reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka ...umowa stoi...ja za Ciebie mooocno trzymam....za Was
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a za 10 dni Ty trzymaj za mnie !!! :-D:-D:-D

reklama
No ba !! :-) za 10 dni bede trzymac kciuki wszystkimi palcami, wlacznie z tymi na nogach :-D
Ile sie w ogole pije przed owu ten napoj sodowy ?Myslalam, ze owu bedzie czasowo, wiec zaczelam pic od 10dc a tu dzis juz 16 a owulki jeszcze nie bylo. :angry:

Krystianmartin bardzo sie ciesze ze zajelas glowe czym innym, tak trzymac! A 7 kg :szok: gratuluje! Niezly wynik :tak:
Airfix kurde niezle jazdy po tym clo, ja sie na tym kompletnie nie znam, ale oby udalo Ci sie szybko zajsc w ciaze &&&&&&&
Kate dzieki, niesamowicie sie ciesze :-)
Nuska jesli chodzi o napoj sodowy to zalecana dawka to max 7 porcji dziennie przez 2 tygodnie (a porcja to pol lyzeczki sody na pol szklanki wody co 2 godziny). Ja pilam max dawke bleeeee jak sobie pryzpomne...

Oczy niebieskie, kochana, nie powiem Ci wyluzuj bo dokladnie wiem co czujesz i co przezywasz. Kilka tyg temu bylam na tym samym etapie. Wiem doskonale ze zadne slowa nie pociesza bo w glowie tylko jedna mysl DZIEWCZYNKA. Ja jednak jestem przekonana tak jak kiedys wy w stosunku do mnie ze to chlopiec. Zapewne przezyjesz wiele chwil niepokoju do nastepnego usg jednak co by nie bylo to Twoje sliczne dzieciatko. I zycze Ci z calego serca zebys juz niedlugo mogla kupic pierwsze ubranka w kolorze blue ;-)

Ostatnia edycja:
Elmo i Niebieskie Oczy - jeśli mi się w końcu uda zajść w drugą ciążę.. to ja chce poznać płeć dziecka dopiero po urodzeniu szkraba :-p ciekawe czy wytrzymam :-p raczej wątpie - jak z testami nie umiem wytrzymać do dnia @... szczerze Wam powiem, że już się tyle staramy, że nawet jak będzie dziewczynka to będę się bardzo cieszyć - jest tylko jeden problem... nie podoają mi się żeńskie imiona :-p

Elmo Gratuluję Synka po raz drugi:-) !!!!!
Ten bodziaki z H&M są boskie Product Detail | H&M PL do tego polecam do kompletu Product Detail | H&M PL rewelacyjnie się to zakłada i maluch wygląda w tym bosko:-)
Oczy niebieskie u nas na wrześniówkach 2012 koleżanka do 8 miesiąca miała córkę, a od 9 synka Jasia:-D Cieszyła się bardzo bo w domu córa, ale niespodzianka była:-D i druga też z wrześniówek 2012 urodziła synka, a miała być córa! To dopiero był szok (dobrze, że w tym czasie leżałam na poporodowym z urodzoną Adą, bo na zawał bym zeszła na pewno) W domu też córa, więc strasznie się cieszyli:-) Także nigdy nic nie wiadomo :)

coś w tym jest - mi przy usg od trazu powiedzieli, żebym się nie kierowała płcią bo klejnoty mogą wyskoczyć nawet tydzień przed porodem! największy szok chyba przeżyła mojej koleżanki mama - miał być chłopiec a urodziła bliźniaczki :laugh2: ale wtedy usg chyba pozostawiało wiele do życzenia :-p jak widać

Nuuuska trzymam kciuki za Ciebie :) Oby pekł którys:) Mi CLO wydłuzylo cykl, i owulacja byla 17-18dc ,a caly cykl 32 dni. Testy z allegro jedne mialam fajne, i zamowilam drugi raz od tej samej Pani, opakowanie identyczne, ale kolorami sie roznily i te drugie lipne wlasnie-ciagle pokazywaly dwie kreski, ciemniejsza,jasniejsza, w koncu wstawilam zdjecia chyba 6 testow z 6 dni zeby ktoras zerkneła czy byla owulacja czy nie. Teraz kupilam o wiekszej czułosci i widze ze ta krecha kontrolna jest mega mocna, a nie takie pieron wie co liche ;) Teraz mam nadzieje ze nie przegapie owu.

A mnie znow dol dopada przed staraniami, ze nie dam rady urodzic drugiego dziecka po pierwszym koszmarze ktory mi zafundowali w Krakowie. Wrzeszczaca polozna, zero usmierzania bolu, za chwile oxytocyna bo jej sie spieszy i nie ma czasu sie cackac ze mna.... targedia....przez bole krzyzowe tracilam az kontakt z rzeczywistoscia. A na koncu powiedziala mi-ze najpierw trzeba dorosnac dopiero dzieci rodzic ( bo wrzeszczalam na caly szpital i pobudze pacjentki )

Airfix - co to w ogóle za historia? to jakiś koszmar normalnie... i to kobieta Ci taka fajną traume załatwiła... masakra! Mi dentystka kiedyś załatwiła traume taką, że nie pokazałam się w gabinecie przez 7 lat... poszłam bo się bałam, że jakieś kanałowe mnie czeka :-p

Airfix...no to niezłe masz wspomnienia-raczej traume...co za baba wredna ??? Gdzie rodziłaś ??? Ja rodziłam w Spesie...chwalę sobie ...ale ta klinika chyba już nie istnieje !!!???

Marchew no nieźle...po 9 miesiącach dowiedzieć się że nosiło się bliźnięta...szok !!! Teraz to raczej nie ma mowy o takiej pomyłce ??? Choć moja koleżanka była na usg tylko raz przez 9 miesięcy...na prenatalnym w 20 tc ... urodziła na szczęście zdrową córę,ale ja sobie nie wyobrażam nie wiedzieć co się dzieje z dzieckiem w brzuszku !!!

reklama
jak rodziłam Kamila i Emila nie miałam w ogóle USG, teraz sobie myślę, że szok:-) Ale lekarze wszystko umieli wymacać, teraz jak się pytałam przy duszeniu brzucha, czy się młoda odwróciła, to Pani Doktor powiedziała zaraz włączę USG:-D

Do góry