reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

agagsm, GRATULUJĘ z całego serducha, wreszcie synuś postanowił opuścić ciepłe i zaciszne gniazdko i przytulić mamusię z drugiej strony :-)

Dorcia, w zaśniadzie dochodzi do patologicznego rozrostu kosmków z obrzękiem uniemożliwiającym rozwój zarodka, tak więc nieprawidłowy rozwój kosmków i powstanie zaśniadu niszczy zarodek. Stąd zapewne u Ciebie lekarz podejrzewał to cholerstwo ale ja mocno wierzę, że Ciebie to nie spotkało, podobno w Polsce zaśniad pojawia się raz na 2000 kobiet więc nie wierze w takiego pecha by trafiło właśnie na Ciebie, być może taki rozrost nie musi mieć związku z zaśniadem. Z naszymi kciukami nie ma innej opcji jak same dobre wieści! Nie mogę się doczekać kiedy Tobie również zaświeci się zielone światełko, podobno po poronieniu łatwiej zajść w ciążę bo organizm jest na nią jakby "zaprogramowany" :-)

Nuuuśka, mam nadzieję, że babka przekaże jakieś optymistyczne wieści ale nie zdziwię się jeśli już nic od niej nie kupisz ;-), szanowanie klienta to podstawa w handlu, zadowolony klient poleca zakup innym i tą drogą sprzedawca wraz z jednym zadowolonym klientem zyskuje całą rzeszę innych ....a wraz z jednym niezadowolonym traci się innych, którzy być może by kupili ale już tego nie zrobią. Szkoda, że wielu sprzedawców nie rozumie tej zależności.

aljul, witaj! Czytałaś wytyczne odnośnie zaplanowania dziewczynki? :-)

Matik, czasem zbyt czuły test może narobić zamieszania gdy w czasie piku LH osiąga wyższe poziomy :-)

reklama
Piranha ...Witam Cię. Nie czytałam wytycznych, chętnie poczytam i obiecuję się do nich w 100% zastosować i będę prze-szczęśliwa jeśli przyniosą upragniony efekt

Matik2012 baaardzo trzymam kciuki i mam nadzieję że się uda i że niebawem zobaczysz upragnione 2 kreski na teście a za kilka miesięcy od tego momentu dowiesz się na USG ...że to będzie dziewczynka

Ostatnia edycja:
Czy może któraś z Was wie czy branie antybiotyków w ciąży i problemy z tarczycą mogą wpływać na płeć i wagę urodzeniową dziecka?
Bo to cały czas nie daje spokoju. Moje 1 dziecko urodziło się z normalna wagą, drugie zaś miało ją nieco moim zdaniem wysoką 5100kg:-) i jka pytałam endo to powiedziała że nie ale chyba do końca jej nie wierzę i myślę że hormony albo antybiotyki mogły się do tego przyczynić. Lekarz który mnie znieczulał przy cc powiedział że chyba mi już na tym dziecku powinnam zaprzestać:no: a ja tak bardzo marzę o córci

Piranha czy masz też może jakieś wytyczne co do planowania córki...będę wdzięczna za każdą poradę

aljul, antybiotyki zazwyczaj sprzyjają poczęciu chłopca poprzez podnoszenie pH. Jakie problemy miałaś z tarczycą, niedoczynność? Jeśli tak to podobno nie ma ona znaczącego wpływu na płeć choć niektóre osoby twierdzą, że może delikatnie sprzyjać poczęciu synka poprzez obniżanie poziomu progesteronu, obniżenie temperatury ciała i podniesienie poziomu glukozy w krwi. Czytałam, że niedoczynność raczej zmniejsza masę urodzeniową.

Mam niedoczynność - z tym że ona pojawiła się 6 m-cy po urodzeniu 1 dziecka i cały czas jestem pod opieką endo i na hormonach - w tej chwili na eltroxin 75 (eutyrox 75).
A antybiotyki brałam w ciąży od zatok i zapalenia ucha (II trymestr).

Matik i jak, poprawiacie dziś?:-)

mamakaja będzie dobrze, musi być!! &&&&&&&&& :tak:

wiedźma witaj, dzięki kochana

aljul witaj!! trzymam kciuki za dziewczynkowe staranka

Nuusia, i próbowałaś jeszcze później dzwonić do tej babki z allegro?

Araki, ależ piękne te śpiworki, które wrzuciłaś :-)

Jestem taka rozmemłana, cały dzień miałam energię i chciało mi się pracować, zaszło słońce i jak jakaś kura, zjadłam obiado-kolację i tak się pokładam przed komputerem:baffled: niech już zima się kończy!

reklama
Do góry