Mi to niesmakuje ale jak trzeba to trzeba Jeszcze nie wien jak powiem w piątek mojemu K:-) na pewno musze go wcześniej obudzic bo chce na bete jechac

Matik normalnie szok Trzymaj,sie kochana

nie to prywatnie byłam , tylko teraz to już mi nic nie da nie wzięłam progesteronu więc to już jest i tak koniec

jak pójdę do lekarza to już w ogóle bym się nie doczekała

Zakrętka coś Ci podpowiem...ja mojej kuzynce pomogłam oznajmić jej mężowi że jest w ciąży...zrobiła tak !
Zamówiła pizze bez ketchupu....ja napisałam w domu ketchupem...BĘDZIESZ TATĄ !!! i majonezem narysowałam trzy serduszka !!! Był szooooook !!!
Albo w ciastko wsadzić karteczkę z napisem....smacznego tatuśku !!! Tak zrobiła sąsiadka !!!
A mój brat dowiedział się o tym że będzie ojcem kiedy bratowa położyła pod kołdrą zdjęcie z usg i maleńkie skarpeteczki...kładąc się spać dowiedział się o dzidziulku !!!
A można po prostu wręczyć buciki...tak jak planujesz :-D
Tak czy siak ....zajefajny prezent !!! Nie można wymarzyć sobie lepszego !!!

Idę pod prysznic...jestem padnięta !!! Dzisiaj mam 26 dc ... chyba zbliża się @ ...pierwsza po zabiegu...boję się jej !!! Całą noc bolał mnie brzuch tak że musiałam łyknąć no-spę !!! Trzymajcie kciuki żeby @ była łagodna i niebolesna !!!

Ostatnia edycja:
Zakręcia, ja bym zrobiła na kolacje sałatkę owocową i placki :) To czego do tej pory nie jadłaś,a bardzo chciałaś i miałaś ochotę :) I na stole test i skarpetki :)

Glowa mi pęka.

Piranha- odstawiam powoli progesteron. Teraz biorę raz dziennie. To może od tego boleć głowa?

witam
tak Was czytam moze ja za wczesnie zaczęłam brac te tabsy..sama juz nie wiem...porazdzcie...mamy luty a starania dopiero od czerwca...hmmm
Zakręcona jesli mozna to tez bardzo prosze o Twój plan...podam maila na priv
..a słuchajcie jeśli chodzi o niejedzenie śniadan to stosujecie sie do reguły..ale jak nie jecie do jakiejs godziny np do 10 czy dopiero obiad...
...jesli chodzi o odstawienie od piersi to pierwszy syn po 2,5 roku sam bezpolesnie ...w trakcie mojego kolejnego zapalenia piersi...juz mnie tak bolało ze powiedziałam mu ze mamusia ma ała i musimy poczekac az sie wyleczy...i jakos tak juz nie wrócilismy do tematu...a drugi tez na szczescie bezboleśnie...od 5 miesiąca uczyłam go picia z butelki własne mleko...a jak miałam wrócic do pracy to miesiąc wczesniej wprowadziłam sztuczne mleko..potem jeszcze karmiłam ale juz sie ten czas z tygodnia na tydzien wydłużał jesli chodzi o czas karmienia ..potem juz tylko w nocy...jak poszeł do żłobka i zaczeły mu zeby wychodzic ...zaczął grysc...tak jak gryzł smoczek z butelki ...wiec po roklu postanowiłam ze go odstawie ...powód bałam sie ze mi kiedys sutka odgryzie brrr :tak:a poza tym juz nie chciał, zaczął jesc jak my sie łatwy pokram zrobił swoje...troche mi zal..

Macy ,Gocha, Czarna perła hej... mój w dzień ładnie bez cyca, zasypia też,ale w nocy budzi się i musi mieć rękę na mojej piersi ,a innym razem budzi się i już chce cyca wiem, moja wina mąż mnie wyzywa ,że dziecko płacze i mam mu dać w środku nocy człowiek się budzi i naprawdę nie ma siły słuchać płaczu i moja wina ulegam ... jeszcze teraz jak śpi sam w swoim pokoiku na łózku dorosłym budzi się pare razy w nocy więc jestem mega padnięta wstawaniem...

Gocha a powiedz gdzie zamawiałaś bransoletki? dla męża też? kuka u mmnie chyba by to nie przeszło hehe nie wiem nic o tej mojej zajawce dziewczynkowej :)

Nuuuśka z reguły mam regularne cykle także następna @ powinna być 23.03 :) Możesz wpisać I cykl starań :)

Artifix wtedy stosowałam dietę ułożoną przez dietetyka, która opierała się na zbilansowanych 5 posiłkach, i wartość poszczególnych produktów spożywczych nie mogła przekraczać 50 ig czyli indeksu glikemicznego to jest chyba dieta Montignaca. A teraz chciałam spróbować z dietą typowo dla osób chorych na Hashimoto i ona każe wyeliminować gluten oraz warzywa z rodziny kapuścianych. Zobaczymy co to da ;-) A z suplementów to podobno trzeba łykać wit C 1000 mg, co sprzyja również staraniom dziewczynkowym, a ponadto dużo kwasów Omega 3, wit D, witamina b12 :-)

reklama
gochaa z tym indeksem glikemicznym to cos musi byc na rzeczy u mnie, nie mam cukrzycy, ale jak za duzo jem produktów o wysokiem IG to wtedy az mam ciemno przed oczami jak cukier zaczyna spadac. Potem sobie mowie- no głupias Ty czy co :) tyle sie słodkiego ojeść :) Ta diete na Hashimoto juz kilka razy chcialam wprowadzic, ale zabieram sie za to jak ..... ;) aczkolwiek chyba jem bardzo mało glutenu, tyle co makaron, i co 2 dni z 2 kromki chleba, wiem ze gluten sie kryje prawie wszedzie ( synek miał diete ) ale jeszcze sie nie zebrałam w sobie zeby odstawic calkiem:) Suplementy łykałam dziewczynkowe przez hmm 4 miesiace :) i własnie łykałam 1000mg Wit C ( nie swiadomie ze na Hashimoto to działa ) i moj endo sie na USG zdziwil:) mówi- ze nikt by mi nie uwierzył ze chora jestem, bo nie ma śladu stanu zapalnego :) ( choc zareczyl ze wroci ) . Potem odstawilam te suplementy i znow sie czuje źle :/ TSH poszło w gorę, szyja boli. Od kwietnia zamierzałam znow suplementy łykac dziewczynkowe , wiec moze chociaz teraz zaczne samą ta wit c brac:)

Do góry