reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo hah a ja jeszcze Ł. mowie przez zeby - To nie jest wcale takie zle :laugh2: to czyli ja pilam do tej pory za mala dawke,bo pilam 2xdziennie, ale to glownie ze wzgledu na prace, teraz wracam po 14 do domu, wypilam 1 porcje nastepna o 17 wiec maksymalnie dzis do 4 pociagne moze.
Ale trzeba przyznac - ochydne ! :blink:
Airfix u mnie cykle wydlyzyly sie od marca, wtedy owulka przeskoczyla na 17-18dc. W tym cyklu sadze, ze bedzie podobnie. Ciezko jak piszesz trafic w takie dni ze starankami, chcialam zastosowac rady piranhy ale co ? Wszystko sie poprzestawialo, i teraz przytulanki czesciej niz bylo to w planach. Przegapienia owulacji najbardziej sie boje, i tak jak piszesz dokladnie, testy od zawsze kupuje te same, dwukrotnie podczas zakupu okazalo sie ze jedne mialy zielona - inne niebieska koncowke. Ale te byly w porzadku.Teraz trafila mi sie "partia" z biala koncowka, ktora caly czas pokazuje druga kreske. Jak dla mnie do bani, poprzednie kreche pokazywaly tylko wtedy kiedu owu sie zblizala, kiedy bylo za wczesnie lub za pozno, po prostu nie byo nic, a nie takie jakies kurde cienie cienia, raz ciemniejsze raz jasniejsze.
A nie kupowalas przypadkiem takich testow ? :Testy OWULACYJNE owulacyjny 30 szt+ 5 test ciążowy (3550767217) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ja wlasnie w takie sie zapatrzalam do teraz.
co do poloznych...eh niestety nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Czasem na czlowieka a czasem na maszyne - zrob to - zrob tamto i nastepna. U Nas w Katowicach powstal niedawno Prywatny Szpital Ginekologiczny. Wszyscy sie Nim zachwycali, wychwalali w niebiosa, a teraz stal sie przereklamowany, miejsce do tzw. masowek.Fakt, oddzial na prawde na poziomie, opieka tez, ale jak sie okazalo to miejsce do porodow nieskomplikowanych. Lekarzy na miejscu nie maja, tylko dyzurujacych ( pod telefonem ), anestezjologa brak, wiec jesli cos sie dzieje, karetka i przewoza do innego Szpitala. Jak dla mnie totalna porazka. Ale to co moge Wam polecic, i tym przyszlym juz mamusiom i Nam starajacym sie to strone : Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie to strona Fundacji Rodzic po Ludzku i tam dowiesz sie wszystkiego, nawet tych nieprzyjemnych rzeczy o Szpitalach :)

reklama
axarai - w UK też uwielbiają macać brzuchy... usg ma się tylko dwa razy w 12tc i w 20tc (ja chodziłam prywatnie na dodatkowe) i tak mi macali brzuch, że 7 polożnych i 2 lekarzy nie wymacało, że moja Hania jest odwrócona... dopiero ostatni lekarz, to wymacał... później położne tłumaczyły mi, że ciężko to wyczuć - jak ciężko to weźcie to usg - przecież nie promieniuje ;P

Axa tak wiem ze te body sie swietnie nosza bo mialam takie dla córki, tylko oczywiscie w rózu. A spodenki tez fajne, napewno kupie nastepnym razem. H&M ma jak dla mnie bardzo fajne rzeczy dla dzieci a w miare przystepnych cenach. Do tego kupony ze strony -25% no i glowa mała ;-) Z tymi pomyslkami to masakra, jak tak piszecie to szybko lece zobaczyc zdjecie mojego malego siusiaka bo zawal murowany haha.
Airfix ja tez mam traumatyczne wspomnienia z pododu, skonczylo sie cc. Teraz staram sie o tym nie myslec. Wiem juz ze bede miec druga cc ale szczegoly zamierzam poruszyc z ginem blizej terminu. Teraz nawet nie pytam :baffled:
Nuska mi ten napoj w pierwszym cyklu jeszcze jakos wchodzil, w drugim bylo ciezko, w trzecim pilam przez łzy ale czego sie nie robi :-D
Marchew jesli Ci sie uda wytrzymac z poznaniem plci do porodu to bede pelna podziwu. Umarlabym z ciekawosci :-)

Mamawczesniaka Araki Polisia jak sie czujecie co u was?

Ja siedze. Ciotki zabrały mala wiec mam luz.

Mar-chew to jest dosc dluga i brutalna opowiesc , aczkolwiek szkoda ze prawdziwa, zastanawialam sie nad zlozeniem skargi...ale dalam spokoj. A wiem z watkow o tym szpitalu ze ta polozna dalej tam jest i do jednej dziewczyny powiedziala- ze jak sie nie uspokoi to ja zaraz spoliczkuje.

Dorcia Spes chyba juz nie istnieje tak jak piszesz, ja rodziłam na Ujastku- to też miejsce Nuuuska masówek. Szpital ladnie pieknie podczas ogledzin, a jak sie trafi na zmiane upiorów to sie rodzi jak w najwiekszym horrorze. Tymbardziej ze ja chcialam w wodzie rodzic, nie pozwolono mi bo ze niby badania nie mam, jasne, badanie lezalo 3 dni w rejestracji, a jej sie najzwyczajniej w swiecie nie chcialo.
Nie wiem czy wyjsciem by było oplacenie poloznej? Ciezko mi z tym , i to mnie przeraza
Nuuuska tak te same testy mialam- poki byly z rozowa koncowka pieknie owulacje wyłapały, a te z biała z jakimis niebieskimi napisami to o d**e potłuc. Zamowilam teraz te 20x TESTY OWULACYJNE owulacyjny + 5x test ciążowy (3521838701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i te ta kreche kontrolną mają mocno widoczną, wiec nie trzeba sie domyślać. Od jutra zaczynam testowanie to zobacze jak sie spisza

Nuuuśka- ja kupowałam te testy z allegro poprzednim razem, i jak dla mnie porażka. w ogóle mi owu nie wskazywały. następne kupiłam też na allegro jednak od innego sprzedawcy, to samo opakowanie jednak końcówka różowa, no i miesiąc temu owu wykazały , zobaczymy jak będzie tym razem,
Airfix- co do porodu to staram się o tym nie myśleć:) dla mnie też był to koszmar. bóle krzyżowe były masakrystyczne. nie zdawałam sobie sprawy że tak może boleć. a co do położnej to następna porażka , zero wsparcia, zrozumienia, szkoda gadać:-:)-( po pierwszym porodzie powiedziałam nigdy więcej. no ale teraz mnie naszła ogromna chęć posiadania bobaska. to nie jest tak że zapomniałam poród jak niektórzy mówią.
a powiedzcie mi dziewczyny jak jest z tym znieczuleniem do porodu??????? miało być niby od tego roku darmowe i na życzenie. jeśli nie to jaki jego koszt??? ja nad drugim to na pewno wezme znieczulenie, bo myślałam że zejde z tego świata:-):-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
airfix tak myslalam, ze mialas te same. Do tego te, z biala koncowka z niebieskim napisem mam wlasnie teraz, wiec piszemy o tych samych. W zyciu tak dup***ych testow nie widzialam. Nie wiem na prawde jak wylapac to, zeby byly z ta sama koncowka, opakowanie jest to samo, wiec sadze ze produkuje je ta sama firma, ale czemu co noz trafiam na inny kolor koncowek ? rozowe widzialam u kolezanki, ale sama nie mialam. Mnie trafialy sie niebieskie i zielone. Tych obecnych w ogole nie biore pod uwage, bo w glowie mi sie nie miesci, zeby przez polowe cyklu mi dwie krechy pokazywaly, nawet jesli druga slaba, ale po jakiego grzyba w ogole pokazuje ? :baffled:

Ana najlepiej chyba kupic jednych wieksza ilosc, tylko jaka mamy pewnosc na jaka koncowke natrafimy ?...nie wiem od czego to jest uzaleznione na prawde. Albo to znowu jakas masowa chinska produkcja, z przebitymi napisami.
Co do znieczulenia, z tego co sie orientuje ZZO jest dostepne w tej chwili w wiekszosci Szpitali, na zyczenie pacjentki. Kolezanka rodzila w marcu, nie miala zadnych problemow, z tym ze ona miala to juz ustalone i na tydzien przed terminem badanie kreatyniny + konsultacja z anestezjologiem. Jesli bede miec taka mozliwosc, na pewno zdecyduje sie na znieczulenie, bo z Ola to myslalam, ze mi wszystko od pasa w dol rozerwie :X

Elmo ja na poczatku pomyslalam sobie, ze moze jakas zla ta sode kupilam, ze taka ochydna, ale potem mowie sobie - nie no chyba raczej normalna, innej sody oczyszczonej nie ma i pewnie kazda bedzie smakowala podobnie :wściekła/y:ale jak piszesz - czego sie nie robi dla uswiecenia srodka :D

Ostatnia edycja:
Elmo dzięki za pamięć i jeszcze raz gratulacje siusiaka :D

a ja podczytuję Was, ale w sumie nie piszę, bo czekam. Zaczynam łapać mega stresa, jeszcze tylko 4 dni do wizyty, tak bardzo chce by było ok i mam nadzieję, że nie dojrzę tam nic nubowego. Póki co mam stresa z wizytą, brzuch nic nie ursósł przez ostatni tydzień (a przyznam, że wywaliło mi, jak zerkałam na foty Darii to mam gdzies podobny teraz hahaha, a raczej szczupła jestem). Ogólnie stresuję się i chyba o niczym innym pisać nie umiem :rofl2:

reklama
Elmo gratuluje spelnionego marzenia :-)
U mnie przygotowania ida pełna para Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego wieczoru

Do góry